Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


UVV wint tweemaal vs. Centrals; nadert promotie
English
DE BILT - UVV, dat op de tweede plaats eindigde in de Overgangsklasse, opende de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off zaterdag met twee uit-overwinningen bij Centrals, dat het Hoofdklasse-seizoen afsloot met de zevende plaats. UVV heeft nu nog slechts één overwinning nodig uit de komende drie wedstrijden om terug te keren naar de Hoofdklasse en dat betekent dat de plek in de hoogste afdeling voor Centrals in gevaar is. In de opener won UVV met 3-1, waarna het acht innings nodig had om Game met 6-5 in winst om te zetten. De reeks gaat nu naar het thuisveld van UVV in Vleuten, waar aanstaande zaterdag de komende twee wedstrijden worden gespeeld, waarvan het tweede duel alleen wordt gespeeld indien nodig.

Centrals voegde veteraan-speelster Cherry Winklaar (die zowel vorig als dit seizoen niet speelde) aan het roster voor deze reeks, terwijl ook Wishelen van Heyningen een nieuwkomer was en al in twee wedstrijden uitkwam tijdens de Play-Downs. Eerder, in de reguliere competitie, keerden Amber Dammers en Maaike van Aarle, die beiden na vorig seizoen stopten, al kort terug en speelden respectievelijk in één en twee wedstrijden. Tijdens de Play-Downs, maar ook in deze reeks, moet Centrals het doen zonder hun Amerikaanse werpster Samantha Skillingstad, die na afloop van de competitie huiswaarts keerde vanwege een blessure.Game One
UVV had onmiddellijk een goede start in de eerste inning en dreigde toen al gelijk te scoren. Kayleigh Adelina opende met een tweehonkslag op Eva Voortman en schoof daarna op na een opofferingsstootslag van Floor van Dijk. Na een vangbal raakte Voortman volgende slagvrouw Cintia de Groodt, die werd vervangen door pinch-runner Felicity Pique. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen liet UVV de twee loopsters in scoringspositie achter, omdat een foul-fly volgde.

UVV-pitcher Donna Kerr had twee strikeouts in de eerste inning en stond één loopster op de honken toe, want ze raakte Marina Gusman Brown met een worp.


...Kayleigh Adelina & Mirjam Boode...
...beiden vier hits vandaag voor UVV...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning begon Nikki Harte voor UVV met een stootslag-honkslag, maar toen volgden twee strikeouts en een groundouts. Nadat Kerr voor drie nullen had gezorgd in de tweede Centrals-beurt begon UVV's openingsslagvrouw Kayleigh Adelina de derde inning met vier wijd, maar strandde op het tweede honk. Centrals ging toen weer opo rij uit (twee slagvrouwen na een stootslag) in de tweede helft van de derde inning.

In de 1e4 opende UVV de score. Natalie van der Wijst werd UVV's vierde lead-off hitter op rij die het honk bereikte toen ze een tweehonkslag sloeg. Ze bereikte hierna het derde honk na een OSS van Nikki Harte en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een 2-out grounder van Ylaine van de Hove. In de 2e4 begon Jasmin Carlson voor Centrals met vier wijd, maar ging uit bij stelen, gevolgd door twee strikeouts.

Nadat beide kanten op rij waren uitgegaan in de vijfde voegde UVV een punt toe in de zesde inning. Met twee uit kreeg Nikke Harte vier wijd, waarna de ervaren Mirjam Boode een honkslag sloeg, waardoor de loopster het derde honk kon bereiken. Een wilde worp stelde Harte vervolgens in de gelegenheid het tweede punt te scoren voor UVV.

Centrals pakte een punt terug in hun zesde slagbeurt, maar verzuimde toen de leiding te nemen, want het liet de honken vol achter. Met één uit sloegen Stephanie Ruiter en Eva Voortman een honkslag. Jasmin Carlson sloeg hierna ook een honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi, resulterend in een punt en loopsters op het tweede en derde honk met slechts één uit. Hierna kreeg Marina Gusman Brown opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. De drie loopsters bleven achter, omdat hierna een binnenhoog en groundout volgden.

In de eerste helft van de zevende inning voegde UVV een 'insurance run' toe. Lead-off hitter Kayleigh Adelina bereikte het honk na een fout, schoof op na een wilde worp en stal het derde honk. Na een pop-out scoorde ze na een doorgeschoten bal en bracht de stand op 3-1. In de 2e7 zorgde werpster Donna Kerr (die slechts drie hits toestond) opnieuw voor drie nullen, waaronder haar negende strikeout, en bezegelde de winst.Game Two
In de tweede wedstrijd 'outhit' UVV Centrals met 13-9, stond tweemaal achter, maar won uiteindelijk met 6-5 in acht innings. Centrals stond na drie innings met 3-0 voor en met 5-4 na vier, maar verzuimde dat vast te houden en dat betekende dat de ploeg voor de tweede keer op eigen veld met lege handen stond.

