Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


2e DH Holland Series ook gedeeld; 5e duel nodig
English
SANTPOORT - De tweede double-header van de best-of-five Holland Series eindigde zaterdag eveneens in een puntendeling, zodat een vijfde en beslissende wedstrijd nodig is en die wordt zondag in Haarlem gespeeld.

In de opener won Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels met 2-1 vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem op een 2-hitter van Monica Perry.

Game 2 eindigde hierna in een 7-0 shutout voor Sparks Haarlem op een 'combined 3-hitter' van Rebecca Soumeru en Kirsten Scheele.

Het is pas de vijfde keer in 28 Holland Series dat alle wedstrijden nodig zijn om tot een beslissing te komen.Game One
In de opener van vandaag was Terrasvogels de meest productieve ploeg en scoorde punten in de derde en vijfde inning.

Winnende werpster Monica Perry schakelde de eerste 12 slagvrouwen op rij uit. In de vijfde inning kwam er een einde aan een Perfect Game toen Karin Tuk opende met een honkslag. De Amerikaanse rechtshander kwam tot zesmaal drie slag en gooide een 2-hitter tegen Sparks Haarlem, dat de Hoofdklasse dit seizoen aanvoerde met 433 honkslagen, 398 gescoorde punetn en een .398 slaggemiddelde.

Terrasvogels kwam gelijk in de eerste inning op de honken toen Petra van Heijst en Solange Starrenburg een honkslag sloegen op starter Dagmar Bloeming. Maar ze bleven achter, want een line out en groundout volgden.

In de tweede inning opende Terrasvogels de score. Met één uit sloeg Anouk van den Heuvel een tweehonkslag en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Lisa Waasdorp.

Het tweede punt werd toegevoegd in de vierde slagbeurt. Kate Gentile opende met een honkslag. Volgende slagvrouw Yonina Sint Jago sloeg hierna een line drive naar korte stop Chantal Versluis, maar een poging om Gentile op het eerste honk uit te schakelen in een dubbelspel eindigde in een fout. Een honkslag van Anouk van den Heuvel bracht Gentile hierna naar het tweede honk en ze scoorde toen ook Lisa Waasdorp een honkslag sloeg om de stand op 2-0 te brengen. Marije Schoenmaker volgde eveneens met een honkslag om de honken vol te zetten. Maar hierna werd Marisèla de Wind uitgevangen, waarna Petra van Heijst volgde een line drive naar het linksveld, maar die werd onschadelijk gemaakt door Nathalie Gosewehr om de inning af te sluiten.

In de eerste helft van de vijfde inning werd Karin Tuk de eerste honkloopster voor Sparks Haarlem toen ze opende met een honkslag. Maar ze ging gedwongen uit op een hierna volgende grounder van Virginie Anneveld, die daarna zelf op het eerste honk strandde.

In de zesde inning, met twee uit, sloeg Chantal Versluis een line drive homerun in het midveld om de stand op 2-1 te brengen. Met twee uit in de zevende inning bereikte Virginie Anneveld nog het tweede honk na een gemiste vangbal. Ze werd vervangen door pinch-runner Beau van Gelder, maar bleef achter op het tweede honk, omdat volgende slagvrouw Debby Connor een grounder sloeg.

Met de 2-1 winst nam Terrasvogels ook een 2-1 voorsprong in de best-of-five Holland Series.


...Game 3 gaat beginnen...

...Terrasvogels neemt een 2-0 voorsprong in de 4e inning...

...Winnende werpster Monica Perry...

...Verliezende werpster Dagmar Bloeming...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)Game Two
Net als een week geleden waren de rollen omgedraaid in de volgende wedstrijde, de vierde in de best-of-five finale.

Sparks Haarlem sloeg vroeg toe en kwam tot een rally van vier runs in de eerste inning. De ploeg voegde daarna drie runs toe in de tweede slagbeurt en stond al met 7-0 voor, voordat de zesde slagvrouw van Terrasvogels nog voor het eerst aan slag moest komen in het duel.

Chantal Versluis, Nathalie Gosewehr en Leigh Godfrey openden de wedstrijd met drie opeenvolgende honkslagen, resulterend in het eerste punt. De honken kwamen vol te staan toen Karin Tuk vier wijd kreeg. Virginie Anneveld volgde met een nieuwe honkslag die de stand op 2-0 bracht en een opofferingsslag van Debby Connor verhoogde de stand naar 3-0. Vervolgens sloeg Shannah van der Kaaij een line drive het midveld in waar Marisèla de Wind een schitterende running catch maakte, maar hier kon ook het vierde punt op worden gescoord.

In de tweede inning sloeg Chantal Versluis een tweehonkslag met één uit en scoorde op een hierna volgende honkslag van Nathalie Gosewehr en dat leidde tot een werpsterswissel. Malou van Dusschoten nam het over en kreeg een RBI-single tegen van Leigh Godfrey, waarna vier wijd volgde voor Karin Tuk. Een tweehonkslag van Virginie Anneveld bracht de stand op 7-0. Hierna schakelde Van Dusschoten 10 van de volgende 11 slagvrouwen uit en stond geen honkslagen en punten meer toe. In de vierde, na zes slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld, gooide ze vier wijd op Godfrey met één uit, maar de Australische ging even later uit bij een steelpoging.

Net als in de eerste wedstrijd bereikten Petra van Heijst en Solange Starrenburg het honk via een honkslag met één uit in de eerste inning. De twee bleven achter, want starter Rebecca Soumeru volgde met twee strikeouts.

In de volgende vier innings zou alleen Lisa Waasdorp nog het honk bereiken voor Terrasvogels. In de tweede inning sloeg ze een honkslag met twee uit. Hierna sloeg Marije Schoenmaker de bal achter het eerste honk voor een ogenschijnlijke honkslag, maar tweede honkvrouw Beau van Gelder maakte een zeer fraaie diving catch om de inning af te sluiten.

In de vierde inning nam Kirsten Scheele de pitching over. Met één uit in de vijfde gooide ze vier wijd op Waasdorp, die opschoof na een opofferingsstootslag van Schoenmaker, maar daarna strandde op het tweede honk.

En zo eindigde het duel in een 7-0, mercy-rule overwinning in vijf innings, waardoor de Holland Series op 2-2 kwam en een vijfde en beslissende wedstrijd nodig is op zondag.


...ESF-President André van Overbeek (links) was ook aanwezig...
...Rechts staat Peter van der Aart, voorzitter van het...
...Organisatie-Comité van het WK Softbal Dames 2014...
...dat dan zal plaatsvinden in Haarlem...

...Chantal Versluis bereikt het 3e honk in de 1e inning...
...3B Yonina Sint Jago heeft geen 'play'...
...Even later scoort Versluis het eerste punt......2B Beau van Gelder maakt een fraaie diving catch...
...in de 2e inning op een klap van Marije Schoenmaker...

...Oud-internationals Suze van Breukelen, Elly Nijhuis en...
...Gerda de Zwaan woonde de wedstrijden bij in Santpoort...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)

(5 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.