Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Eerste winst Jong Oranje
English
SANTPOORT - Jong Oranje stuntte zondag tegen Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels met een 5-4 'come-from-behind' zege om de eerste winst van het seizoen te boeken. Terrasvogels won de opener met 12-2 op 10 honkslagen, waaronder een homerun van Ashli Holland en twee doubles van Anouk van den Heuvel.

In Game 2 homerde Ashli Holland opnieuw en stond Terrasvogels met 3-0 voor toen de zevende inning begon. Jong Oranje scoorde toen vijf punten, waarvan twee na een honkslag van Maxime van Dalen, die de stand met haar klap in balans bracht. Terrasvogels scoorde nog maar eenmaal en stond met 5-4 met lege handen.In de opener nam Jong Oranje een 2-0 voorsprong in de eerste slagbeurt. Lotte Zijlstra sloeg een honkslag met één uit en Sophie Bugter kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een OSS van Eva van Knegsel. Een honkslag van Floor van Dijk stelde beiden in staat tot scoren te komen. De inning eindigde toen de laatste uitging bij een steelpoging. Van Dijk's honkslag was de tweede en laatste die werd toegestaan door Ginger de Weert, die vijfmaal drie slag gooide in het restant van het duel.

Terrasvogels reageerde onmiddellijk met drie runs in de tweede helft van de eerste slagbeurt. De honken kwamen vol te staan toen Jong Oranje-starter Svenja de Lincel vier wijd gooide op Meike Witteveen en Ashli Holland en tussendoor een honkslag tegen kreeg van Lotte Holvast. Met één uit werden de honken schoongeveegd toen Anouk van den Heuvel een tweehonkslag sloeg.

In de tweede inning volgden vijf punten. Met één uit sloeg Meike Witteveen een honkslag en kreeg Lotte Holvast vier wijd. Hierna kreeg ook Ashli Holland vier wijd en terwijl de loopsters opschoven volgde er een foute aangooi richting derde honk en die stelde Witteveen in de gelegenheid te scoren. Een tweehonkslag van Kate Gentile bracht de stand vervolgens op 7-2. Hierna nam Quincey Catsburg de pitching over en kreeg een RBI-double tegen van Anouk van den Heuvel, die even later zelf scoorde na een honkslag van Lisa Waasdorp.

In de derde inning sloeg Meike Witteveen een tweehonkslag en sloeg Ashli Holland 2-out, 2-run homerun om de stand te verhogen naar 11-2. Het verschil van 10 punten werd daarna bereikt in de vierde inning toen Mariëlle Vleugels vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out single van Meike Witteveen, die 3-uit-3 sloeg en driemaal scoorde.

In Game 2 stond Terrasvogels met 3-0 voor toen de zevende inning van start ging. In de eerste inning opende Ashli Holland met een solo-homerun op Dominique Sprengers, maar hierna liet Terrasvogels verschillende loopsters achter en verzuimde meer afstand te nemen. In de derde inning begonnen Floor Roest en Meike Witteveen met honkslagen en schoven op na een wilde worp, maar toen volgden een groundout en dubbelspel. De vijfde slagbeurt was cruciaal voor Terrasvogels. Met één uit sloeg Marisèla de Wind een honkslag, maar ging even later uit bij een steelpoging. Floor Roest kreeg hierna vier wijd en Meike Witteveen bereikte het honk na een fout. Lotte Holvast sloeg hierna een honkslag, maar Roest werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren en kwam de inning ten einde, zodat de stand slechts 1-0 bleef.

In de zesde inning werden twee runs toegevoegd. Met één uit kreeg Kate Gentile vier wijd en scoorde na een driehonkslag van Anouk van den Heuvel, die vervolgens zelf scoorde op een 2-out single van Mariëlle Vleugels.

Jong Oranje kwam niet verder dan vier hits op Mariëlle Vleugels in zes innings en liet vier loopsters in scoringspositie achter. In de 1e7 kantelde het duel echter richting Jong Oranje. Noëmie Brandjes opende met een honkslag en leek hierna gedwongen te worden uitgeschakeld op een grounder van Sophie Bugter, maar een fout volgde. Echter, de umpire verklaarde Brandjes safe en stelde dat de fout geen 'tweede handeling' was. De honken kwamen hierna vol te staan toen Beau van Gelder het honk bereikte via een stootslag-honkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Ginger de Weert nam het over en zag Kimberly Jones een groundout slaan, maar dat leidde wel tot het eerste punt. Een honkslag van Noa Brand zette de honken hierna weer vol. Een strikeout leverde toen de tweede nul op, maar Maxime van Dalen volgde met een honkslag, die de stand in balans bracht. Even later scoorde Lynn Dollekamp, die liep voor Brand, het leidende punt na een wilde worp en Van Dalen ging er 5-3 van maken toen Floor van Dijk een honkslag sloeg.

Terrasvogels kwam in de 2e7 snel op de honken met één uit toen Meike Witteveen het honk bereikte na een fout, Lotte Holvast een honkslag sloeg en Ashli Holland eveneens na een fout op het honk kwam. Dit bracht Kate Gentile aan slag, maar haar grounder leverde een gedwongen nul op, maar hierop kon wel Witteveen de stand op 5-4 brengen. De honken kwamen opnieuw vol te staan via opzettelijk vier wijd voor Anouk van den Heuvel, maar drie loopsters bleven achter toen Quincey Catsburg volgde met een strikeout. Catsburg, die de pitching in de vierde inning overnam, was voor deze double-header toegevoegd vanuit de selectie van Jong Oranje Wit.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(13 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.