Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem, Terrasvogels poule-winnaars in Enschede
English
ENSCHEDE - Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem en toernooi titelverdediger Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels gebruikten de lange klap op Dag 2 van het 30ste J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede en bleven beide ongeslagen met het winnen van hun drie wedstrijden.

Op Dag 2 van het toernooi werden totaal 40 'extra basehits' geslagen, waaronder 18 tweehonkslagen, 7 driehonkslagen en 15 homeruns. Totaal werden er vandaag 164 honkslagen in de boeken opgenomen.

Doordat Sparks Haarlem en Terrasvogels zaterdag poule-winnaar werden staan de ploegen zondag in de halve finale. Vorig jaar ontmoetten Sparks Haarlem en Terrasvogels elkaar in de finale.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels kwam tot 10 'extra basehits', waaronder zes homeruns, in hun drie wedstrijden van vandaag, waarin de ploeg totaal 31 honkslagen sloeg.

In de opener tegen Wesseling Vermins (Duitsland) sloeg Terrasvogels vier homeruns om met 17-2 te winnen. Solange Starrenburg (3-uit-4) sloeg de eerste met twee uit in de eerste inning om de score te openen. In de volgende slagbeurt was er een 6-run rally op zes honkslagen, waaronder een RBI-single van Meike Witteveen, 2-run single van Ashli Holland en 2-run double van Marisèla de Wind. Vier punten volgden in de derde inning toen Floor Roest opende met een homerun en Ashli Holland een 3-run homerun sloeg. Een nieuwe 6-run rally volgde in de vierde en laatste inning. Dana Horeman, Floor Roest en Lotte Holvast begonnen toen met vier wijd en scoorden allen toen Meike Witteveen volgde met een grand slam homerun. Een tweehonkslag van Marisèla de Wind (3-uit-4) en een honkslag van Dana Horeman waren hierna goed voor de laatste twee runs en verhoogden de stand naar 17-1. Pitcher Ginger de Weert stond slechts twee honkslagen toe en zag de Duitse tegenstander een punt scoren in de derde en vierde inning.

In de volgende wedstrijd won Terrasvogels met 3-2 vs. Alcmaria Victrix, van wie afgelopen dinsdag een 6-4 'come-from-behind'-oefenzege werd geboekt. Alle punten werden gescoord in de eerste inning van dit 5-inning duel. Alcmaria nam eerst een 2-0 voorsprong op starter Mariëlle Vleugels toen Anne Blaauwgeers opende met een stootslag-honkslag en opschoof via een grounder en een gestolen honk, waarna ze scoorde op een stootslag-honkslag van Anne Vlietstra. De laatste scoorde even later op een 2-out single van Noëmie Brandjes. Terrasvogels antwoordde onmiddellijk met drie eigen punten in de tweede helft van de eerste slagbeurt op Malou van Dusschoten. Met één uit sloeg Ashli Holland een honkslag en Solange Starrenburg een tweehonkslag, waarna Anouk van den Heuvel vier wijd kreeg met twee uit om de honken vol te zetten. De honken werden hierna leeggeveegd toen Dana Horeman volgde met een driehonkslag om Terrasvogels op 3-2 te zetten. In het restant van het duel, hielden de werpsters elkaar in balans. Mariëlle Vleugels stond nog twee honkslagen toe en schakelde negen van de laatste 10 slagvrouwen uit, terwijl twee Alcmaria-pitchers nog maar één hit toestonden aan Terrasvogels.

Terrasvogels sloot de dag af met een 11-0 shutout winst vs. Olympia Haarlem. De ploeg nam bezit van het duel met een 4-run eerste slagbeurt met als hoogtepunt een 2-run homerun van Mariëlle Vleugels. Een doorgeschoten bal en een fout leverden de andere twee runs op. In de derde inning werd het volgende punt toegevoegd toen Floor Roest vier wijd kreeg, het tweede honk stal en scoorde op een honkslag van Lisa Waasdorp. Terrasvogels had vervolgens een rally van nog eens zes punten in de vierde inning op rookie pitcher Nina Dijkstra, die het werpen had overgenomen van starter Rosanne de Vries. Meike Witteveen begon met vier wijd en scoorde toen Ashli Holland haar tweede homerun van de dag sloeg. Een vrije loop en twee fouten zorgden hierna voor volle honken. Een honkslag van Marisèla de Wind, geraakt werpster voor Floor Roest, 'force play-grounder' van Lisa Waasdorp en een honkslag van Meike Witteveen leverden hierna nog eens vier punten op om de stand op 11-0 te brengen. Olympia kwam tot vijf honkslagen op twee werpsters.

