Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Tweede nederlaag voor Oranje
English
AUCKLAND (Nieuw-Zeeland) - Het Nederlands Heren Softbal Team moest zaterdag de tweede nederlaag incasseren op het Wereldkampioenschap in Nieuw-Zeeland. Na een 7-0 verlies tegen Japan op de eerste speeldag verloor Oranje vandaag met 11-4 van Mexico in een wedstrijd die in de zesde inning werd afgesloten, vanwege de 7-run mercy rule.


...Tim Verbrugge scoorde 1e punt...
(© Foto: Marco Stoovelaar
Het Nederlands Team opende de score in de eerste inning, maar scoorde slechts eenmaal hoewel men de honken vol kreeg met nul uit. Tim Verbrugge begon het duel met een honkslag, waarna volgende slagman Kenny Dame werd geraakt door een worp. De honken kwamen vol toen Oranje-rookie Eldrick Dijkhoff vier wijd kreeg. Hierna scoorde Verbrugge toen ook Mike den Braven werd geraakt door een worp, maar daar bleef het bij in deze beurt. Met de honken nog altijd vol werd Sergio Almeida ingebracht als vervanger voor startende werper Oscar Martinez. Enrique Javier sloeg hierna een grounder, waarbij Dame op de plaat werd uitgeschakeld, maar de honken bleven vol. De inning kwam vervolgens ten einde door een dubbelspel. Randy Lo-A-Tjong kreeg drie slag, maar de bal kwam op de grond. Lo-A-Tjong werd uitgegooid op het eerste honk, maar Dijkhoff probeerde toen te scoren op de aangooi, maar werd in plaats daarvan ook uitgeschakeld, zodat de inning ten einde kwam.

De 1-0 voorsprong was van korte duur, want Mexico herstelde zich en antwoordde met een 6-run rally om een comfortabele voorsprong te nemen. Na een lead-off single en een groundout kreeg startende werper Jeffry Visser drie hits op rij tegen en dat bracht twee runs binnen. Visser werd afgelost door veteraan-werper Arjan Baanen, die werd begroet met een honkslagm, waardoor de honken vol kwamen te staan. Hierna maakte Jesus Medina goed contact en sloeg een grand slam homerun die de stand op 6-1 bracht.

In de tweede inning sloeg Osandrick Statia een honkslag met twee uit, maar strandde. Het Nederlandse Team scoorde even later wel tweemaal in de derde inning. Kenny Dame begon met vier wijd en schoof op na twee wilde worpen. Met ťťn uit kreeg ook Mike den Braven een vrije loop. Honkslagen van Randy Lo-A-Tjong en Glennsig Polonius zorgden daarna voor de twee punten. De inning had mogelijk nog wat productiever kunnen zijn, maar even later hinderde Polonius als loper met de korte stop na een grounder van Rien Smulders en dat bracht de slagbeurt ten einde.

Nederland kreeg opnieuw honklopers in de vierde en vijfde inning, maar kwam niet tot scoren. In de vierde sloeg Kenny Dame een honkslag met twee uit en in de vijfde sloeg Enrique Javier een tweehonkslag met ťťn uit, maar beiden bleven achter.

Mexico voegde twee runs toe in de 2e5. Na twee lead-off walks kwam Jeffry Visser terug in het duel als werper en verving Jeroen Mulder, die het werpen in de tweede inning had overgenomen van Arjan Baanen. Met ťťn uit scoorde Mexico op een RBI-single en een 'force play-grounder' om de stand op 8-3 te brengen.

Oranje kwam nog eenmaal tot scoren in de zesde inning toen Rien Smulders opende met een honkslag, opschoof na een wilde worp en een fout en scoorde toen een nieuwe fout werd gemaakt op een grounder van Kenny Dame. Twee honkslagen en een 'force play-grounder' in de 2e6 waren goed voor nog eens drie Mexicaanse punten, waardoor de stand werd opgevoerd naar 11-4 om tot een verschil van zeven punten te komen en zo het duel voortijdig te kunnen afsluiten.

Overige wedstrijden vandaag:

Game 9: AustraliŽ vs. IndonesiŽ
AustraliŽ begon Dag 2 van het Wereldkampioenschap met een 10-0 zege tegen IndonesiŽ. In deze regionale ontmoeting opende AustraliŽ de score met drie runs in de eerste slagbeurt na een RBI-double van Zenon Winters en een 2-run single van Andrew Kirkpatrick. De laatste was de held van de wedstrijd, want hij sloeg even later een RBI-single, waarmee een 5-run rally begon in de derde inning. Later in deze slagbeurt droeg Nick Norton bij met een 2-run triple, terwijl een fout na een honkslag van Michael Tanner de stand opvoerde naar 8-0. Een 2-run single van Kirkpatrick sloot de wedstrijd af in de 2e4 vanwege de 10-run difference mercy-rule. De Australische starter Adam Humble schakelde alle zes slagmensen die hij zag met drie slag uit, waarna Kirkpatrick de pitching overnam en drie slag gooide op de volgende vier slagmensen. Maar toen werd de Perfect Game gebroken, want Iid Munadi sloeg een honkslag, maar hij was de enige Indonesische honkloper.

