Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Perfect Game Richelle van Gennip
English
DE BILT / HAARLEM / ALKMAAR / VLEUTEN - Richelle van Gennip gooide vandaag de tweede Perfect Game van het seizoen in de opener van Centrals tegen Tex Town Tigers, die met 10-0 werd gewonnen. Vorige week gooide Lindsey Meadows de eerste Perfect Game. Centrals had meer problemen met de winst in Game 2, maar sloot af met een 12-8 stand.

Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem had slechts negen innings nodig om tweemaal te winnen vs. Gryphons, met 13-3 in vier innings en 8-1 in vijf slagbeurten.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels won eveneens tweemaal en versloeg Alcmaria Victrix tweemaal ruim met 10-2 en 11-1.

FysioExpert Olympia Haarlem en UVV deelden hun double-header. Olympia won de opener met een 11-0 shutout, maar verloor daarna het tweede duel met8-1.Centrals vs. Tex Town Tigers
In De Bilt gooide Richelle van Gennip viermaal drie slag en schakelde alle 12 slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uit, zodat ze een 4-inning Perfect Game gooide in een 10-0 shutout-zege van Centrals in de opener vs. Tex Town Tigers. In de eerste inning scoorde Centrals driemaal. Alma Hooi opende met een driehonkslag, maar daarna volgden twee groundouts. Richelle van Gennip zette hierna Centrals zelf op voorsprong met een honkslag en scoorde toen Kayleigh Adelina volgde met een nieuwe driehonkslag. Een tweehonkslag van Stephanie Ruiter bracht de stand vervolgens op 3-0.


...Richelle van Gennip...
...Perfect Game...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Vijf runs werden toegevoegd in de tweede inning. De honken kwamen vol te staan toen Eliza Rikkelman het honk bereikte na een fout, Franka van Dijk een honkslag sloeg en Alma Hooi werd geraakt door een worp. Hierna volgde Jamie Spanjer met een 3-run triple. Vervolgens bereikte Nikki Harte het honk na een fout en scoorde Spanjer het volgende punt in een 'double steal'-situatie met één uit. Een honkslag van Laura van Essen bracht Harte binnen en de stand op 8-0.

De laatste twee runs werden gescoord in de derde inning. Franka van Dijk opende met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Nikki Harte, die later zelf scoorde na een tweehonkslag van Richelle van Gennip.

Tex Town Tigers sloeg de bal slechts tweemaal in het outfield, maar kwam in de tweede wedstrijd tot elf honkslagen. Centrals leidde met 8-3 na twee innings, maar TTT verkleinde de achterstand naar slechts 8-7 na vier slagbeurten. Vanaf de vijfde inning vergrootte Centrals de voorsprong en won met 12-8.

In de eerste inning scoorde Tex Town Tigers driemaal. De Duitse international Maaike Ogink opende met een tweehonkslag en Annemiek Jansen kreeg vier wijd. Met twee uit zorgden honkslagen van Marije ten Thij en Isa Los voor twee runs, waarna het volgende punt werd gescoord in een gestolen honk-situatie. Centrals pakte twee runs terug in de eigen eerste beurt via een 2-run double van Kayleigh Adelina. De thuisploeg leek hierna een beslissende voorsprong te nemen met een 6-run rally in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg de Canadese Sara Pesonen een tweehonkslag en Franka van Dijk een honkslag, waarna beiden scoorde op een driehonkslag van Alma Hooi, zodat Centrals op een 4-3 voorsprong kwam. Een tweehonklslag van Laura van Essen, wilde worp, opofferingsslag van Stephanie Ruiter en honkslag van Nicolette van Reem zorgden voor de overige vier punten in deze inning.

In de derde inning begon TTT de achterstand te verkleinen door tweemaal te scoren. Met twee uit sloeg Marije ten Thij een honkslag en scoorde toen Isa Los volgde met een driehonkslag en zelf scoorde na een fout. Twee runs werden toegevoegd in de volgende inning na een 2-run triple van Nadine Marinus, zodat het 8-7 werd.

Maar in de vijfde inning nam Centrals meer afstand met het scoren van drie runs. Een fout, een honkslag van Richelle van Gennip en geraakt werpster met volle honken zorgden voor de punten en brachten de stand op 11-7. Centrals voegde nog een punt toe in de vijfde op een 'force play-grounder'. TTT wist nog een punt te scoren in de zevende na een honkslag van Laura Wissink.

