Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 december 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Femke van Dusschoten ook naar ItaliŽ
English
ALKMAAR - Pitcher Femke van Dusschoten zal in 2013 ook in ItaliŽ softballen. De rechtshander, die uitkwam voor landskampioen Alcmaria Victrix, bevestigde dat ze zal uitkomen voor Rhibo La Loggia in de Italian Softball League. Daar krijgt ze gezelschap van catcher Anne Blaauwgeers, die ook haar teamgenoot was bij Alcmaria Victrix en in het Nederlands Softbal Team.


...Femke van Dusschoten...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Net als de transfer van Anne Blaauwgeers waren er aan het einde van het seizoen al de nodige berichten dat ook Femke van Dusschoten in 2013 mogelijk in ItaliŽ ging spelen. In oktober maakten Oranje-werpster Dagmar Bloeming en catcher Nathalie Timmermans (beiden speelden voor Oolders Omaco Sparks Haarlem) al bekend dat zij in het komende seizoen in ItaliŽ zullen spelen voor DES Caserta. Samen met outfielder Saskia Kosterink, die voor haar vierde seizoen terugkeert naar Sanotint Bollate, spelen er in 2013 vijf Nederlandse speelsters (allen international) in ItaliŽ.

Een aantal jaar geleden speelden ook LuciŤne Geels, Anouk Mels, Rebecca Soumeru, Daisy de Peinder en Sandra Gouverneur in ItaliŽ. Meer recentelijk speelden Nathalie Gosewehr (2011), Linda Hoenderdos (2011) en Lindsey Meadows (2011-2012) in de Italiaanse competitie.

In het seizoen 2012 was Femke van Dusschpten 12-6 met een 1.55 ERA. Ze kwam tot 151 strikeouts in 113 innings en gooid slechts 28 keer vier wijd. Naast Femke van Dusschoten en Anne Blaauwgeers moet Alcmaria Victrix (dat voor het eerst landskampioen werd) het doen zonder Malou van Dusschoten, want die komt in 2013 uit voor Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels. Dit betekent dat de ploeg uit Alkmaar momenteel alleen de Canadese Ashley Lanz en Jessie van Aalst op het roster heeft staan als pitchers.

In 2012 eindigde La Loggia in het reguliere seizoen op de tweede plaats achter koploper Caserta. De ploeg werd hierna uitgeschakeld in de Play-Offs door Bollate, dat in drie wedstrijden tot een sweep kwam. Caserta versloeg Bollate hierna met 3-2 in de best-of-five finale.

(30 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.