Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Rebecca Soumeru wint 20e wedstrijd in recordzettende double-header
English
VLEUTEN / DE BILT / ALKMAAR - Rebecca Soumeru won zaterdag haar 20e wedstrijd van het seizoen in een 9-0 shutout vs. UVV en dat was Game 2 van de double-header die koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem vandaag speelde. Game 1 werd met 11-1 gewonnen. Naast de prestatie van Soumeru werden zaterdag meer records gerealiseerd of verstevigd, terwijl ook een aantal persoonlijke mijlpalen werd bereikt.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels versloeg Centrals met 13-1 en 7-0, terwijl Alcmaria Victrix tweemaal won vs. Gryphons, 10-3 en 6-2.Rebecca Soumeru werd de eerste 20-game winner in de Hoofdklasse sinds 2008. In dat jaar won Lindsey Meadows 26 wedstrijden als werpster van Tex Town Tigers, dat toen landskampioen werd. Een paar weken geleden degradeerde Tex Town Tigers vanuit de Hoofdklasse. Het record voor meeste overwinningen is 35 en dat werd in 1986 gerealiseerd door Caroline Fris als werpster van Bloemendaal.


...Rebecca Soumeru...
...20-game winner...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het is de eerste keer dat Rebecca Soumeru een 20-game winner is. Haar vorige hoogste aantal was 19 en dat behaalde ze in 2005. Ze is de eerste werpster in de historie van Sparks Haarlem die 20 wedstrijden wint. Wanneer wordt teruggekeken naar Sparks Haarlem's voorganger HHC is Soumeru (die op 20-0 staat) de eerste 20-game winner van de club sinds 1988 toen Fredy van Offeren er 20 won.

Kirsten Scheele won zaterdag de 18e wedstrijd van het seizoen waarmee ze haar 'career-best' verhoogde. Scheelde, die op 18-2 staat, hoogste aantal overwinningen voor dit seizoen was 14 en dat behaalde ze in 2006 en vorig jaar.

In de double-header tegen UVV stal Chantal Versluis nog eens vijf honken en brak daarmee haar eigen Hoofdklasse-record en werd de eerste speelster in de historie met 40 of meer gestolen honken. In de opener stal ze twee honken om haar record te evenaren, waarna er nog eens drie volgden in het tweede duel om een nieuw record te realiseren. Ze heeft nu 42 gestolen honken en brak daarmee haar record van 39 uit 2010. Sinds dat seizoen heeft Versluis 142 honken gestolen in vier seizoenen.

In de opener van de double-header bereikte ook Karin Tuk twee mijlpalen. In de eerste inning sloeg ze een 2-run homerun en werd daarmee de eerste speelster in de historie met 10 homeruns en werd tevens de eerste speelster in de historie met 60 binnengeslagen punten. Vorig seizoen was ze één van de drie speelsters die het all-time homerun record van zeven evenaarden. Ashli Holland (Terrasvogels), Courtney Bures (Olympia Haarlem) en Karin Tuk sloegen allen zeven homeruns. Maar Bures en Tuk gingen het record breken en sloten af met negen. Met haar homerun in Game 1 sloeg Karin Tuk haar 60e en 61 punt van het seizoen binnen. Ze voegde later in het duel nog een RBI toe. Vorig jaar had Debby Connor (Sparks Haarlem) met 45 voor een nieuw record gezorgd.

Leigh Godfrey scoorde vier runs in de double-header en voert de Hoofdklasse nu aan met 55. En dat is er slechts één achter het all-time record, dat vorig jaar werd gerealiseerd door teamgenoot Nathalie Gosewehr.

Twee werpsters van Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels bereikten zaterdag een persoonlijke mijlpaal. Ginger de Weert won haar 14e wedstrijd van het seizoen, en dat is een 'career-high' na er vorig jaar 13 te hebben gewonnen, terwijl Malou van Dusschoten voor het eerst in haar loopbaan een 10-game winner werd.

(meer wedstrijddetails worden later toegevoegd)

(10 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.