Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Alcmaria Victrix plaatst zich voor Holland Series!
English
SANTPOORT - Alcmaria Victrix heeft zich als tweede ploeg geplaatst voor de Holland Series van dit jaar en verraste bijna iedereen door vandaag tweemaal te winnen van Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels. In Santpoort leed de thuisploeg, die favoriet was de tweede finalist te worden, twee 'one-run' nederlagen en werd zodoende uitgeschakeld, waardoor hun seizoen ten einde kwam. Alcmaria Victrix won de opener met 3-2 en daarna Game 2 in acht innings met 2-1 om de best-of-five finale te bereiken. De Holland Series begint op zaterdag 29 september op het complex van regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem, dat een week geleden de finale bereikte.

Het kan als verrassend worden omschreven dat Alcmaria Victrix de Holland Series bereikte, maar in het reguliere seizoen won de ploeg vier van hun zes wedstrijden tegen Terrasvogels, terwijl er één in een gelijkspel eindigde. In de eerste reeks tussen de twee ploegen op 5 mei won Alcmaria met 8-4 en 9-8. Een maand later, op 9 juni, eindigde het eerste duel in een puntloos gelijkspel, waarna Alcmaria de volgende wedstrijd met 5-0 won. Op 12 augustus won Alcmaria de opener met 2-1, waarna Terrasvogels Game 2 met 8-2 won.

Vandaag was Alcmaria, dat regelmatig de openingsslagvrouw op het honk kreeg, de betere ploeg en 'outhitte' Terrasvogels in beide wedstrijden van deze tweede Play-Off ronde.

...Anne Blaauwgeers stoot in de 3e inning in Game 1...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de openingswedstrijd bereikte Alcmaria's lead-off hitter Maaike Blaauwgeers het honk na een fout, maar strandde, terwijl de thuisploeg twee loopsters op het honk kreeg toen Ashli Holland en Dana Horeman beiden vier wijd kregen, maar ook zij bleven achter. In de volgende slagbeurt opende Jessie van Aalst voor Alcmaria met een honkslag, schoof op na een OSS, maar bleef ook achter. De thuisploeg dreigde hierna weer de score te openen toen het twee honkloopsters kreeg. Met één uit werd Allie Crump geraakt door een worp en sloeg Lotte Holvast een honkslag met twee uit, maar ook deze loopsters bleven achter.

Hierna draaide het duel richting Alcmaria. In de derde inning begon Noëmie Brandjes met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Anne Blaauwgeers en bereikte het derde honk na een honkslag van Kimberly Jones. Hierna stelde een honkslag langs de rechtsveldlijn van de Australische Kym Turnell beide loopsters in de gelegenheid te scoren en bezorgde Alcmaria een 2-0 voorsprong.

In de eerste helft van de vierde inning sloegen Anne Vlietstra en Suzanne Meiring een honkslag met één uit voor Alcmaria, maar werden geen runs toegevoegd. Dat extra punt kwam er wel in de zesde inning en dat zou ook de 'insurance run' worden. Jessie van Aalst begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit na een stootslag van Maxime van Dalen, die even later opschoof na een grounder. Ze bereikte het derde honk na een honkslag van Suzanne Meiring en scoorde toen ook Noëmie Brandjes een honkslag sloeg, zodat het 3-0 werd.

In de 2e6 verspeelde Alcmaria de voorsprong bijna, want drie fouten resulteerden in twee runs. Hoewel Terrasvogels tweemaal scoorde had het het geluk niet aan haar zijde, want line drives van Anouk van den Heuvel en Dana Horeman werden gevangen. De eerste begon met een line drive, maar werd de elfde slagvrouw op rij die werd uitgeschakeld door Femke van Dusschoten. Hierna bereikte Ashli Holland het honk na een fout, waarna Horeman uitging na een line drive. Een honkslag door de rechterkant van het infield van Mariëlle Vleugels leidde hierna tot twee foute aangooien, waardoor Holland en Vleugels de thuisplaat konden passeren en de achterstand konden verkleinen tot slechts 3-2.

In de 1e7 liet Alcmaria twee loopsters achter, waarna Terrasvogels de kans kreeg langszij te komen in de eigen zevende slagbeurt. Allie Crump begon met een tweehonkslag en werd vervangen door pinch-runner Floor Roest. Een poging haar naar het derde honk over te stoten mislukte, want er volgden twee strikeouts. Maar toen sloeg Meike Witteveen een honkslag langs de linksveldlijn. Roest werd op het derde honk gehouden en het zal altijd de vraag blijven of ze een scoringskans zou hebben gehad als ze zou zijn doorgestuurd. Met loopsters op het eerste en derde honk volgde reliever Ashley Lanz (die het werpen in de zesde inning overnam) met een strikeout om de winst veilig te stellen voor Alcmaria, dat Terrasvogels met 9-4 'outhitte'.

...Jessie van Aalst wordt uitgetikt door Ashli Holland...
...in de 6e inning van Game 1...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Game 2 kwam Alcmaria tot vier honkslagen, terwijl Terrasvogels er slechts twee sloeg. De wedstrijd bleef zeven innings puntloos en dus moest de tie-break voor de beslissing zorgen in de achtste slagbeurt.

Terrasvogels draaide een dubbelspel in de eerste inning en Alcmaria liet een loopster op het eerste honk achter in de tweede en derde inning, waarna de thuisploeg dicht bij een punt kwam in de 2e3. Allie Crump bereikte het honk na een fout en schoof op na een OSS en een grounder, waarna ze probeerde te scoren na een wilde worp, maar op de plaat werd uitgetikt. Alcmaria kreeg een scoringskans in de vierde toen Kym Turnell een honkslag sloeg met één uit en het derde honk bereikte na een 2-out single van Maxime van Dalen, maar toen volgde een vangbal.

Terwijl Alcmaria op rij uitging in de vijfde en zesde inning liet Terrasvogels weer een loopster achter in de vierde en de zesde. In de 1e7 opende Jessie van Aalst met een honkslag en schoof op na een fout, maar strandde toen. In de 2e7 begon Ashli Holland met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Dana Horeman, maar werd toen uitgeschakeld op een grounder richting derde honk van Mariëlle Vleugels.

De beslissing viel hierna in de achtste inning. Eerst schoof Alcmaria's tie-break loopster Suzanne Meiring op naar het derde honk na een OSS van Noëmie Brandjes, waarna Anne Blaauwgeers vier wijd kreeg. Een honkslag van Maaike Blaauwgeers bezorgde Alcmaria hierna een 1-0 voorsprong. Na een vangbal kreeg ook Kym Turnell vier wijd en kwamen de honken vol te staan. Allie Crump verving hierna Mariëlle Vleugels, maar gooide vier wijd op Jessie van Aalst, resulterend in het volgende punt, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

In de 2e7, met Solange Starrenburg als tie-break loopster, kreeg Allie Crump vier wijd. De twee schoven hierna op na een OSS van Kate Gentile. Een opofferingsslag van Lotte Holvast zorgde daarna voor een punt, maar een groundout maakte een einde aan de inning en de wedstrijd, resulterend in Alcmaria's tweede zege en dus plaatsing voor de Holland Series.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.