Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Landskampioen Alcmaria Victrix begint seizoen 'on the road'
English
NIEUWEGEIN - Alcmaria Victrix, de verrassende landskampioen van het softbalseizoen 2012, begint het nieuwe seizoen dit jaar op zaterdag 13 april met een double-header 'on the road'. De ploeg uit Alkmaar reist naar De Bilt en treft daar Centrals, dat terugkeert in de Hoofdklasse na winst van de Promotie/Degradatie Play-Off vorig seizoen tegen Twins.

Europa Cup-winnaar Oolders Omaco Sparks Haarlem, dat door Alcmaria Victrix werd onttroond in de Holland Series, begint eveneens uit en speelt een double-header tegen Tex Town Tigers in Enschede.

Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels, dat vorig seizoen de Europese Cup Winners Cup veroverde, begint eveneens met een uit-double-header en speelt tegen en bij Olympia Haarlem.

Gryphons, de vierde ploeg die vorig seizoen de Play-Offs bereikte, begint het seizoen ook 'on the road' en reist naar Vleuten voor een double-header tegen UVV. Die ploeg degradeerde aanvankelijk, maar keerde terug nadat Overgangsklasse-kampioen Robur '58 geen gebruik maakte van de promotie naar de hoogste afdeling.

Op zondag 14 april begint Jong Oranje aan het vierde seizoen in de Hoofdklasse. Op die dag speelt de ploeg een double-header bij Alcmaria Victrix. Voor Jong Oranje vormt de Hoofdklasse-competitie dit keer deel van de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap in juli in Canada.

Vorig seizoen schakelde Alcmaria Victrix Gryphons en Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels uit in de Play-Offs, waarna de best-of-five Holland Series met 3-1 werd gewonnen van Oolders Omaco Sparks Haarlem, waardoor de ploeg voor het eerst in de clubhistorie landskampioen werd.

(14 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.