Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kleine nederlaag Nederlands Team vs. Denemarken
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Op Dag 3 van het Wereldkampioenschap Heren Softbal in Canada verloor het Nederlands Manne Team slechts met 2-0 van Denemarken.

De Nederlandse ploeg sloeg slechts één honkslag tegen de Denemarken, dat vorig jaar met 8-0 werd verslagen door Tsjechië in de finale van het Europees Kampioenschap. In dat duel startte Kim Hansen eveneens voor de Denen, maar kreeg toen negen hits en zes punten tegen. Vandaag domineerde hij en schakelde 14 slagmensen met drie slag uit.

(28 juni)
Game 3 - 28 juni - Nederland vs. Denemarken

In hun derde wedstrijd verloor het Nederlands Team slechts met 2-0 van Denemarken. De Deense ploeg scoorde de punten, beide onverdiend, in de tweede inning.

In het Bob Van Impe Stadium kreeg Denemarken de eerste twee lopers op de honken in de eerste slagbeurt op starter Jeroen Mulder. Met twee uit kreeg Frederik Terkelson vier wijd en sloeg Daniel Julenon een honkslag, maar de laatste ging gedwongen uit en sloot daarmee de inning af.

Denemarken scoorde vervolgens wat de beslissende punten zouden zijn in de tweede slagbeurt. Designated Player Anders Jorgensen opende met vier wijd. Kim Hansen, de Deense werper, die op de tiende plek in de line-up stond, werd hierna ingezet als pinch-runner voor Jorgensen. Hij stal het tweede honk en scoorde toen er een fout volgde. Hierna kreeg Mads Simonsen vier wijd, maar volgden twee nullen. Echter, Simonsen wist daarna de volgende drie honken te bereiken op drie opeenvolgende doorgeschoten ballen en bezorgde Denemarken daarmee een 2-0 voorsprong.

In het restant van de wedstrijd deed de Nederlandse verdediging het prima. Mulder kreeg drie nullen op rij in de derde inning. Hij kreeg daarna een lead-off triple tegen van Jesper Sillemann in de vierde, maar volgde met twee strikeouts en een grounder.

In de vijfde inning dreigde Denemarken weer tot scoren te kmomen, maar liet drie lopers achter. Met één uit nam Niek Nieuwenhuizen de pitching over en gooide vier wijd op Valdermar Terkelson. Een vangbal volgde, waarna Frederik Terkelson een honkslag sloeg, resulterend in punten op de hoeken. De laatste stal daarna het tweede honk, waarna een gedwongen loop werd opgezet via opzettelijk vier wijd voor Daniel Julenon. Hierna nam Jeffry Visser de pitching over en hij sloot de inning af met een groundout.

Denemarken liet weer een loper achter in de zesde en ging daarna op rij uit in de zevende.

Het Nederlands Team speelde dus prima in dit duel, maar kon aanvallend geen vuist maken op de sterke pitching van Kim Hansen. De ervaren werper schakelde 14 slagmensen met drie slag uit en stond slechts één honkslag toe.

Na drie nullen op rij in de eerste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Eldrick Dijkhoff in de tweede, maar volgde met drie strikeouts.

In de 2e4, met een 2-0 achterstand, kreeg Oranje twee honklopers. Lead-off hitter Randy Reiph kwam na een fout op het tweede honk en bereikte het derde honk na een grounder van Enrique Javier. Vervolgens kreeg Eldrick Dijkhoff vier wijd en stal het tweede honk. Maar de twee bleven daarna achter in scoringspositie toen een strikeout en groundout volgden.

Hierna bereikte Nederland de honken niet meer, want Hansen schakelde de laatste 11 slagmensen op rij uit.Nederland - Denemarken 0-2
RHE
Denemarken0200000-241
Nederland0000000-011
pitcher Denemarkeninn.SOBBHRER
Kim Hansen, W (1-1)71411--
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jeroen Mulder, L (0-2)4.15322-
Niek Nieuwenhuizen0.1-21--
Jeffry Visser2.1--1--
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:56 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.