Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Amsterdam Pirates en Coach Ton van Koeverden uit elkaar
English
AMSTERDAM - Het dames-softbalteam van Amsterdam Pirates en hun Hoofd Coach Ton van Koeverden zijn uit elkaar na acht wedstrijden. De breuk vond een week geleden plaats na de dubbele 3-2 nederlaag bij Roef!, waarna de situatie woensdagavond werd besproken door de Technische Commissie van de club. Hoewel de breuk min of meer werd bevestigd na afloop van de bespreking volgde de officiële bevestiging in een verklaring op zaterdag 11 mei.


...Rob & Johan Korpel...
...nieuw coachduo in Amsterdam...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de verklaring werd gesteld dat Ton van Koeverden heeft besloten, in samenspraak met de Technische Commissie Softbal van Amsterdam Pirates, zijn functie als Hoofd Coach van het softbalteam van de club neer te leggen.


...Ton van Koeverden...
...in 2011 bij Twins...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de verklaring staat verder dat ''Ton zijn taak en verantwoordelijkheden niet meer in voldoende mate kon combineren met zijn andere werkzaamheden en persoonlijke omstandigheden. Het team ging hier onder lijden wat Ton heeft doen besluiten zijn functie neer te leggen. Maar hij heeft wel aangegeven daar, waar nodig, op incidentele basis zich in te blijven zetten voor Amsterdam Pirates bij trainingen of het assisteren van coaches in het algemeen.''

Rob Korpel, die Assistent Coach was, werd gevraagd per 9 mei de taak van Hoofd Coach over te nemen, een positie die hij na overleg accepteerde. Hierdoor werd de positie van Assistent Coach vacant. Een aantal opties wordt momenteel onderzocht, maar per 9 mei neemt Johan Korpel voorlopig waar als Assistent Coach. Hij is de broer van Rob Korpel en is momenteel ook de Coach van het Dames-2 team van Euro Stars. Omdat die ploeg de wedstrijden speelt op vrijdag of zondag, is hij in de gelegenheid één en ander te combineren met het coachen bij Pirates.

Johan Korpel is één van de weinige spelers van wie de eerste honkslag in de Hoofdklasse-honkbal een homerun was. Rob Korpel was in het verleden de Hoofd Coach van het softbalteam van Robur '68 toen dat uitkwam in de Hoofdklasse. Vorig jaar assisteerde hij Ton van Koeverden, die toen zijn eerste seizoen afwerkte bij Amsterdam Pirates.

In hun eerste seizoen in Amsterdam eindigde Pirates op de derde plaats in de Overgangsklasse. Vandaag debuteerden de Korpel-broers als nieuwe coaches van Amsterdam Pirates, dat tweemaal won tegen DVH, 6-2 en 9-2. Onder Van Koeverden's coaching was Pirates 5-3.

(11 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.