Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


USA en Samoa uitgeschakeld in WK Play-Offs
English
AUCKLAND (Nieuw-Zeeland) - Op de eerste speeldag van de Play-Offs, en dat was Dag 8 van het Wereldkampioenschap, werden zaterdag de eerste twee ploegen uitgeschakeld. Dat betekent dat er nog zes ploegen in de race zijn voor de finale op zondag.

In de openingswedstrijd werd Samoa als eerste uitgeschakeld en dat was min of meer de verwachting. Ze moesten het opnemen tegen de sterke ploeg van Japan, die met 4-2 won.

De volgende wedstrijd eindigde in een verrassing, want de USA werd als tweede ploeg uitgeschakeld na een ruime 9-2 nederlaag tegen ArgentiniŽ. Vier jaar geleden eindigde de USA nog op de vierde plaats. Door de uitschakeling zal de USA op de laagste klassering ooit eindigen in een Wereldkampioenschap. Sinds het eerste WK in 1966 eindigden de Amerikanen nooit lager dan de vierde plaats.

Later op de dag verloor regerend kampioen AustraliŽ voor het eerst tijdens het evenement, want Nieuw-Zeeland kwam terug van een 2-0 achterstand en draaide die om in een 5-4 zege in 10 innings. Door de nederlaag moet AustraliŽ het zaterdag opnemen tegen Japan en zal bij een nederlaag zijn uitgeschakeld.

Venezuela sloot de dag af met de derde stunt door met 3-1 te winnen van Canada. Canada treft nu ArgentiniŽ in een andere 'uitschakel-wedstrijd'.

Venezuela speelt zaterdag tegen Nieuw-Zeeland, waarbij de winnaar zich zal plaatsen voor de finale.

De winnaars van de Japan vs. AustraliŽ en ArgentiniŽ vs. Canada wedstrijden spelen tegen elkaar op zaterdagavond om de tweede dag van de Play-Offs af te sluiten. De verliezer van dat duel eindigt op de vierde plaats, terwijl de winnaar het moet opnemen tegen de verliezer van het duel tussen Venezuela en Nieuw-Zeeland in het bronzen duel op zondag. De winnaar van die wedstrijd wordt de tweede finalist.

de wedstrijden van vandaag:

Game 57: Japan vs. Samoa
In de eerste wedstrijd van vandaag won Japan met 4-2 van Samoa, dat hierdoor werd uitgeschakeld. Voor Samoa betekende dit het einde van een goed toernooi. Vier jaar geleden nam de ploeg niet deel aan het Wereldkampioenschap in Canada, maar in 2004 bereikte Samoa ook de Play-Offs. Japan, dat in 2009 zesde werd, sloeg in de eerste inning toe met drie runs. Naoaki Kawada begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag. Hierna werd Hikaru Matsuda geraakt door een worp en volgde Masateru Matsuoka met een RBI-single. Na een strikeout bracht Yohei Ono het volgende punt binnen met een honkslag, waarna een 'force play-grounder' van Tadaaki Saeki de stand op 3-0 bracht. Samoa verkleinde de achterstand naar 3-2 in de tweede inning. Lead-off hitter Duane Jerard werd geraakt door een worp en vervangen door pinch-runner Aaron Knight, die even later opschoof na een honkslag van Gerard Long en scoorde op een opofferingsslag van Gene Robinson. Hierna zorgde een honkslag van Kallan Compain voor 3-2. Japan voegde vervolgens een 'insurance run' toe in de vijfde inning toen Naoaki Kawada een honkslag sloeg, opschoof na een OSS, het derde honk stal en scoorde op een honkslag van Matsuoka.

Game 58: Argentina vs. USA

...Manuel Godoy...
...Grand Slam...
In de volgende wedstrijd won ArgentiniŽ ruim van de USA. Met een 2-1 achterstand kwam ArgentiniŽ tot een rally van acht runs in de vierde inning om met 9-2 te winnen en Team USA, dat vier jaar geleden vierde werd, uit te schakelen. ArgentiniŽ eindigde vier jaar geleden op de zevende plaats. De USA nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning toen Chase Turner een tweehonkslag sloeg met ťťn uit en Matt Palazzo volgde met een 2-run homerun. Maar daar bleef het bij voor de Amerikanen. In de tweede helft van de eerste inning pakte ArgentiniŽ een punt terug toen Fernando Petric D'Agostino begon met een honkslag, opschoof na een grounder en scoorde op een honkslag van Bruno Motroni. ArgentiniŽ sloeg daarna met acht runs in de vierde inning toe om een comfortabele voorsprong te nemen. Met ťťn uit bereikte Francisco Sabate het honk via een stootslag-honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Nicolas Bittor vier wijd kreeg en Gustavo Guerrini een honkslag sloeg. Een vrije loop voor pinch-hitter Santiago Carril zorgde hierna voor een gelijke stand van 2-2. D'Agostino voegde een 2-run double toe en dat betekende het einde voor werper Joshua Johnson. Maar nieuwe werper Gerald Muizelaar gooide toen vier wijd op Pablo Montero, gevolgd door een RBI-single van Bruno Motroni, die de honken vol hield. Manuel Godoy tekende hierna voor het aanvallende hoogtepunt met het slaan van een grand slam homerun.

