Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Team verliest ook van Dominicaanse Republiek
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Op de zesde speeldag van het Wereldkampioenschap Mannen Softbal in Canada leed het Nederlands Team de zesde nederlaag. Dit keer verloor de ploeg met 8-3 van de Dominicaanse Republiek.

De drie punten waren de meeste tot nu toe gescoord in één wedstrijd door Oranje, dat vandaag kort met 1-0 voor heeft gestaan.

De Dominicanen namen voor het laatst aan een Wereldkampioenschap deel in 2000 toen het evenement plaatsvond in Zuid-Afrika. Destijds eindigde de ploeg op de zevende plaats.

(1 juli)
Game 6 - 1 juli - Nederland vs. Dominicaanse Republiek

In Game 6 van het toernooi nam het Nederlands Team voor het eerst tijdens het evenement de leiding en hield die drie innings vast.

In Gordie Howe Park kreeg startende werper Jeffry Visser drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning. Oranje opende daarna de score in de tweede helft van de inning. Met één uit kwam Jerome Wouters na een fout op het honk en scoorde toen er een fout in het linksveld volgde op een tweehonkslag van Eldrick Dijkhoff. Met twee uit kreeg Anthony Beaumont vier wijd, maar Nederland liet daarna twee lopers achter.

In de eerste helft van de vierde inning scoorden de Dominicanen tweemaal om het duel in eigen voordeel om te draaien. Pablo Figuereo begon met een honkslag, waarna Sergio La Hoz volgde met een homerun.

De Dominicanen voegden twee runs toe in de vijfde inning. Visser kreeg twee honkslagen tegen en zag de lopers opschuiven na een opofferingsstootslag. Hij kreeg vervolgens een honkslag tegen van Juan Nunez die de twee lopers binnenbracht en er een 4-1 stand van maakte. Hierna nam Arjan Baanen de pitching over en kreeg twee groundouts.

In de 2e5 scoorde Nederland opnieuw. Reliever Cesar Perez, die het werpen in de voorgaande inning had overgenomen, gooide vier wijd op Glennsig Polonius en kreeg toen een puntscorende tweehonkslag tegen van Merlijn Brink. Toen hij volgende slagman Rien Smulders met een worp raakte keerde starter Melvin Batista terug als werper. Hij werd gesteund met een dubbelspel en sloot af met een strikeout.

In de zesde verhoogden de Dominicanen hun voorsprong door weer tweemaal te scoren en dat was het gevolg van een fout.

In de 2e6 verkleinde Oranje de achterstand naar 6-3. Met één uit sloeg Enrique Javier een honkslag en schoof op na een grounder. Hij scoorde op een tweehonkslag van Revin Brooks.

De Dominicaanse ploeg nam meer afstand door weer twee punten te scoren in de zevende inning. Na een lead-off walk nam Niek Nieuwenhuizen de pitching over. Met één uit kreeg hij een RBI-triple tegen van Pablo Figuereo, gevolgd door een puntscorende honkslag van Segio La Hoz, waardoor de stand op 8-3 kwam.

De Mexicaanse closer Yennier Volquez gooide hierna driemaal drie slag in de 2e7 om het duel af te sluiten.Nederland - Dominicaanse Republiek 3-8
RHE
Dominicaanse Republiek0002222-8112
Nederland1000110-341
pitchers Dominicaanse Republiekinn.SOBBHRER
Melvin Batista34111-
Cesar Perez1 (*)21111
Melvin Batista, W (3-1)21-211
Yennier Volquez, SV (2)13----
(*) - Perez gooide op drie slagmensen in de vijfde inning
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jeffry Visser, L (0-2)4.1-1744
Arjan Baanen1.2-1231
Niek Nieuwenhuizen1--211
Homerun: Dominicaanse Republiek: Sergio La Hoz (1)(4e,2-run,op Visser).
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:59 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.