Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Drie nieuwe speelsters voor Gryphons
English

...Yonina Sint Jago...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
ROSMALEN - Gryphons heeft drie nieuwe speelsters toegevoegd aan het roster voor het seizoen 2013. Twee speelsters verlieten de ploeg uit Rosmalen. Gryphons maakte de transfers bekend op donderdag 1 november.

Tijdens de transferperiode kozen catcher Floor van Dijk en infielder Sandy Lauwers ervoor naar Gryphons te gaan. Op de laatste dag van de transferperiode kwam er nog een derde speelster naar de club, namelijk rechtshandige werpster/infielder MariŽlle Vleugels.


...Floor van Dijk...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Bij Gryphons vertrokken catcher/infielder Cheryl Hiele en infielder/outfielder Yonina Sint Jago, die volgend seizoen beiden zullen uitkomen voor Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels. International Yonina Sint Jago voerde Gryphons in de reguliere competitie aan met een slaggemiddelde van .345 (38-uit-110) en 21 binnengeslagen punten. Ze scoorde 20 punten (tweede plaats) en leidde met zes tweehonkslagen.

Cheryl Hiele miste een deel van het seizoen vanwege een blessure en sloeg .200 (8-uit-40), scoorde vijf punten en sloeg twee driehonkslagen. Van de zomer maakte ze deel uit van het Jong Oranje Team dat de Europese titel veroverde.

Floor van Dijk speelde in 32 wedstrijden voor UVV en sloeg .263 (21-uit-80), sloeg drie triples, scoorde acht punten en had vijf RBI's. Ook zij maakte deel uit van de succesvolle Jong Oranje-ploeg die het Europees Kampioenschap won.

Sandy Lauwers was de tweede beste slagvrouw van Twins met een .282 slaggemiddelde (31-uit-110) en zeven RBI's. Haar 31 honkslagen, ne als haar 16 gescoorde punten, waren het meeste van de ploeg. Ze was ook de enige speelster van het team die twee homeruns sloeg.


...MariŽlle Vleugels...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
MariŽlle Vleugels sloeg .324 (33-uit-102) voor Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, het derde hoogste gemiddelde van de ploeg. Ze scoorde 23 punten en was tweede van de ploeg met 29 binnengeslagen punten. Als werpster was ze 12-5 met een 2.45 ERA en kwam tot 39 strikeouts in 94 1/3 inning, terwijl ze 43 keer vier wijd gooide en 100 honkslagen tegen kreeg.

Werpsters Emma Holden en Shannon Galea, die dit seizoen debuteerden, staan weer op het roster van Gryphons voor volgend seizoen. De Amerikaanse werpster Holden was 10-9 met een 3.18 ERA en 98 strikeouts in 112 1/3 inning. Galea, die een Maltees paspoort heeft, was 2-10 met 57 strikeouts in 81 2/3 inning.

De ploeg staat volgend seizoen onder leiding van Wout Isbouts, die deze taak op 20 augustus overnam, vier wedstrijden voor het einde van de competitie. Isbouts volgde de ervaren coach Andrť Prins op, die in 2013 weer de coaching op zich zal nemen van de Tsjechische nationale ploeg. In de resterende vier wedstrijden was Isbouts 2-2, resulterend in een gedeelde vierde plaats. De ploeg won de volgende twee wedstrijden in een beslissings-driekamp om de Play-Offs te bereiken, waarin men werd uitgeschakeld door Alcmaria Victrix.

In 2013, zal Wout Isbouts worden geassisteerd door Vera Van De Ven, oud-international van de Belgische nationale ploeg en ook als assistent coach tijdens het seizoen 2009. In 2010 was ze een assistent coach bij Twins.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.