Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Winst Sparks Haarlem, Alcmaria Victrix
English
HAARLEM / ALKMAAR - Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem en Alcmaria Victrix haalden zondag succesvol eerder verregende wedstrijden in. Sparks Haarlem won met 8-1 en 7-0 vs. UVV, terwijl Alcmaria Victrix Tex Town Tigers versloeg met 4-1 en 9-1.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. UVV
In Haarlem won Oolders Omaco Sparks Haarlem tweemaal via de 7-punten-verschil mercy-rule vs. UVV, 8-1 en 7-0.

In de eerste wedstrijd sloeg Virginie Anneveld een honkslag en scoorde in de eerste inning om Sparks Haarlem een vroege 1-0 voorsprong te bezorgen. De koploper brak het duel daarna open in de derde beurt door vijf runs toe te voegen. Eerst begon Nathalie Gosewehr met haar derde homerun van het seizoen. Met één uit kwamen de honken vol toen Areke Spel en Debby Connor een honkslag sloegen en Julie Owen opzettelijk vier wijd kreeg. De creatie van een gedwongen loop mislukte, want volgende slagvrouw Shannah van der Kaaij volgde met een grand slam homerun om de stand op 6-0 te brengen. Voor Shannah was dit haar eerste Hoofdklasse-homerun in haar loopbaan.

UVV scoorde het enige punt in de vierde toen Kayleigh Adelina opende met een homerun. Sparks Haarlem bereikte hierna het verschil van zeven punten in de 2e5. De honken kwamen vol te staan toen Michelle van Driel, Celine van Roon en Nathalie Gosewehr allen vier wijd kregen. Honkslagen van Virginie Anneveld en Areke Spel verhoogden de stand daarna naar 8-1 om het duel af te kunnen sluiten.

In Game 2 gooide Kirsten Scheele een 2-hit shutout en kwam tot negen strikeouts. Een tweehonkslag van Areke Spel leverde het eerste punt op in de eerste inning, waarna het tweede punt werd toegevoegd in de volgede beurt via een OS van Nathalie Gosewehr. In de derde verdubbelde Sparks Haarlem de voorsprong via een honkslag van Beau van Gelder en een fout, waardoor het 4-0 werd.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning toen nog eens driemaal werd gescoord. Met twee loopsters op de honken sloeg Virginie Anneveld beiden binnen met een tweehonkslag en scoorde daarna zelf op een honkslag van Areke Spel.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & UitslagenAlcmaria Victrix vs. Tex Town Tigers
In Alkmaar nam Alcmaria Victrix bezit van de tweede plaats door tweemaal te winnen vs. Tex Town Tigers, 4-1 en 9-1, waarmee een succesvol weekend werd afgesloten na de dubbele winst op zaterdag vs. Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels.

In de opener nam TTT een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Merel Oosterveld begon met een honkslag en ging scoren op een one-out single van Nadine Marinus. Maar Alcmaria Victrix reageerde met twee runs in de eigen eerste beurt. Anne Blaauwgeers begon met een stootslag-honkslag, waarna Anne Vlietstra een honkslag sloeg met één uit. De twee loopsters scoorden daarna toen Kym Turnell volgde met een nieuwe honkslag op de Oostenrijkse werpster Martina Lackner.

Alcmaria voegde een punt toe in de tweede inning. Met twee uit sloeg Maaike Blaauwgeers een driehonkslag en scoorde op een honkslag van haar zus Anne Blaauwgeers.

De thuisploeg scoorde het volgende punt in de zesde slagbeurt. Met één uit kwamen de honken vol toen Suzanne Meiring, Malou van Dusschoten en Manoa Weijgertse een honkslag sloegen. Maaike Blaauwgeers sloeg hierna ook een honkslag resulterend in een punt, maar daarna kreeg Anne Blaauwgeers (die drie hits sloeg in haar vorige slagbeurten) drie slag en sloeg Kimberly Jones een pop-fly, zodat de honken vol achterbleven.

Nadat Tex Town Tigers slechts één loopster had gekregen van de tweede tot en met vijfde inning kreeg de ploeg (die op dat moment met 3-1 achterstond) de grootste scoringskans in de zesde slagbeurt op nieuwe werpster Ashley Lanz. Marije ten Thij begon met een honkslag en Merel Oosterveld sloeg de volgende hit. Een OSS van Petra van Heijst bracht de loopsters in scoringspositie, waarna Nadine Marinus vier wijd kreeg. Maar de inning kwam ten einde toen Lanz drie slag gooide op Myrthe Smid.

In Game 2 ging het een stuk makkelijker voor Alcmaria, dat tot een rally van vijf runs kwam in de eerste inning. In de openingsbeurt begon Anne Blaauwgeers met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Kimberly Jones. Anne Vlietstra kreeg vervolgens vier wijd en Kym Turnell en Noëmie Brandjes volgden met honklsagen, die een punt opleverden. Een honkslag van Suzanne Meiring zorgde even later voor volle honken. Hierna werd de stand opgevoerd naar 5-0 toen Manoa Weijgertse een 3-run double sloeg.

Twee punten werden toegevoegd in de tweede inning via een honkslag van Noëmie Brandjes en nog eens twee in de derde beurt dankzij honkslagen van Anne Blaauwgeers (die 3-uit-3 sloeg) en Kimberly Jones.

Tex Town Tigers scoorde het enige punt in de vierde inning na een driehonkslag van rookie Leonie Winters.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(6 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.