Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Oolders Omaco Sparks Haarlem wint toernooi
English
HAARLEM - Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem won zondag de 25ste editie van het jaarlijkse Jan de Wit Toernooi in Haarlem, maar won de finale tegen het Russische Carrousel nipt met 7-6. Vorig jaar won Sparks Haarlem het evenement ook, maar toen met een beduidend grotere 12-0 uitslag vs. Twins, dat dit keer op de zevende plaats eindigde.

Dag 3 van het evenement begon met de halve finale voor de 5e tot en met 8e plaats. Alcmaria Victrix kwam tot een 14-0 shutout-zege tegen de jonge ploeg van Twins om het duel om de 5e plaats te bereiken. De nationale ploeg van TsjechiŽ won met 5-3 van Gryphons om zich eveneens voor dat duel te plaatsen. Deze halve finale had overigens een opmerkelijk karakter, want beide ploegen stonden onder leiding van dezelfde coach. Andrť Prins, Hoofd Coach van Gryphons, is begin dit jaar namelijk ook bondscoach van de Tsjechische nationale ploeg.

Hierna volgden de halve finales om te bepalen wie de allesbeslissende finale zouden gaan spelen. Carrousel (dat in het verleden ook onder leiding van Prins heeft gespeeld) won met 5-2 vs. Tex Town Tigers om de finale te bereiken en Spark Haarlem werd de tweede finalist door met 11-0 te winnen van organisator Olympia Haarlem.

In de derde speelronde van de dag won Olympia Haarlem met 4-2 vs. Tex Town Tigers om de derde plaats te veroveren en won TsjechiŽ met 7-6 vs. Alcmaria Victrix om op de vijfde plaats te eindigen.

Twins pakte de zevende plaats door met 5-3 te winnen vs. Gryphons, dat verrassend genoeg alle hun vijf gespeelde wedstrijden op dit toernooi verloor.

De dag werd afgesloten met een 7-6 overwinning van Sparks Haarlem vs. Carrousel om opnieuw toernooiwinnaar te worden.

Er zijn op dit toernooi geen individuele prijzen.

De wedstrijddetails zijn nog niet beschikbaar, maar worden later toegevoegd.

Eindstand
#TeamGWLTP
1Oolders Omaco Sparks Haarlem55--10
2Carrousel541-8
3Olympia Haarlem532-6
4Tex Town Tigers514-2
5TsjechiŽ532-6
6Alcmaria Victrix523-4
7Twins523-4
8Gryphons5-5-0

(8 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.