Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Andrť Prins gaat Nationale Ploeg TsjechiŽ coachen
English

...Andrť Prins als coach van Frankrijk tijdens het EK van dit jaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
AMSTERDAM - De ervaren coach Andrť Prins begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn lange softbal-loopbaan, want hij wordt de nieuwe Hoofd Coach van de nationale ploeg van TsjechiŽ. Komend jaar zal Prins het Tsjechische nationale team voor het eerst onder zijn hoede hebben. De grootste uitdaging komt in het seizoen 2013 tijdens het Europees Kampioenschap, dat dan vrijwel zeker in TsjechiŽ zal plaatsvinden, want Praag meldde zich als enige kandidaat voor de organisatie. Zijn doel is dan om zich met de Tsjechische vrouwen te plaatsen voor het Wereldkampioenschap 2014, dat dan wordt gehouden in Haarlem.

Dit jaar leidde Andrť Prins de nationale ploeg van Frankrijk tijdens het Europees Kampioenschap in ItaliŽ, nadat hij in 2010 de jeugdploeg van Frankrijk onder zijn hoede had tijdens het Junioren EK in Wenen (Oostenrijk). Tijdens het EK in ItaliŽ loodste Prins de Franse ploeg naar de zevende plaats, nadat het team drie van de vier wedstrijden had gewonnen in de voorronde, daarin tweede werd en zich plaatste voor de finaleronde. Op de slotdag won Frankrijk met 9-4 vs. Oostenrijk om de zevende plek te pakken, de hoogste kwalificatie sinds het zesde werd in 1995.


...Andrť Prins bij Gryphons...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Prins maakte deel uit van de coachingstaf van het Nederlandse Softbal Team in 2005 en had in hetzelfde jaar ook Jong Oranje onder zijn hoede. Van 2006-2009 was Prins Hoofd Coach van het Nederlands jeugdprogramma en loodste Jong Oranje voor het eerst naar een Play-Ofs tijdens het WK Junioren van 2007 in Enschede. In 2008 leidde hij Jong Oranje naar de titel tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland en in 2009 veroverde hij het zilver met de nationale jeugdploeg tijdens de Youth World Cup in TsjechiŽ.

In het verleden was Prins ook coach van zowel de nationale ploeg als het jeugdteam van Rusland en van eht Moskouse Carrousel.

Naast zijn internationale activiteiten als coach en clinician is Andrť Prins ook coach en instructeur op clubniveau geweest bij verschillende Nederlandse verenigingen, zoals Westerkwartier, VUC, Storks, Sparta en Euro Stars. Dit jaar keerde hij terug naar clubcoaching, want hij was Hoofd Coach van Gryphons, met wie hij kampioen werd in de Overgangsklasse en promoveerde naar de Hoofdklasse van volgend seizoen. In 2012 zal hij opnieuw Hoofd Coach zijn van Gryphons en zodoende zijn rentree maken als coach in de Hoofdklasse.

(18 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.