Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Bloeming, Timmermans verlaten Sparks Haarlem voor ItaliŽ
English

...Dagmar Bloeming...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAARLEM - Pitcher Dagmar Bloeming en catcher Nathalie Timmermans zullen volgend seizoen niet uitkomen in de Nederlandse Hoofdklasse, want de twee internationals hebben besloten te gaan spelen voor DES Caserta in de hoogste Italiaanse competitie. De transfers werden op de laatste dag van de transferperiode officiŽel bekend gemaakt en bevestigd door Oolders Omaco Sparks Haarlem, maar de coachingstaf was reeds begin oktober al op de hoogte dat hun pitchingtroef volgend seizoen naar ItaliŽ zou verhuizen. Sparks Haarlem voegde tijdens de transferperiode geen nieuwe werpster toe.

Vorige maand werd Sparks Haarlem onttroond als landskampioen na verlies van de best-of-five Holland Series tegen Alcmaria Victrix. Tijdens de competitie verloor de ploeg slechts drie wedstrijden, allen tegen Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, dat de ploeg ook in de Play-Offs eenmaal versloeg, waarna Alcmaria de finale met 3-1 won.

Ook outfielder/infielder Silea Bos en infielder/back-up catcher Celine van Roon keren niet terug in Haarlem. De enige nieuwe toevoeging aan de ploeg is infielder/outfielder Manoa Weijgertse.

Pitcher Dagmar Bloeming was dit seizoen 16-0 met een 0.63 ERA, beide het beste in de Hoofdklasse, waardoor ze een voorname kandidaat is om te worden genomineerd voor de prijs van Beste Werpster van het seizoen. De rechtshander en speelster van het Nederlands Softbal Team had ook drie saves en kwam tot 113 keer drie slag in 100 2/3 inning, terwijl ze slechts 17 vrije lopen weggaf en 53 honkslagen toestond.


...Nathalie Timmermans...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Catcher Nathalie Timmermans speelde dit seizoen in slechts 13 wedstrijden, omdat ze het begin en het slot van de competitie miste vanwege haar studie en softbalseizoen op een Amerikaanse college. Ze sloeg .344 (11-uit-32), scoorde zes punten en had acht binnengeslagen punten.

Dit seiozoen speelden pitcher Lindsey Meadows en outfielder Saskia Kosterink in ItaliŽ voor Bollate. Vorig jaar speelden beiden ook in ItaliŽ en kwam Meadows uit voor Nuoro en Kosterink voor Bollate. In 2011 speelden ook outfielders Nathalie Gosewehr en Linda Hoenderdos in de Italiaanse competitie en kwamen toen ook uit voor Caserta. Tijdens het Europa Cup Toernooi van dit jaar in Enschede was werpster Femke van Dusschoten een pick-up player van Caserta.

Silea Bos en Celine van Roon stopten beiden om zich te richten op hun studie, maar bleven lid van Sparks Haarlem, zodat ze altijd inzetbaar zouden kunnen zijn indien nodig. Bos sloeg .270 (17-uit-63) in 33 wedstrijden, scoorde 11 punten en had 18 RBI's, terwijl Van Roon .242 (16-uit-66) sloeg in 36 wedstrijden, 14 punten scoorde en vijf RBI's had.

Manoa Weijgertse komt naar Haarlem van Alcmaria Victrix, met wie ze dit seizoen landskampioen werd. In 27 wedstrijden sloeg ze .174 (8-uit-46), scoorde viermaal en had 13 RBI's.

Juny Francisca en Marcel Schippers keren volgend seizoen terug als het coaching-duo.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.