Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


DSS en Districts-bestuurder Pierre Wesselink overleden
English

IN MEMORIAM


...Pierre Wesselink...
(1950 - 2013)

AMSTERDAM - Voor de tweede keer in de eerste week van het nieuwe jaar hebben we afscheid moeten nemen van een gerespecteerd lid van de Nederlandse honkbal- en softbal-familie, want op vrijdag 4 januari overleed Pierre Wesselink op 62-jarige leeftijd. Wesselink werd op Tweede Kerstdag getroffen door een zware hartaanval en overleed helaas iets meer dan een week later in een Amsterdams ziekenhuis. Wesselink is jarenlang bijzonder actief geweest voor de Haarlemse vereniging DSS, maar was ook bestuurder van het voormalige District West. Op woensdag 2 januari moesten we ook afscheid nemen van Co Pikee, die nauw was verbonden aan de vereniging Hoofddorp Pioniers.

De afscheids- en crematieplechtigheid voor Pierre Wesselink zal plaatsvinden op zaterdag 12 januari. Om 9:15 uur zal er een afscheidsdienst zijn in de R.K.H. Adelbertuskerk, gelegen aan de Rijksstraatweg 26, hoek Zaanenstraat, te Haarlem. Aansluitend zal om 11:15 uur de crematieplechtigheid plaatsvinden in de aula van het crematorium op Begraafplaats Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis. De tijd van samenkomst aldaar is 11:00 uur.

Petrus Josef Maria (Pierre) Wesselink (geboren op 18 maart 1950) was veertig jaar actief betrokken bij DSS, een mijlpaal die vorige maand nog werd gevierd. Sinds hij in het begin van de jaren zeventig lid werd van deze Haarlemse club was Wesselink al gelijk actief, net als zijn vrouw Ria. In 1977 werd hij bestuurslid en was tot en met 1984 secretaris voor softbalzaken. In deze jaren speelde het dames-team van DSS in de Hoofdklasse en behoorde tot succesvolste ploegen van die periode. Wesselink nam het secretariaat over een jaar nadat DSS landskampioen was geworden, een prestatie die de ploeg in 1977 herhaalde. Na de introductie van een Play-Off systeem in 1982 bereikte DSS de top-vier in elk van de eerste drie jaar. De ploeg werd in deze halve finales voor de titel uitgeschakeld in 1982 en 1984, maar bereikte de Holland Series in 1983, waarin toen een best-of-three werd verloren van Terrasvogels. In 1985 degradeerde DSS naar de Eerste Klasse, maar keerde weer terug op het hoogste niveau in seizoen 2010, maar degradeerde ook weer. In dat jaar speelde Pierre's dochter Jacqueline Wesselink voor DSS in de Hoofdklasse, nadat ze eerder al vier seizoenen in de hoogste afdeling had gespeeld voor DSC '74. Jacqueline speelt nog steeds voor DSS en zal ook komend seizoen in de ploeg uitkomen.

Nadat hij was gestopt met het secretariaat bleef Wesselink actief voor de vereniging en behartigde ondermeer het wedstrijdsecretariaat softbal. Pierre ging ook de perszaken rondom DSS-softbal behartigen, werd redacteur van het clubblad en was de consul.

Terwijl hij bondsafgevaardigde voor de club was tijdens bondsvergaderingen werd Pierre Wesselink ook voorzitter van de scheidsrechterscommissie softbal (1988-1991) in het toenmalige Rayon Haarlem.

Wesselink was altijd nauw betrokken bij het softbal, niet alleen bij zijn eigen club DSS, waar hij ook softbal-voorzitter is geweest, maar ook in de Haarlemse regio. Hij was daarin enorm gedreven en werd in 1992 secretaris van het toen nieuw gevormde District West, een functie die hij tot en met 2000 bleef uitoefenen. Als Districts-secretaris was hij ondermeer verantwoordelijk voor wedstrijd- en scheidsrechterszaken en maakte ook deel uit van de scheidsrechterscommissie (1992-1993) en de commissie wedstrijdzaken (voorzitter, 1995-2000). Hierna had Wesselink zitting in de landelijke breedtesportcommissie van de KNBSB, waarin hij de regio-manager was van de toen gevormde Regio Noord en ook in deze positie was hij een aantal jaar actief.

Pierre Wesselink was nog altijd als competitie-controleur actief voor de bond, maar richtte zich de laatste jaren ook weer meer op clubactiviteiten. In april 2010 keerde hij terug in het clubbestuur en was sindsdien de penningmeester van DSS. Voor zijn vele activiteiten werd Pierre benoemd tot Lid van Verdienste van DSS en ontving hij het Bondsonderscheidingsteken van de KNBSB.

Langs deze weg condoleert de webmaster van Grand Slam * Stats & News Pierre's familie en wenst hen heel veel sterkte toe.

(8 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.