Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem wint ruim van Jong Oranje
English
HAARLEM - Na twee shutout-overwinningen op zaterdag won Oolders Omaco Sparks Haarlem op zondag tweemaal ruim van Jong Oranje, dat voor het derde seizoen op rij uitkomt in de Hoofdklasse. Sparks Haarlem won met 11-1 en 15-0 en had slechts 6 1/2 inning nodig om hun 'record' op 4-0 te brengen.

Maar Jong Oranje opende wel de score in de eerste inning van de opener. Hoewel vier speelsters de honken bereikten scoorde de ploeg slechts eenmaal. Kimberly Jones begon met vier wijd op starter Kirsten Scheele, waarna Gabi Obia een honkslag sloeg. Een strikeout volgde, maar daarna schoven de twee loopsters op na een doorgeschoten bal. De tweede nul werd vervolgens gemaakt toen Jones op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting drie van Maxime van Dalen. Maar toen werd er een fout gemaakt op een kort klapje voor de catcher van Dominique Sprengers en dat stelde Obia in de gelegenheid het eerste punt te scoren. Een strikeout sloot de slagbeurt af en dit zou het enige punt van de dag zijn voor Jong Oranje, dat nog één honkslag zou slaan, een lead-off single van Dominique Sprengers in de vierde inning.

Sparks Haarlem reageerde met twee runs op Lueji Petchkovsky Morais. Ze raakte lead-off hitter Chantal Versluis met een worp en kreeg toen een 2-run homerun tegen van Nathalie Gosewehr die de thuisploeg op voorsprong zette.

Sparks Haarlem werd hierna puntloos gehouden in de tweede inning, maar scoorde driemaal in de derde slagbeurt. Areke Spel kreeg vier wijd en scoorde op een one-out single van Virginie Anneveld, waarna Shannah van der Kaaij een RBI-double toevoegde en Beau van Gelder volgde met een puntscorende honkslag om de stand op 5-1 te brengen.

Het verschil van 10 punten werd bereikt in de vierde inning toen zes punten werden gescoord. Eerst scoorde Chantal Versluis na een wilde worp. Met één uit sloegen Karin Tuk, Virginie Anneveld en Shannah van der Kaaij allemaal een honkslag en dat bracht twee runs binnen. Na een werpsterwissel volgde een fout op een klap van Beau van Gelder, resulterend in het volgende punt. Een honkslag van Silea Bos en grounder van Celine van Roon, die de stand opvoerden naar 11-1 om het duel af te sluiten.

In Game 2 had Rebecca Soumeru zes strikeouts en stond slechts één honkslag toe, een lead-off single in de tweede van Dominique Sprengers, die ook een honkslag had geslagen in de eerste wedstrijd. Noëmie Brandjes was de enige andere honkloopster voor Jong Oranje via vier wijd met twee uit in de eerste inning.

Sparks Haarlem besliste het duel met het scoren van 12 punten in de eerste slagbeurt. Slechts twee punten daarvan waren verdiend, want de Jong Oranje-verdediging maakte vier fouten. Chantal Versluis begon met vier wijd, stal het tweede en derde honk en opende de score toen Nathalie Gosewehr volgde met een tweehonkslag. Later in de inning sloeg Gosewehr ook nog een 2-run single. Verder in deze beurt werden er gescoord op honkslagen van Shannah van der Kaaij en Debby Connor, terwijl Virginie Anneveld een RBI-double sloeg. Twee runs werden gescoord na fouten en nog eens twee via een wilde worp. Na een werpsterwissel en met een 10-0 voorsprong voor Sparks sloegen Michelle van Driel en Beau van Gelder ook nog RBI-singles om de stand op 12-0 te brengen.

In de tweede inning scoorde de thuisploeg drie punten. Met één uit sloeg Chantal Versluis een driehonkslag en scoorde na een doorgeschoten bal. Hierna sloeg Nathalie Gosewehr (3-uit-3) een honkslag en scoorde op de tweede tweehonkslag in dit duel van Virginie Anneveld. Er volgde weer een werpsterwissel, maar een honkslag van Debby Connor leidde tot het volgende punt en bracht de stand op 15-0.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Scores, Box Scores & Play-by-Play

(15 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.