Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Bill Gates nieuwe Hoofd Coach van Tex Town Tigers
English
ENSCHEDE - Bill Gates is de nieuwe Hoofd Coach van Tex Town Tigers, zo maakte de club op zaterdagavond 1 oktober bekend. Nee, helaas voor de club (en het Nederlandse softbal) is dit niet de overbekende Amerikaanse multi-miljardair. We hebben het hier over William Gates, geboren en getogen in Sydney (AustraliŽ) en hij zal Tex Town Tigers in het seizoen 2012 onder zijn hoede hebben.


...Bill Gates...
...Nieuwe Hoofd Coach TTT...
Bill Gates is een zeer succesvolle coach in AustraliŽ, die 'down under' al meer dan 20 jaar actief is. In zijn loopbaan leidde hij vijf ploegen van New South Wales naar het landskampioenschap, driemaal het Under-16 softbalteam op rij (2003-2005) en tweemaal de Under-19 softbalsters. Tweemaal eindigde hij met een ploeg op een tweede plaats in de titelstrijd.

Gates is ook Assistent Coach geweest van het nationale Under-19 team en heeft nauw samengewerkt met Karen Marr, de huidige Pitching Coach van het Nederlands Softbal Team, die eveneens afkomstig is uit AustraliŽ.

Gates zal worden geassisteerd door Rob Hassink, die tijdens dit seizoen al bij verschillende wedstrijden bij de ploeg was, zowel als Hoofd Coach als Assistent Coach. Hassink was ťťn van de coaches die de ploeg leidde, nadat het vroeg in het seizoen tot een breuk kwam de Amerikaanse Coach Meagan Hartung. De laatste stopte met onmiddellijke ingang op 29 april, nadat de ploeg de eerste zes wedstrijden had verloren.

Sindsdien waren Rob Hassink en Stanley Kock de twee coaches, die de ploeg leidden in het restant van het seizoen. Tijdens het toernooi om de Europa Cup in ItaliŽ stond de ploeg onder leiding van oud-Hoofd Coach Monti VanBrunt, die werd geassisteerd door Michael Bastian. In de finale kwam Tex Town Tigers tot een 6-0 shutout tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem en won voor het tweede jaar op rij de Cup.

De doelstellingen voor 2012 zijn de Play-Offs weer te bereiken en succesvol de Europese titel te verdedigen. Dit seizoen eindigde Tex Town Tigers op de vijfde plaats en miste de Play-Offs voor het eerst na vijf jaar. In 2008 en 2009 was de ploeg landskampioen.

(3 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.