Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


UVV completeert sweep vs. Pirates en blijft Hoofdklasser
English
AMSTERDAM - UVV won Game 3 van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Amsterdam Pirates met 7-5 om een sweep te completeren, waarmee de ploeg zich handhaafde en de plek in de Hoofdklasse van volgend seizoen veiligstelde.

UVV kwam tot 15 honkslagen en stond met 5-1 voor in de derde inning, waarna Amsterdam begon terug te komen op de Canadese werpster Lacey Dinney. Met een 7-3 voorsprong in de vierde stopte het scoren voor UVV, terwijl Pirates dichterbij kwam, maar uiteindelijk met lege handen stond.

UVV zette de toon in de wedstrijd toen Laura Arp de eerste inning opende met een homerun of de Australische starter Monique Faul. Volgende slagvrouw Mirjam Boode kreeg vier wijd en Stephanie Reid bereikte het honk via een stootslag-honkslag, maar Faul volgde met drie slag voor Sanne Bolhuis. De honken kwamen vol te staan toen ook Edith Riemsdijk vier wijd kreeg. UVV liet vervolgens drie loopsters achter toen Cintia de Groodt uitging via een vangbal op fout gebied en Natalie van der Wijst drie slag kreeg.


...Stephanie Reid & Laura Arp...
...7 hits, 2 homeruns, 4 runs, 4 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning scoorde UVV drie punten op zes honkslagen om de voorsprong te verhogen naar 4-0. Met één uit sloegen Kirsten Vierdag, Laura Arp (ze sloeg 3-uit-4) en Mirjam Boode allen een honkslag en dat leverde het eerste punt op. Stephanie Reid volgde ook met een RBI-single, maar terwijl Arp scoorde werd Boode op het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven. Sanne Bolhuis sloeg ook een honkslag en bracht Reid naar het derde honk, maar ze kon scoren toen er een foute aangooi op volgde. Edith Riemsdijk volgde met de zesde honkslag op rij, maar een vangbal sloot de inning vervolgens af.

Pirates pakte een punt terug in de tweede helft van de tweede inning. UVV's Canadese starter Lacey Dinney kreeg een lead-off single tegen van Naomi Andringa, die vervolgens opschoof na een wilde worp. Ze bereikte het derde honk na een grounder van Kelly Koeman en scoorde even later na een nieuwe wilde worp.

In de 1e3 voegde UVV weer een punt toe. Met één uit sloeg Misja Koops een tweehonkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Anne-Bé Bartels nam het over, maar begon met een wilde worp. Even later scoorde Koops op een OS van Kirsten Vierdag.

Met een 5-1 achterstand begon Pirates terug te komen door tweemaal te scoren in de 2e3 op vier opeenvolgende honkslagen. Met één uit sloeg Lizzie Clarijs een honkslag, waarna Ella Krommendijk een tweehonkslag sloeg (ze sloeg ook een double in de eerste inning). Hierna leverden Annemiek de Rover en Denice van Dijk beiden een RBI-single af om de stand op 5-3 te brengen.

UVV nam wat meer afstand in de vierde inning toen Mirjam Boode opende met een tweehonkslag en Stephanie Reid volgde met een homerun, waardoor de stand op 7-3 kwam.

Maar de winst was nog niet veilig, want Pirates antwoordde met twee runs in the vijfde inning, nadat de ploeg in de eerste helft van de beurt een dubbelspel had gemaakt. Met één uit bereikte Ella Krommendijk (die 3-uit-4 sloeg) het honk via een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Annemiek de Rover. Een fout op een grounder van Denice van Dijk zorgde voor loopsters op het eerste en derde honk. Naomi Andringa volgde met een RBI-single, net als pinch-hitter Maja Kouwenhoven en dat bracht de achterstand terug naar 7-5. Maar de inning eindigde toen Andringa werd uitgegeven wegens hinderen terwijl ze opschoof na een grounder van pinch-hitter Rhowan Stuart.

In de eerste helft van de zesde inning bereikte Stephanie Reid het honk na een stootslag-honkslag en dat was haar vierde hit in het duel. Maar de snelle Canadese werd even later bij een steelpoging uitgeschakeld door catcher Jeske Meewisse.

In de 1e7 kreeg UVV de honken vol, maar slaagde er niet in een 'insurance run' toe te voegen, zodat de spanning in het duel aanwezig bleef. In deze slagbeurt opende Natalie van der Wijst met een honkslag, waarna Misja Koops via een fout op het honk kwam en Laura Arp met één uit vier wijd kreeg. Van der Wijst ging vervolgens gedwongen uit op thuis en een pop-fly sloot de inning af. In de tweede helft van de slagbeurt gooide Lacey Dinney vier wijd op Annemiek de Rover met één uit, waarna een strikeout en vangbal een einde maakten aan de wedstrijd en UVV's zich handhaafde in de Hoofdklasse voor volgend jaar.

(5 oktober)


...Amsterdam-starter Monique Faul...

...Ella Krommendijk sloeg 3 hits, waaronder 2 doubles...

...Naomi Andringa scoort het eerste punt voor Pirates...
...na een wilde worp in de 2e inning......Laura Arp wordt uitgetikt door 3B Annemiek de Rover...
...in een dubbelspel in de 5e inning...
...Pitcher Anna-Bé Bartels kijkt toe...

...Lizzie Clarijs maakt contact...

...Natalie van der Wijst gaat gedwongen uit in de 7e inning...
(© Foto's: Gerard Koeman)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.