Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Ton van Koeverden, Tuti Rumai nieuwe coaches Pioniers
English
HOOFDDORP - Ton van Koeverden is de nieuwe Hoofd Coach van het damessoftbalteam van Hoofddorp Pioniers in het seizoen 2014. Hij zal worden geassisteerd door voormalig werper Tuti Rumai. Van Koeverden is de opvolger van Berend Mannessen, die clubcoaching niet meer kan combineren met zijn activiteiten als coach bij de Nederlandse Softbal Teams. Mannessen maakt deel uit van de coachingstaf van de nationale ploeg, die zich volgend jaar geheel zal richten op het Wereldkampioenschap, dat dan in Haarlem zal plaatsvinden. Daarnaast is Mannessen ook betrokken bij de Nederlandse jeudgploegen.


...Ton van Koeverden...
(© Foto: Gerard Koeman)
In april van dit jaar begon Van Koeverden zijn tweede seizoen als Hoofd Coach bij Amsterdam Pirates, dat uitkomt in de Overgangsklasse. Maar na acht wedstrijden kwam het in mei tot een breuk tussen Pirates en Van Koeverden. Gesteld werd toen dat ''Ton zijn taak en verantwoordelijkheden niet meer in voldoende mate kon combineren met zijn andere werkzaamheden en persoonlijke omstandigheden. Het team ging hier onder lijden wat Ton heeft doen besluiten zijn functie neer te leggen.''

In 2005 maakte Van Koeverden zijn coachdebuut in de Hoofdklasse toen hij Assistent Coach was bij DSC '74 (het huidige Olympia Haarlem). Een jaar later nam hij de taak van Hoofd Coach over bij DSC '74 en leidde de ploeg twee seizoenen met een vijfde plaats in 2006 en een gedeelde vierde plaats met Twins in 2007 als resultaat. DSC '74 miste toen de Play-Offs op basis van het onderling resultaat. In 2008 was Van Koeverden Hoofd Coach van Centrals, dat op de zevende plaats eindigde, maar wel de Hoofdklasseplaats veiligstelde.


...Tuti Rumai...
(© F: Marco Stoovelaar)
In 2009 was hij Assistent Coach van Leo Buiteman bij Hoofdklasser Euro Stars. Een jaar later had hij de ploeg onder zijn hoede, nadat hij aanvankelijk opnieuw als assistent was begonnen, maar een week voor aanvang van het seizoen de coaching overnam. In 2011 was Van Koeverden Hoofd Coach bij Twins, dat toen op de zesde plaats eindigde. In oktober 2011 werd hij aangesteld als Hoofd Coach van Amsterdam Pirates.

Ton van Koeverden heeft ook deel uitgemaakt van de coachingstaf van het Nederlands Heren Softbal B-team.

Tuti Rumai was jarenlang een dominante werper in de Heren Softbal Hoofdklasse en het Nederlands Heren Softbal Team. De rechtshander gooide voor verschillende teams, maar was het meest succesvol bij Alphians, met wie hij een aantal keer landskampioen werd en de Europa Cup won. In 1993 en 1995 werd hij uitgeroepen tot zowel Beste Werper als Meest Waardevolle Speler van de Hoofdklasse toen hij speelde bij Alphians. Hij werd ook landskampioen met Thamen.

En van de hoogtepunten in Rumai's indrukwekkende loopbaan kwam op 9 mei 2002 toen hij speelde bij Thamen. Op die dag sloeg hij vijf honkslagen (n tweehonkslag en vier homeruns), scoorde vijfmaal en had negen binnengeslagen punten, waarmee hij Thamen naar de winst hielp in een double-header vs. Kokolishi.

Dit seizoen eindigde Pioniers op de vierde plaats in de Eerste Klasse om zich te plaatsen voor de Promotiepoule. In dit tweede deel van de competitie werd het seizoen afgesloten met een zesde plaats, maar handhaafde de ploeg zich in de Eerste Klasse voor volgend jaar.

(12 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.