Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal Heren
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederland kansloos tegen Mexico
English
SASKATOON, Saskatchewan (Canada) - Op de vijfde speeldag van het Wereldkampioenschap Softbal Heren in Canada leed het Nederlands Team opnieuw een ruime nederlaag en verloor dit keer met 12-0 vs. Mexico.

Ook nu produceerde Oranje slechts één honkslag in het duel, dat maar 3½ inning duurde vanwege het puntenverschil.

Mexico kwam tot een rally van 10 punten in de tweede inning.

Twee jaar geleden, in Nieuw-Zeeland, verloor Nederland met 11-4 van Mexico, dat toen op de 13e plaats eindigde, één plek boven Nederland.

De ruime nederlaag van vandaag volgt op twee prima wedstrijden van Nederland tegen Denemarken en USA, waarvan slechts met 2-0 en 4-1 werd verloren.

(30 juno)
Game 5 - 30 juni - Mexico vs. Nederland

De wedstrijd tegen Mexico is er één om snel te vergeten, want het Nederlands Team kon geen moment iets terugdoen. De ploeg sloeg slechts één honkslag en moest tien punten toestaan in de tweede inning in de wedstrijd die slechts 3½ inning duurde vanwege het mercy-rule verschil van tien punten.

Aanvankelijk begon het duel goed. Randy Reiph werd de eerste honkloper, want hij opende met vier wijd voor Oranje in de eerste slagbeurt. Hij schoof op na een wilde worp met één uit, maar bleef toen achter. In de tweede helft van de eerste inning kreeg Oranje-starter Jeroen Mulder drie nullen op rij.

Een inning later was de wedstrijd gespeeld, want Mexico was in een rally tienmaal tot scoren gekomen. Mexico sloeg zeven honkslagen in de tweede inning, waaronder twee homeruns. Met één uit sloeg Marco Gonzalez een 3-run homerun. Hierna nam Arjan Baanen de pitching over van Mulder. Hij kreeg drie opeenvolgende honkslagen tegen die voor volle honken zorgden, maar volgde met een strikeout. Een fout leverde daarna weer twee punten op en een vrije loop zorgde wederom voor volle honken. Een nieuwe vrije loop bracht weer een punt binnen en daarna dreunde Erick Ochoa een grand slam homerun die Mexico op een dominerende 10-0 voorsprong zette.

Mexico voegde nog eens twee runs toe in de derde inning op drie hits.

In de 1e4, met één uit, sloeg Eldrick Dijkhoff wat de enige Nederlandse honkslag zou zijn. Hierna nam Jaudiel Oldis de Mexicaanse pitching over en gooide vier wijd op Angelo Arnold. Maar een dubbelspel sloot daarna de inning en de wedstrijd af.Mexico - Nederland 12-0 (3½ inn.)
RHE
Nederland0000 -012
Mexico0(10)2X -12100
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jeroen Mulder, L (0-3)1.1--333
Arjan Baanen0.212471
Niek Nieuwenhuizen12-322
pitchers Mexicoinn.SOBBHRER
Samuel Vilalvazo, W (1-2)3.1511--
Jaudiel Oldis, SV (1)0.2-1---
Homerun: Mexico: Marco Gonzalez (1)(2e,3-run,op Mulder); Erick Ochoa (1)(2e,grand slam,op Baanen).
Umpires: HP-, 1B-, 3B-.
Official Scorers-.
Speeltijd-1:23 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.