Game 1
Centrals - Tex Town Tigers 10-0 (3½)
RHE
Tex Town Tigers0000 -002
Centrals352X -10100
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Amber Krijgsman, L (0-7)2.2-110107
Shaneequa Kock0.1-----
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Richelle van Gennip, W (4-2)44----
Richelle van Gennip gooit een Perfect Game
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play-Olga Lablans.
Speeltijd-0:59 uur.

Game 2
Centrals - Tex Town Tigers 12-8
RHE
Tex Town Tigers3022001-8112
Centrals260031X-12183
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Shaneequa Kock, L (0-1)1.2-3988
Amber Krijgsman4.1--943
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Puck van der Kolk3.221876
Richelle van Gennip, W (5-2)3.16-31-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play-Olga Lablans.
Speeltijd-1:53 uur.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Gryphons
In Haarlem boekte Oolders Omaco Sparks Haarlem twee 'mercy-rule' overwinningen tegen Gryphons, 13-3 in vier innings en 8-1 in vijf.

In de opener kwam Sparks Haarlem tot 12 honkslagen, waaronder drie van de Australische Leigh Godfrey, die ook driemaal scoorde en drie RBI's had.

Maar Sparks Haarlem keek aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan na de eerste helft van de eerste inning. Starter Kirsten Scheele begon met vier wijd voor lead-off hitter Kim Donkers en kreeg toen een honkslag tegen van Fabienne van Uden. Na een gedwongen nul op een grounder van Cindy van der Zanden werd tweemaal gescoord op een tweehonkslag van Mariëlle Vleugels. Sparks Haarlem antwoordde met een een punt in de 2e1 toen Chantal Versluis opende met vier wijd, het tweede en derde honk stal en scoorde na een doorgeschoten bal.

Sparks Haarlem volgde met een 4-run rally met twee uit in de tweede inning. Areke Spel begon met vier wijd en Shannah van der Kaaij sloeg een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven op een OSS van Manoa Weijgertse volgde een groundoutl waarna Leigh Godfrey Sparks Haarlem op voorsprong zette met een 2-run single. Honkslagen van Nathalie Gosewehr en Debby Connor verhoogden de stand daarna naar 5-2.

Gryphons pakte een punt terug toen Fabienne van Uden scoorde na een doorgeschoten bal, maar Sparks Haarlem nam een comfortabele voorsprong door zevenmaal te scoren in de 2e3. De punten werden gescoord op honkslagen van Chantal Versluis en Leigh Godfrey, 2-run doubles van Nathalie Gosewehr en Karin Tuk en een OS van Areke Spel. Sparks Haarlem bereikte het verschil van 10 punten in de vierde inning na een 'walk-off single' van Debby Connor.

In Game 2 scoorden beide ploegen eenmaal in de derde slagbeurt. Gryphons opende de score via een honkslag van Kim Donkers, waarna Sparks Haarlem langszij kwam na een honkslag van Leigh Godfrey.

Sparks Haarlem besliste het duel met een 6-run rally in de vijfde inning, zodat een verschil van zeven punten werd bereikt. Beau van Gelder begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Chantal Versluis, die vervolgens het tweede honk stal en scoorde op een honkslag van Godfrey om de ploeg op een 2-1 voorsprong te zetten. Een gemiste vangbal en een foute aangooi leidden tot de volgende twee runs en een werpsterswissel. Een honkslag van Shannah van der Kaaij, OS van Michelle van Driel en honkslag van Beau van Gelder leverden nog eens drie runs op om het duel af te kunnen sluiten.

Game 1
Oolders Omaco Sparks Haarlem - Gryphons 13-3 (4)
RHE
Gryphons2010 -342
Oolders Omaco Sparks Haarlem1471 -13120
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 4e inning)
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, L (2-2)2.1-891211
Jasmijn Besselink1.1-1311
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (4-0)432432
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Hans Vleugels (Gryphons).
Speeltijd-1:36 uur.

