Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 oktober 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Ton van Koeverden nieuwe Hoofd Coach Amsterdam Pirates
English
AMSTERDAM - Ton van Koeverden is de nieuwe Hoofd Coach van het softbalteam van Amsterdam Pirates. Hoewel geruchten over de aanstelling al enige weken rondgingen en de benoeming een week geleden al duidelijk was, werd het vandaag (zaterdag 22 oktober) officiëel bevestigd. Van Koeverden is de opvolger van Kees van Vegten en Bas Rodermans, die samen de ploeg leidden nadat Hoofd Coach Erik Boland om persoonlijke redenen op 16 april stopte, nadat de ploeg drie van de eerste vier competitiewedstrijden in winst had omgezet.


...Ton van Koeverden...
...nieuwe Hoofd Coach...
...Amsterdam Pirates...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Ton van Koeverden neemt niet alleen veel coach-ervaring mee, met zijn aanstelling keert hij ook terug naar de vereniging waar bij vele jaren in de jeugd honkbalde. Van Koeverden speelde in verschillende jeugdteams van Rap (de voorloper van Pirates) en bereikte uiteindelijk het eerste team van de club, nadat die inmiddels was omgedoopt in Amsterdam Pirates. Na een aantal jaar te zijn uitgekomen voor de hoofdmacht stopte Van Koeverden als honkballer. In 1972 was Van Koeverden de beste slagman van het Babe Ruth League (BRL)-team van Rap, met wie hij toen landskampioen werd. Hij ging hierna later herensoftballen in de Hoofdklasse bij het Uithoornse Thamen.


...Ton van Koeverden...
...in 1972 als speler van...
...Amsterdam Pirates...
(© Archief Marco Stoovelaar)
Dit seizoen was Van Koeverden de Hoofd Coach van Hoofdklasser Twins, maar werd daar onlangs opgevolgd door oud-speelster Daisy de Peinder, die dit jaar zijn Assistent Coach was. Twins eindigde op de zesde plaats met een 11-17 'record', gevolgd door een tweede plaats in de hiernavolgende Play-Downs, waardoor een plek in de Hoofdklasse van 2012 werd veilig gesteld. Vorig seizoen was Van Koeverden de Hoofd Coach van Euro Stars in de Hoofdkasse, nadat hij het jaar daar aanvankelijk begon als Assistent Coach. Maar één week voor aanvang van het seizoen nam hij de coaching over toen Leo Buiteman stopte. Met een 'record' van 12-19-1 eindigde Euro Stars op de zesde plaats en stelde de Hoofdklasse-plek voor dit seizoen veilig tijdens de Play-Downs, maar de ploeg trok zich een maand voor aanvang van het seizoen 2011 terug.

In 2005 debuteerde Van Koeverden als coach in de Hoofdklasse toen hij Assistent Coach was bij DSC '74 (het huidige Olympia Haarlem). Een jaar later werd hij Hoofd Coach van de Haarlemse ploeg en leidde het team twee seizoenen, waarin hij in 2006 vijfde werd en in 2007 de vierde plaats deelde met Twins. DSC '74 miste dat jaar echter de Play-Offs, omdat het onderling resultaat in het voordeel van Twins was. In 2008 was Van Koeverden de Hoofd Coach van Centrals (eveneens in de Hoofdklasse), dat toen zevende werd en zich handhaafde na een 'sweep' in drie wedstrijden in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Onze Gezellen. Voordat hij een clubteam ging coachen maakte Van Koeverden deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Heren Softbal B-team. Als Hoofd Coach in de Hoofdklasse is Van Koeverden's 'record' 62-102-1.

Amsterdam Pirates komt uit in de Overgangsklasse, de tweede hoogste afdeling. Dit seizoen sloot de ploeg de tweede competitiehelft als winnaar af. De ploeg was dicht bij plaatsing voor de top-4 (dat speelde om promotie naar de Hoofdklasse), maar stond met lege handen. Na afloop van de eerste helft deelde Pirates de vierde plaats met DSS met een 12-15-1 'record'. Maar DSS kreeg de vierde plaats gebaseerd op het onderling resultaat tegen Pirates, want de Haarlemse ploeg won twee van de vier wedstrijden, verloor er één en speelde eenmaal gelijk. In de tweede helft (waarin degradatie naar de Eerste Klasse werd beslist) eindigde Pirates op de eerste plaats door het winnen van negen van de 12 gespeelde wedstrijden in combinatie met de onderlinge resultaten uit de eerste helft tegen de overige drie ploegen in deze poule.

(22 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.