Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Team sluit WK af met domper
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Op vrijdag (3 juli) speelde het Nederlands Mannen Softbal Team de laatste wedstrijd op het 14e Wereldkampioenschap in Canada. Oranje verloor met slechts 3-2 vs. Groot-BrittanniŽ en werd daardoor uitgeschakeld. Een winst zou een extra wedstrijd op zaterdag hebben opgeleverd.

Het was een domper-nederlaag voor de Nederlandse ploeg, want er was een 2-0 voorsprong in de zesde inning. De Britse ploeg scoorde toen drie punten en hield de minimale voorsprong vast om zich te verzekeren van een volgende wedstrijd.

Het Britse Team staat onder leiding van twee Nederlandse coaches. Norman Ames is de Hoofd Coach en Erik Vrugt zijn Assistent Coach. Ames, die in het verleden ook de leiding heeft gehad bij het Nederlands Mannen Softbal Team, is momenteel de Hoofd Coach van het damesteam van DSS in de hoogste afdeling, terwijl Vrugt bezig is aan zijn eerste seizoen als Assistent Coach bij de vrouwenploeg van titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Vorig jaar versloeg Nederland de Britten met dezelfde uitslag tijdens het Europees Kampioenschap in TsjechiŽ. Daarmee won Nederland het brons en plaatste zich voor het Wereldkampioenschap. De Britse ploeg kreeg later een wild card, zodat men alsnog kon deelnemen aan het WK.

Vandaag werden ook twee andere Europese ploegen uitgeschakeld. In de Championship Play-Off verloor TsjechiŽ met 8-3 van Japan en werd uitgeschakeld, resulterend in de zevende plaats.

In de 'onderste' Play-Offs werd Denemarken uitgeschakeld na een 3-1 verlies tegen Guatemala.

(3 juli)
Game 8 - 3 juli - Groot-BrittanniŽ vs. Nederland

De wedstrijd vandaag in het Bob Van Impe Stadium was een pitchingduel tussen Jeffry Visser (Nederland) en Kyle Linton (Groot-BrittanniŽ). Hoewel Linton betere cijfers had hield Visser de Britten puntloos en werd gesteund met twee punten.

De Britse ploeg moest het vandaag doen zonder hun beste slagman Rich Haldane (die ook de tweede beste werper is), omdat hij was geschorst voor zijn aandeel in een bench-clearing brawl een dag eerder tegen ArgentiniŽ.

Het Nederlands Team opende de score in de eerste helft van de derde inning. Anthony Beaumont begon met een honkslag, waarna Glennsig Polonius volgde met een tweehonkslag. Met ťťn uit scoorde pinch-runner Jerome Wouters (loper voor Beaumont) op een opofferingsslag van Randy Lo-A-Tjong, maar Polonius strandde toen een strikeout de inning afsloot.

Oranje verdubbelde de voorsprong in de zesde inning. Met twee uit sloeg Eldrick Dijkhoff een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Enrique Javier.

In de tweede helft van de tweede inning opende Darrin Newson voor de Britse ploeg met vier wijd, maar werd uitgeschakeld toen volgende slagman Nopera Stockford met een line drive in een dubbelspel sloeg.

In de volgende drie innings had Jeffry Visser was duidelijk de controle over de wedstrijd. En zo stond het Nederlands Team in een goede positie, een 2-0 voorsprong en maar zes nullen af van de eerste overwinning. Maar in de tweede helft van de zesde veranderde de situatie toen de Britten ineens driemaal scoorden.

In de 2e6, met ťťn uit, sloegen Ryan Martin, Kevin Stockford en Kenny Pregnell allen een honkslag en zorgden daarmee voor een punt. Het zou hebben gezorgd voor lopers op de honken, maar terwijl de aangooi vanuit het rechtsveld op weg was naar het derde honk liep Pregnell te ver door en werd uitgeschakeld na een aangooi terug naar het eerste honk. En zo, met twee uit en een loper op het derde honk stond Oranje nog altijd met 2-1 voor. Kort nadat hij de tweede nul was geworden werd Pregnell de courtesy runner op het derde honk voor (catcher) Stockford en scoorde even later de gelijkmaker na een doorgeschoten bal. Hierna kreeg James Darby vier wijd en scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen Darrin Newson volgde met een tweehonkslag om de Britten een 3-2 voorsprong te bezorgen.

In de 1e7 kreeg Kyle Linton drie nullen op rij om de 'come-from-behind-victory' te completeren.Groot-BrittanniŽ - Nederland 3-2
RHE
Nederland0010010-240
Groot-BrittanniŽ000003X-360
pitcher Nederlandinn.SOBBHRER
Jeffry Visser, L (0-3)632633
pitcher Groot-BrittanniŽinn.SOBBHRER
Kyle Linton, W (3-3)791422
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-2:03 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.