In de eerste inning liet UVV weer een loopster op het derde honk achter. Kayleigh Adelina begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een OSS van Floor van Dijk, maar bleef toen achter. In de tweede inning sloeg Mirjam Boode een tweehonkslag met twee uit, maar bleef ook achter.


...Donna Kerr...
...Twee wins...
Centrals werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door Vendy Draha, maar de Tsjechische international kreeg twee runs tegen in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Isonette Polonius een honkslag, waarna ze scoorde toen Kimberly van der Lee volgde met een tweehonkslag. Met twee uit bereikte Eliza Rikkelman het honk na een fout en dat bracht Van der Lee naar het derde honk. Ze scoorde even later toen een volgende fout werd gemaakt op een gemiste vangbal van Stephanie Ruiter.

Na afloop van de tweede inning werd het duel kort onderbroken vanwege regen en toen de wedstrijd werd hervat sloeg Kayleigh Adelina een driehonkslag voor UVV met één uit, maar ze bleef opnieuw op het derde honk achter.

Centrals voegde een punt toe in de 2e3 om de stand op 3-0 te brengen. Met één uit sloeg Marina Gusman Brown een driehonkslag en scoorde toen er een foute aangooi richting thuis volgde op een grounder van Cherry Winklaar, die pas in haar tweede wedstrijd speelde voor Centrals. Maar met Winklaar op het tweede honk sloten een strikeout en groundout de slagbeurt af.

Met een 3-0 achterstand kwam UVV tot een rally van vier punten in de eerste helft van de vierde inning om de leiding met 4-3 over te nemen. Natalie van der Wijst begon met een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Donna Kerr, die zelf het tweede honk bereikte op de aangooi richting thuis. De honken kwamen vol te staan toen Nikki Harte vier wijd kreeg en dat leidde tot een werpsterwissel. Eva Voortman nam het over van Jessica Patterson, maar werd begroet met een RBI-single van Mirjam Boode. Hierna ging Kerr gedwongen uit op thuis na een grounder van Ylaine van de Hove, maar daarna volgden een RBI-single van Kelly Platvoet en een vrije loop met volle honken voor Kayleigh Adelina, waardoor de stand in evenwicht kwam. Na een strikeout sloeg ook Misja Koops een honkslag en die zette UVV op een 4-3 voorsprong, maar Platvoet werd in een rundown uitgeschakeld toen ze ook trachtte te scoren.


...Nikki Harte...
...Winnende punt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de 2e4 hernam Centrals onmiddellijk weer de leiding door tweemaal te scoren. Dayanara Lucio begon met vier wijd, stal het tweede honk met één uit en schoof daarna op na een honkslag van Stephanie Ruiter, die vervolgens ook het tweede honk stal. Met loopsters op het tweede en derde honk sloeg Eva Voortman een tweehonkslag en bracht beide loopsters binnen, waardoor het 5-4 werd in het voordeel van Centrals. Hierna bracht UVV's Hoofd Coach Berend Mannessen werpster Donna Kerr weer in en die sloot de slagbeurt af.

In de zesde inning kwam UVV langszij. Mirjam Boode opende met een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Felicity Pique, die vervolgens het tweede en het derde honk stal en scoorde op een one-out grounder van Kelly Platvoet, zodat het 5-5 werd. Centrals liet daarna een loopster achter in de 2e6. In de zevende sloegen Isonette Polonius en Kimberly van der Lee een honkslag voor Centrals met twee uit, maar Donna Kerr volgde daarna met een strikeout om de slagbeurt af te sluiten en een verlenging af te dwingen.

In de 1e8 nam UVV een 6-5 voorsprong. Tie-break loopster Nikki Harte (die vorig seizoen voor Centrals speelde) scoorde toen op een one-out single van Ylaine van de Hove, waarbij de bal het tweede honk raakte en van richting veranderde, en dat bleek het beslissende punt, want Centrals kon niet meer terugkomen. In de 2e8 bereikte tie-break loopster Dayanara Lucio het derde honk na een OSS van Eliza Rikkelman, maar daarna schakelde Donna Kerr pinch-hitter Wishelen van Heyningen en Eva Voortman met drie slag uit om een einde te maken aan de wedstrijd en stelde zo ook UVV's tweede zege veilig.

Kayleigh Adelina en Mirjam Boode voerden de UVV-ploeg vandaag aanvallend aan, want beiden sloegen vier honkslagen in de double-header. In Game Two, sloegen Adelina en Boode beiden drie honkslagen, net als Donna Kerr.

(17 september)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.