Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Nederlands Softbal Team sluit succesvolle Tour af met shutout
English
CLEARWATER, Florida (USA) - Het Nederlandse Softbal Team speelde vandaag, zondag 18 maart, de 21ste en laatste wedstrijd van de American Tour vs. de University of Maryland en sloot de trip af met een 6-0 shutout-zege. Hiermee sloot Oranje de American Tour af met een 17-4 record, waardoor het de meeste meest succesvolle Tour ooit van het Nederlands Team is sinds 1967.

In de wedstrijd van vandaag opende Nederland de score via een 2-run homerun van Areke Spel, waarna de ploeg tweemaal scoorde in zowel de zesde als de zevende inning. Rebecca Soumeru startte het duel, keerde als werpster terug in de zesde inning en sloot het af. In haar zes innings kwam ze tot 10 strikeouts.

Op vrijdag schreef de ploeg geschiedenis toen met 6-1 werd gewonnen vs. Florida State University, waarmee de 15e zege werd geboekt en een record werd gerealiseerd. In 1977 maakte de nationale softbalploeg een American Tour naar Arizona en California. Die ploeg, toen onder leiding van Nol Houtkamp, speelde 23 wedstrijden tijdens de trip, waarvan er 14 werden gewonnen. Met de winst van vrijdag werd het totaal van 14 gepasseerd door de ploeg van 2012. Tijdens de eerste American Tour in 2008 in California en Hawaii won Oranje 12 van de 15 gespeelde wedstrijden.

De winst van vrijdag kwam op de dag dat de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) het 100-jarig bestaan vierde na de oprichting op 16 maart 1012.

In de wedstrijd van vrijdag was Dagmar Bloeming voor de vijfde keer de winnende werpster, terwijl Rebecca Soumeru haar vijfde save van de Tour verdiende. Bloeming kwam tot acht strikeouts in vier innings, waarna Soumeru er zes toevoegde, zodat ze tot 14 kwamen in deze 3-hitter. Saskia Kosterink sloeg een 2-run homerun in de tweede slagbeurt van dit duel.

In totaal sloeg Oranje 16 homeruns tijdens de trip, geslagen door Areke Spel (4), Saskia Kosterink (3), Nathalie Timmermans (3), Petra van Heijst (2), Nathalie Gosewehr (1), Lindsey Meadows (1), Merel Oosterveld (1) en Karin Tuk (1).

Tijdens de Trip kwam Oranje tot een winning streak van 10 wedstrijden, terwijl Rebecca Soumeru een imponerend optreden had en 38 slagvrouwen op rij uitschakelde.

Ga voor een compleet en uitgebreid overzicht van alle 21 gespeelde wedstrijden tijdens de trip van dit jaar naar Tennessee en Florida naar de officiŽle website van het Nederlands Softbal Team.

(18 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.