Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Oranje met lege handen na goed duel vs. USA
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - In hun vierde wedstrijd op het Wereldkampioenschap Softbal Heren in Canada speelde het Nederlands Team een goede wedstrijd tegen de USA.

De Amerikanen stonden slechts met 1-0 voor toen de zesde inning begon en Nederland had de kans gekregen zelf tot scoren te komen, maar slaagde daar niet in.

Uiteindelijk verloor Oranje slechts met 4-1 van Team USA, dat twee jaar geleden op een eer teleurstellende achtste plaats eindigde.

(29 juni)
Game 4 - June 29 - USA vs. Nederland

In hun vierde wedstrijd speelde het Nederlands Team opnieuw een goede wedstrijd, dit keer tegen USA. Maar uiteindelijk stond Oranje weer met lege handen, want de aanval kon niet produceren op de dominerende werper Josh Johnson. Hij schakelde 13 slagmensen met drie slag uit en stond slechts twee honkslagen toe.

Oranje-starter Jeffry Visser hield de Amerikanen puntloos in de eerste drie innings. Hij kreeg drie nullen op rij in de eerste inning werd gesteund met een dubbelspel in de tweede. In de derde slagbeurt kreeg Visser een one-out single tegen Rylan Sandoval, die opschoof na een OSS, maar toen strandde.

Team USA opende de score in de vierde inning toen Matt Palazzo homerde met één uit.

Visser kreeg weer drie nullen op rij in de vijfde en zo stond de USA dus slechts met 1-0 voor toen de zesde inning begon.

Het Nederlands Team werd op rij uitgeschakeld in de eerste drie innings, maar kreeg de kans de score te openen in de vierde slagbeurt. Lead-off hitter Jeff Delfina werd geraakt door een worp, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Randy Lo-A-Tjong. Een pop-fly volgde, waarna Eldrick Dijkhoff opzettelijk vier wijd kreeg. De laatste stal vervolgens ook het tweede honk en dus had Nederland lopers op het tweede en derde honk. Helaas bleven zij achter toen een strikeout een einde maakte aan de slagbeurt. Even later nam de USA een 1-0 voorsprong op de hierboven genoemde homerun.

Na weer op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde kreeg Oranje weer een honkloper in de zesde inning. Met twee uit sloeg Randy-Lo-A-Tjong een honkslag, maar zijn pinch-runner Jerome Wouters ging uit bij een steelpoging.

In de 2e6 sloeg Team USA toe met drie runs om het duel te beslissen. Jeffrey Visser gooide vier wijd op lead-off hitter Kris Bogach, waarna hij werd opgevolgd door Jeroen Mulder. Chris Miljavac nam het over als pinch-runner voor Bogach en die schoof op na een OSS. Een opzettelijke vrije loop voor Palazzo volgde, maar daarna sloegen Derrick Zechman en Chase Turner puntscorende honkslagen. Hierna leverde ook pinch-hitter Frank De Groat een RBI-single af om de stand op 4-0 te brengen. De Amerikanen lieten de honken vol achter, maar hadden een beslissende voorsprong genomen.

In de 1e7 opende Randy Reiph met een tweehonkslag en kreeg Eldrick Dijkhoff vier wijd. De twee schoven op na een grounder, waarna Reiph het enige Nederlandse punt scoorde op een grounder van Angelo Arnold, maar daar bleef het vandaag bij voor de Nederlandse ploeg.USA - Nederland 4-1
RHE
Nederland0000001-120
USA000103X-450
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jeffry Visser, L (0-1)5 (*)21222
Jeroen Mulder112322
(*) - Visser gooide op één slagman in de zesde inning
pitcher USAinn.SOBBHRER
Josh Johnson, W (1-0)7132211
Homerun: USA: Matt Palazzo (1)(4e,solo,op Visser).
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:36 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.