Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


UVV in 2013 toch weer in Hoofdklasse
English
VLEUTEN - UVV zal in 2013 toch weer uitkomen in de Hoofdklasse, zo maakte de club bekend op donderdag 1 november.

In de reguliere competitie van dit jaar eindigde UVV op de laatste plaats met een 10-33 'record' en een gelijkspel. Door op de laatste plaats te eindigen degradeerde de ploeg automatisch naar de Overgangsklasse.

Intussen pakte Robur '58 de titel in de Overgangsklasse en dat betekende automatische promotie naar de Hoofdklasse. Twins sloot het seizoen in de Hoofdklasse met een zevende plaats af en moest daardoor een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off spelen tegen Centrals, dat tweede werd in de Overgangsklasse. De laatste won deze reeks en promoveerde zodoende eveneens naar de Hoofdklasse, terwijl Twins na 27 opeenvolgende seizoenen in de hoogste afdeling degradeerde.

Maar de situatie veranderde toen Robur '58 te kennen gaf in 2013 niet in de Hoofdklasse te willen uitkomen, omdat het geen representatieve ploeg zou hebben voor het hoogste niveau. Om hun plek in te nemen kreeg Twins de kans om in de Hoofdklasse te blijven, maar deze ploeg, die aantal speelsters verloor, koos ervoor in de Overgangsklasse uit te komen om met jonge speelsters een nieuw team op te bouwen. En zo werd UVV gevraagd of het interesse had Hoofdklasser te blijven. De ploeg uit Vleuten accepteerde deze mogelijkheid en keert volgend jaar dus weer terug in de hoogste afdeling.

Omdat UVV aanvankelijk degradeerde en de transferperiode reeds aan de gang was, verliet een aantal speelsters de ploeg, maar konden ook nieuwe worden toegevoegd.

UVV zal binnenkort meer nieuws rondom het softbalteam bekend maken.

(1 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.