Oolders Omaco Sparks Haarlem sloeg 12 'extra basehits' in hun drie wedstrijden, waaronder vijf homeruns.

Sparks Haarlem won met 11-5 van organisator Tex Town Tigers in hun opener op 14 honkslagen, waaronder drie homeruns. Na een puntloze eerste inning scoorde Sparks Haarlem tweemaal in de tweede inning, dankzij een 2-run single van Chantal Versluis. Maar hierna kwam Tex Town Tigers tot een rally van vijf punten op starter Kirsten Scheele in de derde slagbeurt. Met Leonie Winters (geraakt werpster) en Marije ten Thij (tweehonkslag) op het honk kwam TTT langszij toen Merel Oosterveld een driehonkslag sloeg. Hierna, met twee uit, nam de ploeg een 4-2 voorsprong op een 2-run homerun van Nadine Marinus en voegde nog een punt toe via een fout. De voorsprong duurde niet lang, want Sparks Haarlem had een 5-run vierde inning op zes honkslagen. Eerst sloeg Celine van Roon een punt binnen met een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Chantal Versluis en Nathalie Gosewehr ook een honkslag sloegen. Een tweehonkslag van Karin Tuk maakte de honken hierna schoon en bezorgde Sparks Haarlem een hernieuwde voorsprong. Een honkslag van Debby Connor leverde nog een extra punt op. In de vijfde had Sparks Haarlem een zeldzame slagbeurt met drie back-to-back-to-back homeruns. Nadat Silea Bos was begonnen met een tweehonkslag sloeg Chantal Versluis (die 4-uit-4 sloeg) een 2-run homerun. Nathalie Gosewehr en Karin Tuk (die haar eerste duel speelde tegen haar oude ploeg) volgden daarna met solo-homeruns om de stand op 11-5 te brengen.

In de volgende wedstrijd kwam Sparks Haarlem tot 12 honkslagen, waaronder twee homeruns, in een 10-1 winst vs. Carrousel (Rusland). De ploeg nam een beslissende 4-0 voorsprong in de eerste inning. Met één uit homerde Nathalie Gosewehr, waarna Areke Spel (die 3-uit-4 sloeg) een tweehonkslag sloeg en Debby Connor het honk bereikte na een fout. Karin Tuk volgde met een 3-run homerun om er 4-0 van te maken. In de derde inning opende Shannah van der Kaaij met een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Chantal Versluis. Carrousel scoorde vervolgens het enige punt in de vierde inning op starter Rebecca Soumeru, maar hierna kwam Sparks Haarlem tot een nieuwe rally van vijf runs in de vijfde inning toen de Russische verdediging viermaal in de fout ging. Vier hits werden in deze beurt geslagen, waaronder een RBI-single van Debby Connor. Carrousel kwam tot slechts twee honkslagen op twee werpsters.

Sparks Haarlem sloot Dag 2 af met een 8-1 winst vs. SK Joudrs Praha. De ploeg opende met vier runs in de eerste slagbeurt op vijf honkslagen. Debby Connor sloeg met een honkslag de eerste twee punten binnen, waarna een tweehonkslag van Karin Tuk en een honkslag van Michelle van Driel de stand verhoogden naar 4-0. Drie runs werden toegevoegd in de derde inning. Areke Spel begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Debby Connor. Later in de slagbeurt sloeg Shannah van der Kaaij een 2-run single. Sparks Haarlem scoorde het laatste punt van de dag in de vierde inning toen Areke Spel een driehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een honkslag van Debby Connor. Joudrs scoorde hierna het enige punt in de 2e4. Met haar triple kwam Areke Spel op 3-uit-3 en is na Dag 2 de beste slagvrouw van het toernooi.

Alcmaria Victrix opende de dag met een 3-2 zege vs. Olympia Haarlem. Aanvankelijk nam Olympia een 2-0 voorsprong in de tweede inning toen Rosanne de Vries het honk bereikte na een fout en Laura Burggraaf met één uit vier wijd kreeg. De twee scoorden vervolgens op een tweehonkslag van Lisanne van den Berg. Maar in het restant van het duel hielden Alcmaria-starter Femke van Dusschoten en haar zus Malou van Dusschoten (die de laatste twee innings gooide) Olympia onder controle. Na een one-out single van Maranca Ham in de derde inning werden de laatste elf slagvrouwen op rij uitgeschakeld. Alcmaria draaide het duel daarna in eigen voordeel om door driemaal te scoren in de vierde slagbeurt op de Chinese werpster Ying-Yi Chen, die het werpen net in de voorgaande inning met twee uit had overgenomen. Een geraakt werpster, vrije loop en fout zorgden voor volle honken, waarna een gedwongen nul op thuis volgde. Anne Blaauwgeers zorgde hierna met een honkslag door het midden voor een gelijke stand en een 'force out grounder' van Anne Vlietstra zette Alcmaria op voorsprong.