Game 2
Oolders Omaco Sparks Haarlem - Gryphons 8-1 (5)
RHE
Gryphons00100 -133
Oolders Omaco Sparks Haarlem00116 -892
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de 5e inning)
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Shannon Galea, L (0-1)4.111773
Jasmijn Besselink0.1--211
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (4-0)54-311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Hans Vleugels (Gryphons).
Speeltijd-1:21 uur.Alcmaria Victrix vs. Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels
In Alkmaar versloeg Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels landskampioen Alcmaria Victrix tweemaal ruim, 10-2 en 11-1. Maar hoewel beide wedstrijden een 'mercy-rule' verschil hadden, moesten zeven volledige innings worden gespeeld, resulterend in bijna vijf uur softbal! Terrasvogels kwam tot 29 honkslagen, waaronder zes van Solange Starrenburg, die zevenmaal het honk bereikte, viermaal scoorde en vier binnengeslagen punten had.

In de eerste wedstrijd (die 1:58 uur duurde) opende Terrasvogels de score gelijk in de eerste inning. Marisèla de Wind sloeg een honkslag, bereikte het derde honk na een fout en scoorde toen de slagvrouw werd uitgeschakeld in een rundown. Twee runs volgden in de derde. Cheryl Hiele en Petra van Heijst kregen vier wijd, waarna Solange Starrenburg (met één uit) een RBI-single sloeg, gevolgd door een wilde worp die voor het volgende punt zorgde.

In de vijfde slagbeurt werd de stand opgevoerd naar 5-0. Met één uit sloeg Starrenburg een honkslag en volgde Anouk van den Heuvel met een tweehonkslag. Een grounder van Kate Gentile en honkslag van Yonina Sint Jago zorgden hierna voor de punten.

In de zesde inning werd opnieuw tweemaal gescoord. Marije Schoenmaker opende met een tweehonkslag, Cheryl Hiele kreeg vier wijd en Marisèla de Wind volgde met een 2-run single. Met een 7-0 achterstand scoorde Alcmaria tweemaal in de 2e6 om een 'mercy-rule'-verlies te voorkomen. Met één uit kwamen de honken vol dankzij honkslagen van Jessie van Aalst en Laura Treurniet, terwijl 'veteraan' Sandra Gouverneur vier wijd kreeg. Een honkslag van Sophie Bugter bracht een punt binnen, gevolgd door een gedwongen nul op thuis en een puntscorende fout op een klap van rookie Desiree Adriaansz. Er volgde hierna weer een gedwongen, zodat Alcmaria de honken vol achter liet.

Terrasvogels reageerde met drie runs in de zevende slagbeurt. Kate Gentile sloeg een honkslag en Yonina Sint Jago een tweehonkslag. Een wilde worp, one-out single van Marije Schoenmaker en 2-out triple van Petra van Heijst maakten er daarna 10-2 van.

In de tweede wedstrijd opende Terrasvogels de score eveneens in de eerste inning, dankzij een honkslag van Solange Starrenburg. Twee runs volgden in de volgende inning. De eerste op een honkslag van Lisa Waasdorp, die daarna zelf scoorde na een honkslag van Yonina Sint Jago. Een honkslag van Kate Gentile in de derde inning maakte er 4-0 van.

Alcmaria pakte een punt terug in de 2e3 toen Jessie van Aalst opende met een driehonkslag en scoorde op een OS van Laura Treurniet, maar dat bleef het enige punt voor de ploeg.

Terrasvogels had twee productieve laatste slagbeurten, waarin zevenmaal werd gescoord. Drie runs werden gescoord in de zesde op honkslagen van Solange Starrenburg (die 4-uit-5 sloeg), Marije Schoenmaker en Kate Gentile (die 3-uit-3 sloeg). Een 4-run rally volgde in de zevende. Petra van Heijst (die 3-uit-4 sloeg) opende met een tweehonkslag, waarna een 'force play-grounder' van Starrenburg, 2-run double van Anouk van den Heuvel en honkslag van Gentile er 11-1 van maakten.

Malou van Dusschoten gooide de tweede wedstrijd (die 2:33 uur duurde), kwam tot acht strikeouts en stond zeven hits toe aan haar voormalige teamgenoten.


...De ervaren Sandra Gouverneur als korte stop...
...bij Alcmaria Victrix...

...Solange Starrenburg...
...6 hits, 4 runs, 4 RBI's, 7x op honk...
(© Beide foto's: Marco Stoovelaar)

Game 1
Alcmaria Victrix - Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels 2-10
RHE
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels1020223-10121
Alcmaria Victrix0000020-261
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (4-1)742621
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Jessie van Aalst, L (5-3)4.254554
Laura Treurniet2.111755
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play-Stefan Slinger.
Speeltijd-1:58 uur.

