Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Kandidaten Europese toernooien 2012 bekend
English
MILAAN (ItaliŽ) - Voor het verstrijken van de deadline heeft een aantal clubs zich kandidaat gesteld voor de organisatie van ťťn van de Europese toernooien in de komende twee jaar. Echter, een aantal toernooien is nog zonder organisator. Tijdens het Congres van de European Softball Federation in februari in Malta, zullen de speellocaties voor de evenementen van volgend jaar worden bevestigd of worden bepaald via stemming als er meer dan ťťn kandidaat is.

Voor het Europa Cup-toernooi (20-25 augustus) heeft bekerhouder Tex Town Tigers zich als ťťn van vier clubs kandidaat gesteld. De overige drie steden die kandidaat zijn voor het evenement zijn Caserta (ItaliŽ), Praag (TsjechiŽ) en Serravelle (San Marino). Caserta organiseerd ook het toernooi van dit jaar dat werd gewonnen door Tex Town Tigers. Naast Tex Town Tigers zal ook landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem Nederland vertegenwoordigen in dit toernooi. In 2000 organiseerde Tex Town Tigers het Europees Junioren Kampioenschap voor jongens en meisjes en in 2007 het ISF Wereldkampioenschap Junioren.

Het Europese Cup Winners Cup-toernooi zal bijna zeker plaatsvinden in Nuoro op het Italiaanse eiland SardiniŽ, want dit is de enige kandidaat voor dit evenement. Nederland wordt op dit toernooi vertegenwoordigd door Iber Lengua Terrasvogels.

Tijdens de laatste vergadering afgelopen vrijdag in Milaan (ItaliŽ) besliste de ESF ťťn toernooi te maken van de twee Heren Softbal Cup Toernooien, zoals was voorgesteld door de herenteams zelf. Zoals het er nu uitziet zal de nieuwe Europese Super Cup volgend jaar worden gehouden in Praag (TsjechiŽ). Mogelijk wordt hieraan deelgenomen door 20 teams, waaronder vier uit Nederland, Denemarken en TsjechiŽ, maar verdere details van dit toernooi moeten nog worden uitgewerkt.

Ook werd bekend gemaakt dat TsjechiŽ interesse toonde voor de organisatie van zowel het Europees Dames Kampioenschap (in Praag) en Europees Cadetten Kampioenschap (in Ostrava) in 2013.

(13 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.