Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Team puntloos tegen AustraliŽ
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Op de tweede speeldag van het 14e ISF Wereldkampioenschap Heren Softbal in Canada liep het Nederlands Team tegen een 8-0 shutout aan tegen AustraliŽ.

Op het Gordie Howe Park kwam het Nederlands Team tot drie honkslagen tegen AustraliŽ, dat twee jaar geleden het brons won toen het evenement plaatsvond in Nieuw-Zeeland.

(27 juni)
Game 2 - 27 juni - Nederland vs. AustraliŽ

In de eerste inning kwam veteraan-werper Arjan Baanen niet in de problemen, maar de rechtshander kreeg drie runs tegen in de tweede slagbeurt. Shaun Goffer opende met een tweehonkslag en schoof op na een OSS, waarna hij scoorde toen Mark Harris homerde. Hierna kreeg AustraliŽ de honken vol, maar werd de loper op het tweede honk het slachtoffer van een pick-off door de catcher. Een honkslag van Peter Wards leverde even later het volgende punt op. Een vrije loop zorgde weer voor volle honken, maar Baanen sloot de inning daarna af met een strikeout.

In de derde inning scoorde AustraliŽ opnieuw drie punten. Met ťťn uit leverden een fout en een honkslag de 'Aussies' twee honklopers op het eerste en derde honk op. Hierna maakte James Brownlow goed contact en sloeg een 3-run homerun die de stand opvoerde naar 6-0.

AustraliŽ slaagde er niet in het mercy-rule verschil van 7 punten te bereiken, want de ploeg werd in de volgende drie innings puntloos gehouden.

In de vierde inning nam Niek Nieuwenhuizen de Nederlandse pitching over en werd gesteund met een dubbelspel.

In de vijfde werd Jeffry Visser de derde Oranje-werper. Hij kreeg een lead-off single tegen, gevolgd door een strikeout, waarna de Nederlandse verdediging opnieuw een dubbelspel maakte. In de zesde stond Visser slechts ťťn slagman tot de honken toe.

In de zevende voegde AustraliŽ weer twee punten toe. James Todhunter begon met vier wijd, waarna Julian Jemmott homerde en de stand op 8-0 bracht.

Net als de dag ervoor sloeg Oranje vandaag slechts drie honkslagen op Harrison Peters, die het hele duel voor AustraliŽ gooide. Randy Lo-A-Tjong sloeg een honkslag met twee uit in de tweede inning, maar strandde op het eerste honk. In de derde slagbeurt sloeg Jeff Delfina een honkslag met ťťn uit en stal het tweede honk, maar bleef toen achter. De derde Nederlandse honkslag werd genoteerd in de vierde inning toen Eldrick Dijkhoff er ťťn sloeg met ťťn uit, maar ook hij kwam niet verder dan het eerste honk.

Het Nederlands Team kreeg weer een loper in de vijfde toen Merlijn Brink begon met vier wijd, maar hij werd met twee uit uitgeschakeld bij een steelpoging. Peters kreeg hierna drie nullen op rij in de zesde en zevende inning om de wedstrijd af te sluiten.Nederland - AustraliŽ 0-8
RHE
AustraliŽ0330002-8110
Nederland0000000-031
pitcher AustraliŽinn.SOBBHRER
Harrison Peters, W (1-0)71313--
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Arjan Baanen, L (0-1)323765
Niek Nieuwenhuizen1-11--
Jeffry Visser321322
Homeruns: AustraliŽ: Mark Harris (1)(2e,2-run,op Baanen), James Brownlow (1)(3e,3-run,op Baanen),
Julian Jemmott (1)(7e,2-run,op Visser).
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:51 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.