Game 2
Alcmaria Victrix - Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels 1-11
RHE
Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels1210034-11171
Alcmaria Victrix0010000-171
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (3-0)788711
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Jessie van Aalst, L (5-4)6.155161110
Laura Treurniet0.2--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play-Stefan Slinger.
Speeltijd-2:33 uur.UVV vs. FysioExpert Olympia Haarlem
In Vleuten deelden UVV en FysioExpert Olympia Haarlem hun double-header. Olympia Haarlem won de opener, 11-0, waarna UVV Game 2 won met 8-1.

In de opener scoorde Olympia Haarlem punten in elk van de vijf gespeelde innings. Lindsey Meadows, die een week geleden twee No-Hitters gooide in twee dagen, gooide vandaag een 2-hitter met tien strikeouts.

In de eerste slagbeurt werd tweemaal gescoord. Merel Oosterveld werd geraakt door een worp, waarna de honken vol kwamen toen Marit Molenaar en Lindsey Meadows een honkslag sloegen. Een wilde worp met één uit en een OS van Dominique Sprengers maakten er daarna 2-0 van.

Een 3-run rally volgde in de tweede slagbeurt. Met één uit kwamen de honken vol via vier wijd voor Maranca Ham en honkslagen van Lindy van der Wal en Merel Oosterveld. De drie scoorden na een grounder van Marit Molenaar en een 2-run error op een uithaal van Lindsey Meadows.


...Sanne Bolhuis...
...2-run single, Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Drie punten volgden in de derde inning toen vijf honkslagen werden geslagen, waaronder een 2-run triple van Lindy van der Wal en een RBI-single van Merel Oosterveld.

In de vierde inning opende Dinet Oosting met een tweehonkslag en scoorde op een OS van Laura Burggraaf, waarna nog eens tweemaal werd gescoord in de vijfde. Met één uit sloegen Merel Oosterveld en Marit Molenaar een honkslag (beiden sloegen er drie) en scoorden op een 2-out single van Dinet Oosting.

In Game 2 was het de Canadese pitcher Lacey Dinney, die een 2-hitter gooide voor UVV en dat deed ze met de steun van 10 honkslagen en acht punten.

UVV opende de score met twee runs in de eerste inning. Laura Arp en Mirjam Boode begonnen met vrije lopen en schoven op na een OSS van Stephanie Reid. Vier wijd voor Sanne Bolhuis zorgde voor volle honken. Hierna werd een punt gescoord na een fout op een 'force play-grounder', waarna het volgende punt werd gescoord op vier wijd met volle honken voor Melissa Burger. Maar UVV liet ook de honken vol achter toen Lindsey Meadows de pitching overnam en tweemaal drie slag gooide.

UVV voegde een punt toe in de tweede inning op Dominique Sprengers, die terugkeerde als werpster en het duel uitgooide. Het punt werd gescoord toen Laura Arp een driehonkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Mirjam Boode, maar UVV liet opnieuw drie loopsters achter. UVV verhoogde de stand naar 5-0 in de derde dankzij een 2-run double van Mirjam Boode.

Olympia scoorde hierna het enige punt in de vierde toen Dinet Oosting een driehonkslag sloeg en scoorde op een vangbal. UVV bereikte het verschil van zeven punten in de 2e5 door driemaal te scoren. Katja Distel opende met een honkslag en Mirjam Boode kreeg vier wijd met twee uit. Nadat de loopsters waren opgeschoven na een wilde worp kwamen de honken vol toen ook Stephanie Reid vier wijd kreeg. Een 2-run single van Sanne Bolhuis en een honkslag van Edith Riemsdijk sloten het duel hierna af.

Game 1
UVV - FysioExpert Olympia Haarlem 0-11 (5)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem23312 -11142
UVV00000 -023
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (4-1)510-2--
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, L (0-4)52114119
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Sander Bootsman, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Play-by-Play-Brigitta Zaal.
Speeltijd-1:26 uur.

Game 2
UVV - FysioExpert Olympia Haarlem 8-1 (5)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem00010 -122
UVV21203 -8100
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de 5e inning)
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Dominique Sprengers, L (2-3)0.1-4-21
Lindsey Meadows0.22----
Dominique Sprengers3.2231066
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Lacey Dinney, W (2-2)5101211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Sander Bootsman.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Play-by-Play-Brigitta Zaal.
Speeltijd-1:39 uur.

(4 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.