Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


UVV 'sweeps' Centrals, promoveert naar Hoofdklasse!
English

...Winnende werpster Donna Kerr...
(© Foto: Frans van Elst)
VLEUTEN - UVV, dat op de tweede plaats eindigde in de Overgangsklasse, won zaterdag 24 september met 1-0 vs. Centrals om een 3-game 'sweep' te completeren in hun Promotie/Degradatie Play-Off. Hierdoor promoveerde UVV terug naar de Hoofdklasse, terwijl Centrals (dat zevende werd in de hoogste afdeling) degradeerde.

Voor Hoofd Coach Berend Mannessen was dit opnieuw een succes in zijn lange loopbaan, die in de jaren tachtig begon toen hij Hoofd Coach was van Hoofddorp Pioniers. In 2009 leidde Mannessen ook DSS naar de Hoofdklasse, waarna hij werd uitgeroepen tot Coach of the Year. Hij coachte DSS vorig seizoen ook, maar toen degradeerde de ploeg weer uit de hoogste afdeling. Dit jaar was zijn eerste bij UVV. Maar ook zijn laatste, want hij nam na het duel van vandaag afscheid. Mannessen wordt actief in het programma van de nationale ploegen.

De wedstrijd was min-of-meer een pitchingduel tussen Donna Kerr (UVV) en Eva Voortman (Centrals). Beide ploegen kregen slechts één scoringskans en UVV gebruikte die om het enige punt in de wedstrijd te scoren.

In de eerste drie innings stond Donna Kerr slechts één loopster op de honken toe en dat was via een vrije loop met twee uit voor Dayanara Lucio in de tweede inning. In de vierde kwam Centrals dicht bij het openen van de score. Met één uit sloeg Marina Gusman Brown een driehonkslag, maar hierna ging Kimberly van der Lee uit na een vangbal op fout gebied en kreeg Isonette Polonius drie slag. Uiteindelijk bleek de driehonkslag de enige honkslag te zijn die Kerr in dit duel zou toestaan aan Centrals. Na de driehonkslag schakelde ze de laatste elf slagvrouwen in de wedstrijd op rij uit, waarvan zeven met drie slag. Kerr sloot het duel af met 12 strikeouts.


...Kayleigh Adelina rent richting 3e honk na haar triple in de 6e...
(© Foto's: Frans van Elst / Montage: Marco Stoovelaar)
Eva Voortman stond slechts drie hits toe. Na voor drie nullen te hebben gezorgd in de eerste en tweede inning kreeg de linkshander een one-out double tegen van Ylaine van de Hove, die opschoof naar het derde honk na een opofferingsstootslag van Laura Arp, maar achterbleef omdat een vangbal de inning afsloot.

In de vierde inning kreeg Voortman een lead-off single tegen van Floor van Dijk, maar die ging gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Misja Koops. De laatste schoof hierna nog op na een OSS van Cintia de Groodt, maar bleef ook achter.

Nadat ze op rij waren uitgegaan in de vijfde besliste UVV het duel in de zesde. Met één uit sloeg Kayleigh Adelina toen een driehonkslag. Hierna sloeg Floor van Dijk een grounder richting derde honk, waar Adelina aanvankelijk werd teruggedreven, maar daarna alsnog wist te scoren toen de nul op het eerste honk werd gemaakt en zo UVV de leiding bezorgde.

In de 1e7 zorgde Donna Kerr weer voor drie nullen op rij om de winst en de promotie naar de Hoofdklasse veilig te stellen.


...Kayleigh Adelina viert haar...
...punt in de dug-out......
(© Foto: Frans van Elst)
Met de overwinning completeerde UVV een 3-game 'sweep' tegen Centrals en promoveerde zo naar de Hoofdklasse. Voor Centrals betekende de nederlaag degradatie, waardoor de ploeg in 2012 zal uitkomen in de Overgangsklasse. Centrals speelde sinds 2006 in de Hoofdklasse en bereikte vorig seizoen nog de Play-Offs.

Voor UVV betekende de promotie dat de ploeg volgend jaar voor het eerst sinds 1998 zal terugkeren op het hoogste niveau. De Utrechtse ploeg speelde ook in de Hoofdklasse in 1972 en 1973. Dertien jaar geleden eindigde UVV op de 10e en laatste plaats met een 8-25 'record' en drie gelijke spelen en degradeerde gelijk weer na slechts één seizoen.

In 1998 maakte de latere international Nina van Huissteden als speelster van UVV haar debuut in de Hoofdklasse. Destijds kwamen ook speelsters als Carolien Sins en Zoë Sterkenburg uit voor de ploeg, terwijl voormalig Oranje-werpster Karin Brookhuis toen één optreden maakte voor het team. Maar voor één speelster zal de terugkeer naar de Hoofdklasse herinneringen oproepen, want veteraan-tweede honkvrouw Mirjam Boode, die vandaag de promotie vierde met de ploeg, speelde ook voor UVV in het Hoofdklasse-jaar van 1998. In dat seizoen debuteerde ze in de Hoofdklasse, sloeg .216 en leidde de ploeg met 14 gescoorde punten, zes driehonkslagen en één homerun. Geen van de actieve speelsters speelde eerder tegen UVV op Hoofdklasse-niveau.

(24 september)

Standen & Programma's


...Mirjam Boode...
...Terug naar de Hoofdklasse...
(© Foto: Frans van Elst)

...Coach Berend Mannessen...
...He did it again!...
(© Foto: Frans van Elst)


...Celebration time...
(© Foto: Frans van Elst)


...Kayleigh Adelina en Ylaine van de Hove vieren het kampioenschap...
...Kayleigh heeft de bal die ze ving voor de laatste nul van het duel...
(© Foto: Frans van Elst)


...Coach Berend Mannessen krijgt een douche...
(© Foto: Frits van Dijk)


...Kelly Platvoet maakt de champagne open...
(© Foto: Frits van Dijk)


...Floor van Dijk, Mirjam Boode en Cintia de Groodt showen hun kampioensshirt...
...Mission Completed...
(© Foto: Frits van Dijk)


...UVV - terug naar de Hoofdklasse na 13 jaar...
(© Foto: Daniëlle Evers)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.