Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Centrals versterkt selectie
English

...Andee Lindgren...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
DE BILT - In 2011 degradeerde Centrals naar de Overgangsklasse, maar aan het einde van dit seozpen keerde de ploeg terug naar de Hoofdklasse na afwezigheid van een jaar. Centrals eindigde op de tweede plaats, maar won daarna de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen Twins om de tweede promovendus van dit seizoen te worden. Robur '58 werd de eerste door kampioen te worden in de Overgangsklasse, maar ziet af van het hoofdklasseschap, omdat het geen representatieve ploeg kan samenstellen voor de hoogste afdeling. De plek van Robur '58 wordt ingenomen door UVV, dat aanvankelijk degradeerde, maar nu dus in de Hoofdklasse zal blijven.

Na de terugkeer naar de Hoofdklasse onder leiding van eerste jaars coach Caroline Theunissen moest de ploeg zichzelf versterken voor het nieuwe seizoen. In de afgelopen weken voegde Centrals acht speelsters aan het team toe, terwijl er zeven vertrokken uit De Bilt.

1B/Pitcher Andee Lindgren en outfielder Sarah Vandermeiren, twee geroutineerde speelsters met hoofdklasse-ervaring, keren niet terug in de ploeg, want zij kozen voor Roef! in de Overgangsklasse. Voor haar komst naar Centrals speelde Lindgren zeven seizoenen in de Hoofdklasse. Na haar debuut bij Sparks Haarlem kwam ze zes seizoenen uit voor Twins. Vandermeiren speelde vijf seizoenen voor Twins.

Drie speelsters stopten na afloop van het seizoen en dat zijn Petya Sokolová, Nadia Bron en Jennifer Boutisma. De laatste kan spelen niet meer combineren met haar werk, terwijl Sokolová zich meer op haar studie gaat richten. Bron wordt geplaagd door een hardnekkige knieblessure en besloot daarom te stoppen.

Catcher Laura Bakker en infielder Jasmin Carlson gaan spelen voor het tweede team van Centrals, eveneens vanwege respectievelijk werk en studie.

...Nikki Harte, Kayleigh Adelina...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Drie van de nieuwe speelsters nemen hoofdklasse-ervaring mee. Outfielder Kayleigh Adelina en infielder Nikki Harte komen over van UVV, met wie ze dit seizoen uitkwamen in de Hoofdklasse. Nadat de ploeg degradeerde besloten beiden naar Centrals te gaan, maar onlangs werd bekend dat UVV volgend jaar alsnog in de hoogste afdeling zal spelen. De derde speelster met hoofdklasse-ervaring is infielder Morgan Sampson, die afkomstig is van Robur '58, met wie ze in 2009 in de Hoofdklasse speelde.

Kayleigh Adelina debuteerde dit seizoen in de Hoofdklasse en sloeg .253 (24-uit-95) met drie doubles, één triple en een homerun. Ze scoorde 11 punten en had 10 RBI's. In het begin behoorde ze tot de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team, maar trok zich terug om studie-redenen.


...Laura van Essen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nikki Harte sloeg dit seizoen .231 (30-uit-130) voor UVV, met 14 gescoorde en zeven binnengeslagen punten. Ze speelde eerder voor Centrals in de Hoofdklasse in 2008, 2009 en 2010 na eerder al een aantal optredens te hebben gehad in 2006 en 2007.

Catcher Laura van Essen, infielder Donna Hartman (beiden Amsterdam Pirates) en infielder/outfielder Alma Hooi (Ban Topa) komen eveneens naar De Bilt. Van Robur '58 komt de Amerikaanse werpster Lisa Akamine en catcher Nicolette van Reem. Van Essen maakt deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team, terwijl Hartman uitkomt voor het Nederlands Dames Honkbal Team.

Ook opgenomen in de selectie vanuit de Junioren werden catcher Ashley Spanjer en outfielder/3B Puck van de Kolk, die beiden dit seizoen al enige ervaring konden opdoen in de hoofdmacht.

In 2013 keert Caroline Theunissen terug als Hoofd Coach en wordt dan geassisteerd door Bas Langezaal, die dit seizoen coach was van Robur '58. Langezaal is de opvolger van Hans Snel, die stopte als coach, omdat ook hij een en ander niet meer kon combineren met zijn werk.

(2 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.