Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Tex Town Tigers gaat met jong team spelen
English

...Rob Hassink...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
ENSCHEDE - Tex Town Tigers heeft opnieuw een aantal ervaren speelsters verloren, net zoals dat in de afgelopen drie seizoenen gebeurde. Zodoende zal een ploeg met jonge speelsters volgend seizoen uitkomen in de Hoofdklasse. De meeste van deze speelsters zullen afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

De jonge ploeg staat onder leiding van Rob Hassink, die de rol van Hoofd Coach al tijdens het afgelopen seizoen overnam toen hij op 30 juli de opvolger werd van Bill Gates. Hassink begon het seizoen als assistent van de Australische coach.

Slechts één nieuwe speelster werd aan de ploeg voor volgend seizoen toegevoegd en dat is Maaike Ogink, die dit seizoen uitkwam voor Neunkirchen Nightmares in de Duitse competitie.

Zeven speelsters verlieten het team, dat er tegen het seizoen in slaagde op de ranglijst te klimmen en eindigde op een gedeelde vierde plaats, waardoor een belissende driekamp werd afgedwongen tegen Gryphons en Olympia Haarlem. Gryphons versloeg daarin zowel Tex Town Tigers als Olympia Haarlem om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

...Petra van Heijst, Merel Oosterveld...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Twee speelsters die vertrokken maken deel uit van het Nederlands Softbal Team, namelijk infielder Petra van Heijst en outfielder/2B Merel Oosterveld.

Petra van Heijst keert terug naar Terrasvogels, waar ze eerder al speelde van 2005-2008, voordat ze terugkeerde naar Tex Town Tigers, waar ze haar loopbaan begon. Dit seizoen sloeg ze .278 (30-uit-108) voor de Enschedese ploeg met 17 RBI's, vijf doubles en drie triples en was tweede van de ploeg met 30 gescoorde punten.

Merel Oosterveld gaat spelen voor Olympia Haarlem na sinds 2005 in de Hoofdklasse te zijn uitgekomen voor Tex Town Tigers met wie ze tweemaal landskampioen werd. Dit seizoen voerde ze de ploeg aan met een slaggemiddelde van .434, in gescoorde punten (34) en gestolen honken (22), terwijl ze tot 16 binnengeslagen punten kwam.

Myrthe Smid speelt in 2013 eveneens voor Terrasvogels. De infielder/outfielder, die eerder in het jaar deel uitmaakte van de voorlopige selectie van Jong Oranje, sloeg .164 (12-uit-73), scoorde 10 punten en had vijf RBI's en zes tweehonkslagen.


...Marit van Vulpen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Pitcher/infielder Marit van Vulpen stopte na het seizoen. Dit jaar maakte ze deel uit van het succesvolle Jong Oranje-team dat de Europese titel veroverde. Voor TTT was ze 2-4 als werpster, had zes strikeouts in 25 innings, terwijl ze .292 (7-uit-24) met drie doubles. Als speelster van Jong Oranje was ze 0-3 in de Hoofdklasse-competitie en sloeg .143.

...Lindsey Meadows, Martina Lackner...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Rechtshandige werpster Martina Lackner keert terug naar Oostenrijk na vier seizoenen te hebben gespeeld voor Tex Town Tigers. Dit seizoen was de Oostenrijkse international 7-9 met een 3.53 ERA en 59 strikeouts in 119 innings. Aanvallend sloeg ze .280 (23-uit-82) met zes doubles en twee homeruns, scoorde 12 punten en verzamelde 14 RBI's.

Outfielder Kirsten Holshof, die haar derde volle seizoen in de Hoofdklasse bij TTT achter de rug heeft, stopte. Dit seizoen sloeg ze .141 (13-uit-92) met twee doubles en vier triples, scoorde 14 punten en had 10 binnengeslagen punten.

De Duitse outfielder Leoni Winter, die dit seizoen in de Hoofdklasse debuteerde, zal deze winter in Australië spelen. Ze sloeg .167 (5-uit-30) in 23 wedstrijden voor Tex Town Tigers.

Aan deze lijst kan nog een achtste speelster worden toegevoegd, want werpster Lindsey Meadows gaat komend seizoen voor Olympia Haarlem spelen. Vorig jaar en dit seizoen speelde ze in Italië, maar bleef inzetbaar voor Tex Town Tigers, wat ze in beide jaren ook deed. Vorig speelde Lindsey Meadows voor Nuoro en dit jaar gooide ze voor Bollate. Daarvoor was ze van 2005-2010 de pitchingtroef van Tex Town Tigers met wie ze tweemaal landskampioen werd. Dit seizoen, als werpster van Bollate, was ze 10-4 met 117 strikeouts in 94 2/3 inning, waarin ze slechts 15 keer vier wijd weggaf en 57 honkslagen toestond. Haar ERA van 1.11 was het derde beste in de Italian Softball League. Als slagvrouw sloeg Lindsey Meadows .286 met drie homeruns, scoorde 12 punten en had 13 RBI's. Dit seizoen gooide ze ook in vier wedstrijden voor TTT en was 3-1 met 22 strikeouts in 21 1/3 inning.

(2 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.