Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Softbalploegen sluiten Tussenronde af
English
SANTPOORT / HAARLEM / DE BILT - De ploegen in de Hoofdklasse sloten op zaterdag de extra speelronden af die volgden op de reguliere competitie. De top-4 speelde vier wedstrijden en het vertoonde spel toonde duidelijk dat deze er niet meer om deden. In de Play-Downs werd ook nog een double-header gespeeld die geen invloed meer had op de eindstand.

De Tussenronde werd opnieuw met gemengde gevoelens afgewerkt. Vorig jaar werd dit voor het eerst geïntroduceerd om de definitieve eindstadn te bepalen van de top-4 om zo tot de combinaties te komen voor de erna volgende Play-Offs. Maar omdat de ploegen hun resultaten uit de reguliere competitie meenamen veranderde er niets. Dat betekende dat de eindstand werd bereikt op de eerste speeldag van deze ronde afgelopen zaterdag, die volgde op een reeks afgelastingen een week eerder. Hoewel de Play-Offs dus bekend waren werden de wedstrijden op tweede speeldag (inhaalwedstrijden op zondag) en op de derde speeldag (vandaag) gewoon volgens het speelschema afgewerkt. En dus gingen er weer stemmen op die stelde dat de Tussenronde geen functie heeft en de Play-Off combinaties simpelweg kunnen worden bepaald op basis van de eindstand van de reguliere competitie, zoals dat tot en met 2009 werd gedaan. Echter, toen de competitie-opzet voor vorig seizoen, maar ook voor dit seizoen, werd besproken, opteerden de clubs voor het spelen van meer wedstrijden en werd de Tussenronde gecreëerd.

Vandaag ontmoette Iber Lengua Terrasvogels Olympia Haarlem en begon met een 7-4 nederlaag, maar won daarna Game 2 met 6-2. Oolders Omaco Sparks Haarlem won nipt met 1-0 vs. Alcmaria Victrix, gevolgd door een 9-0 overwinning.

De Play-Downs worden gespeeld om te bepalen welke ploeg er degradeert en welke ploeg een Promotie/Degradatie Play-Off moet spelen. Maar omdat de Hoofdklasse dit seizoen uit zeven ploegen bestond nadat Euro Stars zich voor de competitie terugtrok moest dus alleen worden beslist welke ploeg de genoemde Play-Off reeks moet spelen. Ook die beslissing viel al op de eerste speeldag en dat betekende dat de wedstrijden van vorige week en vandaag ook geen invloed meer hadden. Tex Town Tigers won met 1-0 en 6-1 vs. Centrals en dat is de ploeg die het moet opnemen tegen Overgangsklasser UVV in een best-of-five om te bepalen wie van deze twee ploegen volgend jaar in de Hoofdklasse zal uitkomen. Met de twee overwinningen eindigde Tex Town Tigers (dat een paar weken geleden de Europa Cup won) op de vijfde plaats 'overall'.

Op zaterdag 17 september gaan de best-of-five Play-Offs van start met twee double-headers. Regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem opent thuis vs. Olympia Haarlem, terwijl Iber Lengua Terrasvogls op eigen veld Alcmaria Victrix op bezoek krijgt. Beide double-headers beginnen om 14:00 uur.

Zaterdag begint ook de best-of-five tussen Centrals en UVV in De Bilt en die vangt eveneens aan om 14:00 uur.Iber Lengua Terrasvogels vs. Olympia Haarlem
In Santpoort scoorde Olympia vier punten in de derde en drie in de vierde inning om een 7-0 voorsprong te nemen in Game 1 vs. Terrasvogels, dat vier fouten maakte.

In de derde inning sloeg Olympia drie honkslagen, waaronder een 2-run double van Maranca Ham en een RBI-single van Rosanne de Vries, terwijl een ander punt werd gescoord via een fout. Marit Molenaar en Elena Leon begonnen met vier wijd, waarna een fout werd gemaakt op een grounder van Laura Burggraaf, resulterend in het eerste punt. Met één uit sloeg Dinet Oosting een honkslag, waarna Ham volgde met haar tweehonkslag en De Vries met haar honkslag.


...Rebecca Duindam slaat haar 3-run triple...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de vierde inning voegde Olympia vier honkslagen toe, waaronder een 2-run triple van Dinet Oosting en een RBI-single van Maranca Ham. Gwen Brinkman opende met een honkslag en Marit Molenaar bereikte het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen toen Elena Leon ook een honkslag sloeg. Na een dubbelspel sloeg Oosting haar driehonkslagen volgde Ham met haar honkslag om de stand op 7-0 te brengen. In het overige deel van het duel sloeg Olympia nog slechts twee andere honkslagen en had uiteindelijk hetzelfde honkslagentotaal als Terrasvogels.

