Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Marco Molleman nieuwe Hoofd Coach Terrasvogels
English
SANTPOORT - De ervaren coach Marco Molleman is de nieuwe Hoofd Coach van Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, zo heeft de club bekend gemaakt. Molleman is de opvolger van Tim Verbrugge, die de ploeg twee seizoenen leidde, maar het coachen niet meer kan combineren met zijn werk en daarom na afloop van het seizoen stopte. Molleman wordt geassisteerd door Nick Braakman en oud-speelster Linda Hoenderdos, want Ingeborg Berk-Cleeren, die sinds begin juni Verbrugge's Assistent Coach was, stopte eveneens omdat ook zijn het coachen niet meer kan combineren met andere activiteiten en haar gezin.


...Marco Molleman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met zijn benoeming tot Hoofd Coach keert Molleman terug naar Terrasvogels waar hij in 2006 assistent was van de Amerikaanse coach Darwin Tolzin. Tijdens de Play-Offs en Holland Series was Molleman al even interim-assistent van Ingeborg Berk, die vlak voor de Play-Offs de coaching overnam als interim-Hoofd Coach.

Het zal de eerste keer zijn dat Molleman als Hoofd Coach actief is in de Hoofdklasse, maar hij brengt veel coach-ervaring met zich mee. Naast zijn eerdere periode bij Terrasvogels was hij ook Assistent Coach op Hoofdklasse-niveau bij Onze Gezellen in 1987-1989, dat toen onder leiding stond van Hannie Joosten (1987) en Don Wedman (1988-1989).

Molleman debuteerde als coach in 1980 bij het junioren softbal-team van Kinheim. Hierna coachte hij bij Giants Diemen en DVH, waarna hij lang verbonden was aan Onze Gezellen, waar hij tot en met dit jaar in verschillende coaching en organisatorische posities actief was. In 1991-1992 maakte hij deel uit van de regio-coachingstaf van Jong Oranje en in 2008 en 2009 had hij als Field Manager de leiding bij het Nederlands Pupillen Team. In 2008 veroverde deze ploeg de Europese titel in Praag (TsjechiŽ), waarna als ploeg werd deelgenomen aan de Adspiranten-Topklasse-competitie in 2009. Nick Braakman was zijn Assistent Coach in deze periode en zal dezelfde positie gaan vervullen bij Terrasvogels. Vorig jaar leidde Molleman het Junioren Topklasse-team van Onze Gezellen naar het landskampioenschap. In 1991-1999 maakte Molleman deel uit van het organisatie-comitť van de Haarlemse Softbal Week.

Dit seizoen coachte Molleman de juniorenploeg opnieuw en had toen gezelschap van Linda Hoenderdos, die met hem meekomt naar Terrasvogels. De voormalige infielder/outfielder speelde zelf voor Terrasvogels van 2004-2010 na daarvoor te hebben gespeeld voor Onze Gezellen. Vorig jaar speelde ze voor Caaserta in de Italian Softball League. Met Terrasvogels werd ze in 2007 landskampioen en veroverde ze de Europese Cup Winners Cup in 2009 in Parma (ItaliŽ).

(12 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.