Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 oktober 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Twins degradeert; Centrals promoveert!
English
DE BILT - Centrals won vandaag met 2-0 en 6-2 vs. Twins om hun best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off met 3-1 te winnen. Hierdoor keert Centrals na een jaar afwezigheid weer terug naar de Hoofdklasse. Voor Twins betekent de dubbele nederlaag degradatie vanuit de Hoofdklasse na een verblijf van 27 opeenvolgende seizoenen in de hoogste afdeling sinds 1986. In die periode nam Twins deel aan 16 Play-Offs, bereikte vijfmaal de Holland Series en werd in 1994 landskampioen onder leiding van de huidige Nederlands Team Hoofd Coach Craig Montvidas.Game One

Centrals kreeg loopsters op de honken in de eerste en tweede inning, maar het was Twins dat de score dreigde te openen in de derde slagbeurt. In de eerste inning bereikte Eva Voortman het honk voor Centrals na een fout, maar strandde op het tweede honk. In de tweede opende Stephanie Ruiter met een tweehonkslag en schoof op na een OSS, maar werd even later op de plaat uitgeschakeld, nadat Eliza Rikkelman drie slag kreeg, maar moest worden uitgegooid op het eerste honk.

Centrals-pitcher Lindsey VanderLugt, die voor drie nullen zorgde in de eerste en tweede inning, begon de derde met nog twee nullen, maar moest toen honkslagen incasseren van Imane Issa Allou en Sandy Lauwers. Echter, even later werd Issa Alou uitgegeven wegens hinderen na een grounder richting kort van Femke Duffhues, waardoor de slagbeurt ten einde kwam.

Twins-pitcher Megan Brown schakelde hierna drie slagvrouwen op rij uit in de derde en vierde inning, maar toen sloeg Centrals toe in de vijfde inning. Stephanie Ruiter opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Jasmin Carlson. Ze bereikte het derde honk toen Eliza Rikkelman volgde met een infield-hit. Nadat Ashley Spanjer als pinch-runner was ingezet op het eerste honk scoorde Ruiter het openingspunt toen Nadia Bron een squeeze-stootslag plaatste.

Twins liet weer een loopster achter in de eerste helft van de zesde inning en Centrals voegde daarna in de tweede helft een 'insurance run' toe. Lead-off hitter Petya Sokolová werd geraakt door een worp, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna sloeg Eva Voortman de bal het rechtsveld in, resulterend in een inside-the-park-homerun om de stand op 2-0 te brengen.

De spanning steeg in de eerste helft van de zevende inning toen VanderLugt honkslagen tegen kreeg van Evelien Vonk en Michelle Haen met één uit. Maar hierna zorgden twee grounder voor het einde van de wedstrijd.Game Two

...Centrals terug naar de Hoofdklasse...
(© Foto: Centrals)
In de volgende ontmoeting besliste Centrals het resultaat al vroeg door zesmaal te scoren in de eerste twee innings. De punten werden gescoord op slechts drie honkslagen, want de Twins-verdediging zakte in elkaar en maakte vijf kostbare fouten.

Aanvankelijk opende Twins de score in de eerste helft van de eerste inning toen Lindsey VanderLugt drie honkslagen moest toestaan. Sandy Lauwers en Michelle Haen begonnen met honkslagen en schoven op na een OSS van Lieke Duffhues. Een honkslag van Sophie Bugter zette Twins hierna op een 1-0 voorsprong, maar een nul op thuis na een grounder richting kort en een volgende grounder maakten een einde aan de scoringskansen.

Centrals reageerde met drie runs in de eigen eerste slagbeurt. Petya Sokolová begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Eva Voortman werd geraakt door een worp. Een foute aangooi zorgde hierna voor loopsters op het tweede en derde honk en na een pop-out volgden nog eens twee foute aangooien op een honkslag van Sarah Van Der Meiren die leidden tot drie punten. Van Der Meiren, en Centrals' eerste honkvrouw Andee Lindgren speelden de afgelopen seizoenen voor Twins.

In de volgende inning scoorde Centrals opnieuw drie punten. Met twee uit kreeg Lindsey VanderLugt vier wijd, waarna ze scoorde op een driehonkslag van Sokolová, die even later zelf scoorde na een wilde worp. Hierna bereikte Eva Voortman het honk na een fout en ging scoren na een nieuwe fout om er 6-1 van te maken.

In de volgende vier innings hield Megan Brown Centrals op slechts twee hits, maar de schade was reeds aangebracht. Twins wist niet meer terug te komen in de wedstrijd en kon nog maar één punt scoren in de derde inning toen Sandy Lauwers opende met een honkslag, het tweede honk stal en scoorde op de aangooi richting tweede honk, nadat Sophie Bugter het honk had bereikt.

Met een 6-2 achterstand kreeg Twins nog drie loopsters in het restant van het duel, maar allen bleven achter. In de eerste helft van de zevende inning begon VanderLugt met twee strikeouts en kreeg toen een honkslag tegen van Sandy Lauwers (haar derde), maar volgde met een nieuwe strikeout die het lot bezegelde voor Twins, dat degradeerde, terwijl Centrals terugkeerde naar de Hoofdklasse.

(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.