Terrasvogels kwam terug met drie runs in de vijfde inning. De honken kwamen vol toen Dana Horeman vier wijd kreeg, Eva de Bruin een honkslag sloeg en Lotte Holvast eveneens een vrije loop kreeg. Hierna veegde Meike Witteveen de honken schoon met een tweehonkslag en bracht de stand op 7-3. Het vierde punt werd toegevoegd in de zevende inning toen Eva de Bruin begon met een honkslag en scoorde na een one-out single van Marisèla de Wind.

In Game 2 had Olympia een 1-0 voorsprong toen Terrasvogels tot een rally van zes runs kwam in de zesde inning. In de eerste inning opende Olympia de score toen Elena Leon het honk bereikte na een fout en scoorde na een wilde worp.

In de zesde inning scoorde Terrasvogels zes punten op zeven honkslagen. Met één uit sloeg Mariëlle Vleugels een tweehonkslag en kreeg Anouk van den Heuvel vier wijd. De honken kwamen vol toen Marije Schoenmaker hierna een honkslag sloeg. Vervolgens werd het eerste punt gescoord via een honkslag van Floor Roest, waarna pinch-hitter Rebecca Duindam met een driehonkslag voor nog eens drie punten zorgde. Even later scoorde ze zelf na een honkslag van Meike Witteveen. Met twee uit sloeg ook Solange Starrenburg een honkslag, waarna Kate Gentile het volgende punt binnenbracht met een honkslag. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Mariëlle Vleugels vier wijd kreeg, maar de drie lopers bleven achter, want een vangbal sloot de slagbeurt hierna af. In de 1e7 scoorde Olympia het tweede punt via een solo-homerun met twee uit van Elena Leon.Alcmaria Victrix vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem

...Femke van Dusschoten...
...11 StrikeOuts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Alkmaar won Sparks Haarlem slechts met 1-0 in Game 1 tegen Alcmaria Victrix. Het enige punt werd gescoord in de tweede inning toen Chantal Versluis en Julie Owen 'back-to-back triples' sloegen met één uit op Femke van Dusschoten, die een goed optreden had en elfmaal drie slag gooide, terwijl ze vijf hits toestond.

In dit duel had Sparks de slagvolgorde gewijzigd. De slagvrouwen, die normaal als eerste vier op de lijst staan waren omgewisseld met een deel van de lager slaande speelsters en stonden nu vanaf plek vijf op de slaglijst.

In Game 2 was de slagvolgorde weer teruggedraaid, maar speelde Sparks zonder hun vast lead-off slagvrouw en korte stop Chantal Versluis, want rookie Beau van Gelder was in dit duel de korte stop.

Sparks besliste het duel met een 4-run rally in de eerste slagbeurt zonder het slaan van een honkslag (!), want Alcmaria-starter Malou van Dusschoten gooide zesmaal vier wijd en een fout droeg ook bij aan het scoren. Julie Owen, Areke Spel, Shannah van der Kaaij en Debby Connor, de eerste vier slagvrouwen, kregen allen een vrije loop en dat leverde dus het eerste punt op. Een gedwongen nul op een grounder van Michelle van Driel leidde hierna tot het tweede punt. Met twee uit werd tweemaal gescoord na een foute aangooi op een grounder van Celine van Roon en werd het 4-0. De honken kwamen hierna opnieuw vol te staan toen ook Silea Bos en Beau van Gelder vier wijd kregen. Jessie van Aalst werd vervolgens ingebracht als nieuwe werpster en zij sloot de inning af met drie slag voor Julie Owen.

Sparks Haarlem voegde twee runs toe in de vierde inning dankzij een tweehonkslag van Debby Connor en een wilde worp. De volgende drie runs werden gescoord in de vijfde inning na een 2-run double van Shannah van der Kaaij en een fout.Centrals vs. Tex Town Tigers
In De Bilt besliste Tex Town Tigers het eerste duel tegen Centrals in de zevende inning. Nadine Marinus opende met een honkslag, schoof op na een wilde worp met één uit, bereikte het derde honk na een stootslag-honkslag van Marije ten Thij en kon daarna het enige punt scoren toen er een fout volgde.

In Game 2 scoorde Tex Town Tigers het eerste punt in de eerste inning toen Merel Oosterveld opende met een stootslag-honkslag en scoorde na een wilde worp. De ploeg voegde een punt toe in de derde inning toen Lynn Dollekamp begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Jenna DeLong.

In de derde inning pakte Centrals een punt terug toen Laura Bakker het honk bereikte na een fout en scoorde na een tweehonkslag van Marina Gusman Brown.

Tex Town Tigers voegde twee runs toe in de vierde inning toen Marit van Vulpen vier wijd kreeg en Myrthe Smid een honkslag sloeg, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Marije ten Thij. In de vijfde maakte TTT er 5-1 van toen Jenna DeLong scoorde na een wilde worp, waarna het laatste punt werd gescoord in de zevende toen DeLong begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Mieke Smit-van der Zwaan.

(10 september)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.