Game 10: USA vs. Samoa
Voor de tweede dag op rij verraste Samoa de softbalwereld. Na vrijdag te zijn begonnen met een 2-0 zege tegen Groot-BrittanniŽ won Samoa zaterdag met 3-2 vs. USA, dat vier jaar geleden op de vierde plaats eindigde. De USA opende de score in de eerste inning na een 'force play-grounder' met de honken vol. Maar in de derde inning antwoordde Samoa met twee runs. Gerald Long begon met een honkslag en scoorde toen er een fout volgde op een 2-out single van Gene Robinson, die even later zelf scoorde na een honkslag van Tony Niu. In de vierde voegde Samoa een punt toe na een grounder van Long en bracht de stand op 3-1. In de 2e7 sloeg Joshua Johnson een one-out homerun om de achterstand te verkleinen naar 3-2, maar hierna maakten een groundout en een strikeout een einde aan de wedstrijd.

Game 11: Zuid-Afrika vs. TsjechiŽ
TsjechiŽ boekte opnieuw een ruime zege en versloeg dit keer Zuid-Afrika met 8-1 in een 5-inning duel. De score werd geopend in de tweede inning na een RBI-single van Karel Kadecka. In de derde inning volgde een 5-run rally en werd gescoord via een 2-run single van Vaclav Svoboda en een 3-run homerun van Lukas Holub. Een 2-out, 2-run homerun van Petr Vacha in de vierde inning bracht de stand op 8-0. Het enige Zuid-Afrikaanse punt werd gescoord in de 2e4 na een honkslag van Richard Claasen.

Game 12: Nieuw-Zeeland vs. Colombia
Nieuw-Zeeland won zaterdag met 4-0 vs. Colombia op slechts twee honkslagen, waaronder een homerun. Pitchers Penese Iosefo (4 innings) en Jeremy Manley (3 innings) gooiden samen een No-Hitter. In de eerste inning kreeg Tyson Byrne vier wijd met ťťn uit, stal het tweede honk en schoof daarna op na twee hieropvolgende fouten, waardoor hij het eerste punt kon scoren voor Nieuw-Zeeland. In de vierde slagbeurt brachten een tweehonkslag van Ben Enoka en een 2-run homerun van Patrick Shannon de stand op 4-0. Startende werper Penese Iosefo kwam tot negen strikeouts en gooide tweemaal vier wijd, waarna Jeremy Manley het werpen in de vijfde inning overnam. In 2009 was Iosefo de Meest Waardevolle Speler, Beste Werper en Homerun King van de Hoofdklasse toen hij in de Nederlandse competitie uitkwam voor Spikes.

game 13 - Venezuela vs. Groot-BrittanniŽ
Deze wedstrijd was een werpersduel tussen Joan Colombo (Venezuela) en James Darby (Groot-BrittanniŽ). Colombo had acht strikeouts en stond drie honkslagen toe in de vijf inning die hij gooide, terwijl Darby het hele duel gooide, elf strikeouts had en slechts drie hits toestond. Colombo werd opgevolgd door Ramon Jones, die de laatste twee innings gooide en nog eens vijf slagmensen met drie slag uitschakelde. Het enige punt werd gescoord in de vierde inning. Iran Paez opende met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Met twee uit kreeg Rafael Flores daarna vier wijd en scoorde toen John Zambrano volgde met een tweehonkslag.

Game 14: Canada vs. de Filippijnen
Canada kwam tot een ruime 10-0 zege vs. de Filippijnen op 10 honkslagen. Gelmart Ilao opende het duel voor de Filippijnen met een honkslag en stal het tweede honk, maar hij zou hun enige honkloper blijken, want hierna werden alle volgende slagmensen op rij uitgeschakeld. Canada scoorde drie runs in de eerste inning via een fout en een 2-run single van Andy Skelton. Het verschil van 10 punten werd bereikt in de 2e4 dankzij een 7-run rally met als hoogtepunten 2-run singles van Kevin Schellenberg en Jeff Ellsworth, gevolgd door een 2-run double van Brad Ezekiel. Een RBI-single van pinch-hitter Ian Fehrman maakte hierna een einde aan de wedstrijd.

Game 16: Japan vs. ArgentiniŽ
Dag 2 werd afgesloten met een 3-1 overwinning van ArgentiniŽ op Japan en dat kan ook weer als een verrassend resultaat worden bestempeld. ArgentiniŽ kreeg sterke pitching van Lucas Mata, die het hele duel gooide, 12 keer drie slag gooide en slechts vier honkslagen toestond. ArgentiniŽ opende de score in de tweede inning. Men kreeg de honken vol, waarna een gedwongen nul op thuis de tweede nul opleverde. Maar een fout op een volgende 'force play-grounder' van Gustavo Guerrinieri leidde tot het openingspunt. In de 1e7 voegde ArgentiniŽ twee runs toe toen de Japanse verdediging twee fouten maakte. In de 2e7 scoorde Japan (dat vier fouten maakte) het enige punt van een tweehonkslag van Hikaru Matsuda.

(2 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.