Game 59: Nieuw-Zeeland vs. AustraliŽ

...Jeff Goolagong...
...2 HRs...
Hierna volgde een enerverende wedstrijd tussen AustraliŽ en Nieuw-Zeeland, respectievelijk de gouden en zilveren ploeg van vier jaar geleden. De twee ploegen speelden een wedstrijd die het waard was om de finale van het toernooi te zijn, want het duurde 10 innings om tot een beslissing te komen. Het was Nieuw-Zeeland dat met 5-4 won en AustraliŽ de eerste nederlaag van het evenement bezorgde. Door het verlies moest AustraliŽ het zaterdag nu opnemen tegen Japan en is bij verlies uitgeschakeld!
De twee ploegen waren zeer tegen elkaar opgewassen, zowel aanvallend als in ed pitching. Adam Folkard gooide het hele duel voor AustraliŽ, kwam tot 16 strikeouts en stond negen hits toe. Drie Nieuw-Zeelandse werpers schakelden 14 slagmensen met drie slaag uit en kregen 10 honkslagen te verwerken. In deze 'down-under' ontmoeting openden de Aussies de score in de tweede inning toen Jeff Goolagong de slagbeurt begon met een homerun. AustraliŽ maakte er in de vierde inning 2-0 van toen Goolagong opnieuw opende met een homerun! In de 2e4 kwam Nieuw-Zeeland langszij toen Tyson Byrne een honkslag sloeg en Brad Rona volgde met een homerun. Nadat AustraliŽ twee lopers achterliet in de 1e5 namen de Kiwis een 3-2 voorsprong in de tweede helft van de inning toen Rhys Casley begon met een honkslag en scoorde op een one-out single van Nate Nukunuku, die werd gevolgd door een line drive double play. AustraliŽ zorgde voor een gelijke stand in de 1e7. Mark Harris, Michael Tanner en Joel Southam sloegen toen allen een honkslag om een punt binnen te brengen en lopers op het eerste en derde honk te zetten. Maar hierna werd Tanner het slachtoffer van een pick-off op het derde honk en eindigde een strikeout de inning. Omdat Nieuw-Zeeland puntloos bleef in de 2e7 volgde een verlenging. AustraliŽ had lopers op het eerste en derde honk met ťťn uit in de 1e8, maar toen volgden twee strikeouts. Even later kreeg Nieuw-Zeeland de honken vol met nul uit, waarna twee strikeouts en een groundout hun beurt afsloten. In de negende gingen beide ploeg op rij uit, waarna de 10e inning beslissend bleek. AustraliŽ hernam de leiding in de eerste helft van de inning toen tie-break loper Joel Southam opschoof na een wilde worp en scoorde op een opofferingsslaag van Cameron Bint, maar Nieuw-Zeeland antwoordde met twee runs. Met Tyron Bartorillo als loper op het tweede honk volgden een vangbal en een foul-out (op een stootslag). Hierna zorgde Brad Rona met een tweehonkslag voor het gelijkmakende punt. Donny Hale kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creŽren. Maar hierna sloeg Ben Enoka de bal het rechtsveld in en wist Rona het winnende punt te scoren toen er een fout in het outfield volgde.

Game 60: Canada vs. Venezuela
Venezuela begon de Play-Offs goed met een 3-1 winst tegen Canada, dat vier jaar geleden het brons won voor eigen publiek. Venezuela werd toen vijfde. Vandaag opende Venezuela de score in de eerste inning. Iran Paez en Arturo Acacio begonnen met vier wijd, waarna Edwin Linares volgde met een RBI-single om een snelle voorsprong te nemen. Acacio probeerde ook te scoren, maar hij werd op de plaat uitgegooid, waarna de inning ten einde kwam toen de volgende twee slagmensen drie slag kregen. Venezuela verhoogde de stand naar 3-0 door tweemaal te scoren in de vierde inning toen Edwin Linares begon met een honkslag en Rafael Flores volgde met een homerun. Canada scoorde het enige punt in de tweede helft van de vierde inning. Brad Ezekiel sloeg een honkslag en scoorde op een one-out triple van Stephen Mullaley, die zelf op het derde honk achterbleef.

(8 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.