Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 mei 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Tweede overwinning Jong Oranje
English
VLEUTEN - Jong Oranje boekte een 4-0 shutout tegen UVV in de tweede wedstrijd van hun double-header, maar verzuimde beide wedstrijden in winst om te zetten. In de opener stond de juniorenploeg in de vijfde inning met 7-2 voor, maar verloor uiteindelijk met 9-7. Voor Jong Oranje was het de tweede winst van het seizoen, nadat eerder verrassend werd gewonnen van Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels earlier.

Jong Oranje had een sterke start in de eerste wedstrijd en scoorde vijf vijf punten in de eerste slagbeurt op Vendy Draha. Lisa Waasdorp begon met vier wijd en schoof op toen een fout werd gemaakt op een OSS van Lynn Dollekamp. Beiden scoorden toen Sophie Bugter volgde met een honkslag. Met twee uit kreeg Cindy van der Zanden vier wijd, waarna Nomie Brandjes de twee loopsters binnenbracht met een honkslag en zelf ging scoren toen er een fout werd gemaakt op een klap van Ilona Marcelis, die voor de wedstrijden van vandaag was toegevoegd vanuit Jong Oranje Wit.

UVV pakte twee punten terug op starter Svenja de Lincel. Met n uit sloeg Nikki Harte een honkslag en kreeg Kayleigh Adelina vier wijd, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Kelly Platvoet, die op het derde honk achterbleef.

Oranje voegde een punt toe in de tweede inning toen Lisa Waasdorp opende met een stootslag-honkslag en scoorde op een 2-out single van Maxime van Dalen. Na de honken vol te hebben achtergelaten in de vierde inning werd de voorsprong verhoogd naar 7-2 in de vijfde slagbeurt. Ilona Marcelis sloeg toen een honkslag met n uit en scoorde na een fout.

Maar in de 2e5 liet Jong Oranje het duel uit de handen glippen toen UVV zes punten scoorde zonder het slaan van een honkslag, want er werden verdedigend vier fouten gemaakt. De honken kwamen vol na twee vrije lopen en een fout, waarna een punt werd gescoord toen Kelly Platvoet vier wijd kreeg. Hierna werd de pitching overgenomen door Lizzie Clarijs, eveneens een toevoeging vanuit Jong Oranje Wit. Drie fouten volgden, resulterend in drie punten en een 7-6 stand. Een grounder van Cintia de Groodt bracht de stand hierna in balans en een OS van Ylaine van de Hove leverde UVV een 8-7 voorsprong op.

In de zesde inning voegde de thuisploeg nog een punt toe toen Laura Arp begon met een honkslag, het tweede honk stal en scoorde op een honkslag van Kayleigh Adelina.

In Game 2 gooide Lueji Petchkovsky Morais het hele duel voor Jong Oranje en stond slechts twee honkslagen toe. In de vierde inning opende Kayleigh Adelina met een honkslag en in de zevende sloeg Laura Arp een honkslag met twee uit voor UVV, dat vier loopsters op het derde honk achterliet en de honken vol had in de vierde inning.

Jong Oranje scoorde alle punten in de derde inning op Brenna Sandberg. Beau van Gelder begon met vier wijd, waarna twee nullen volgden, maar toen kreeg ook Manoa Weijgertse een vrije loop. Hierna zorgde Maxime van Dalen met een honkslag voor het eerste punt. De honken kwamen vol te staan toen Eva van Knegsel werd geraakt door een worp en daarna volgde Nomie Brandjes met een 2-run single. Sophie Bugter sloeg eveneens een honkslag om de stand op 4-0 te brengen.

Jong Oranje liet loopsters op het eerste en tweede honk achter in de vierde, loopsters op het tweede en derde honk in de vijfde en de honken vol in de zesde. Maar desondanks wist de ploeg de voorsprong dit keer vast te houden en boekte de tweede zege van het seizoen.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand, Programma & Uitslagen

(20 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.