Later op de dag won Alcmaria met 15-8 vs. Wesseling Vermins op 16 honkslagen. De ploeg zette de toon in dit duel met een 6-run rally in de eerste inning op back-to-back RBI-triples van Anne Vlietstra en Maxime van Dalen, RBI-single van Maiken Rooker, een wilde worp, een RBI-double van Malou van Dusschoten en een RBI-single van Maaike Blaauwgeers. Nadat de Duitse ploeg eenmaal had gescoord pakte Alcmaria het punt terug in de tweede op een honkslag van Noëmie Brandjes, waarna drie runs volgden in de derde inning, die werden gescoord op twee wilde worpen en een fout. Met een 10-1 achterstand verkleinde Wesseling de achterstand tot 10-5 door viermaal te scoren in de 2e3, maar Alcmaria nam onmiddellijk afstand door nog eens vijfmaal te scoren in de volgende inning. In de vierde inning werden deze punten gescoord op 2-run singles van Anne Blaauwgeers en Kimberly Jones en een RBI-grounder van Melissa de Greef.

Olympia Haarlem herstelde zich van het verlies tegen Alcmaria door met 10-0 te winnen van Wesseling Vermins in hun tweede duel. Dit keer domineerde Ying-Yi Chen en gooide een No-Hitter in dit 4-inning duel. De Chinese werpster miste een Perfect Game door eenmaal vier wijd te gooien in de eerste inning. Olympia werd puntloos gehouden in de eerste twee slagbeurten, maar kwam tot een rally van vier runs in de derde via een 2-run single van Dinet Oosting, grounder van Maranca Ham en een honkslag van Laura Burggraaf. Zes punten volgden in de vierde inning op zes honkslagen, waaronder RBI-singles van Courtney Bures en Maranca Ham (2-run) en een RBI-double van Lisanne van den Berg, terwijl tweemaal werd gescoord op fouten.

Tex Town Tigers boekte de eerste zege van het toernooi door met 7-3 te winnen van SK Joudrs Praha (Tsjechië). De thuisploeg scoorde driemaal in de eerste slagbeurt op een opofferingsslag van Nadine Marinus, driehonkslag van Myrthe Smid en een honkslag van Martine Lackner. Pitcher Marit van Vulpen kreeg toen twee runs tegen in de 2e1, maar haar teamgenoten steunden haar hierna met meer punten. In de tweede inning sloeg Nadine Marinus een RBI-single, waarna een grounder van Annemiek Jansen voor een nieuw punt zorgde in de volgende slagbeurt. Twee runs volgden in de vierde slagbeurt, dankzij een fout en een wilde worp. Joudrs scoorde nog een punt in de vijfde, maar verloor hun tweede duel.

Carrousel (Rusland) begon de dag met een 8-2 winst vs. SK Joudrs Praha (Tsjechië) op 10 honkslagen, waaronder een 2-run homerun van Elena Povarova in de vierde inning, die kwam na een 6-run rally in de derde. De twee Tsjechische punten werden beide gescoord door Magdalena Loudová, die twee homeruns sloeg.

Eindstand Poule A na Dag 2
#TeamGWLTP
1Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels33--6
2Alcmaria Victrix321-4
3Olympia Haarlem312-2
4Wesseling Vermins3-3-0

Eindstand Poule B na Dag 2
#TeamGWLTP
1Oolders Omaco Sparks Haarlem33--6
2Carrousel321-4
3Tex Town Tigers312-2
4SK Joudrs Praha3-3-0

Programma zondag
Olympia Haarlem
(Nr. 3 Poule A)
vs.SK Joudrs Praha
(Nr. 4 Poule B)
10:00 uur (#13)
Tex Town Tigers
(Nr. 3 Poule B)
vs.Wesseling Vermins
(Nr. 4 Poule A)
10:00 uur (#14)
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
(Nr. 1 Poule A)
vs.Carrousel
(Nr. 2 Poule B)
11:45 uur (#15)
Oolders Omaco Sparks Haarlem
(Nr. 1 Poule B)
vs.Alcmaria Victrix
(Nr. 2 Poule A)
11:45 uur (#16)
Winnaar Game 13 vs.Winnaar Game 14 13:45 uur (5e/6e plaats)
Verliezer Game 13 vs.Verliezer Game 14 13:45 uur (7e/8e plaats)
Verliezer Game 15 vs.Verliezer 16 15:30 uur (3e/4e plaats)
Winnaar Game 15 vs.Winnaar Game 16 15:30 uur (finale)

(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.