Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Alcmaria Victrix verrast met uitschakeling van Olympia Haarlem
English
HAARLEM - Regerend landskampioen Alcmaria Victrix, dat een aantal basisspeelsters mist, verraste door tweemaal met 3-1 te winnen van FysioExpert Olympia Haarlem. Hierdoor werd Olympia Haarlem uitgeschakeld, terwijl Acmaria Victrix het nu komend weekeinde moet opnemen tegen Terrasvogels in de volgende ronde van de Play-Offs.

De winnaar van die best-of-three reeks wordt de tweede finalist voor de Holland Series. Deze reeks gaat zaterdag in Santpoort van start met een double-header. Als een derde wedstrijd nodig is wordt die zondag in Alkmaar gespeeld.

Oolders Omaco Sparks Haarlem werd zondag de eerste ploeg die zich plaatste voor de Holland Series na tweemaal winst vs. Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels. Sparks Haarlem won nipt met 1-0 van Terrasvogels in de opener en scoorde het enige punt in de eerste inning, waarna Game 2 met 10-0 werd gewonnen in een Perfect Game van Rebecca Soumeru, met als hoogtepunt een grand slam homerun van Karin Tuk.

Alcmaria Victrix miste een aantal basisspeelsters, zoals Leonella Elizabeth, Shareday Christina, Maxime van Dalen, Kimberly Jones en Britt Vonk, maar heeft Femke van Dusschoten en Anne Blaauwgeers toegevoegd aan hun Play-Off roster. Beiden speelden dit seizoen in de Italian Softball League voor La Loggia, maar voegden zich weer bij Alcmaria Victrix na afloop van het seizoen in Italië. Ook weer terug in het team vandaag waren Kim Buizer, Annemarie van de Kamer en Desiree Adriaansz, die in lagere teams spelen en eerder deze competitie al voor de ploeg uitkwamen.

Olympia Haarlem sloeg slechts acht honkslagen in de double-header, terwijl Alcmaria Victrix vandaag 17 hits sloeg.

In de opener gooide Femke van Dusschoten voor Alcmaria Victrix en kwam tot negen strikeouts, gaf drie vrije lopen weg en stond zeven hits toe. Voor Olympia Haarlem gooide Lindsey Meadows, die acht keer drie slag gooide, niemand vier wijd gaf en tien hits moest incasseren.

Alcmaria Victrix opende de score gelijk in de eerste inning. Anne Blaauwgeers begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van haar tweelingzus Maaike Blaauwgeers. Even later scoorde ze het eerste punt na een honkslag van Jessie van Aalst.

In de tweede inning opende Sophie Bugter met een honkslag, maar bleef achter. Alcmaria voegde hierna weer een punt toe in de derde slagbeurt. Nadat Meadows de Blaauwgeers-zusters had uitgeschakeld met drie slag kreeg ze een driehonkslag tegen van Van Aalst, die vervolgens scoorde op een tweehonkslag van Laura Treurniet. Een fout op een grounder van Suzanne Meiring leidde tot loopsters op het eerste en derde honk, maar zij bleven achter.

In de vijfde slagbeurt begonnen de zusjes Blaauwgeers beiden met een stootslag-honkslag, maar werden geen punten gescoord. In de zevende voegde Alcmaria een 'insurance run' toe. Maaike Blaauwgeers opende met een stootslag-honkslag, waarna Jessie van Aalst een honkslag sloeg. Na een binnenhoog werd een punt gescoord toen een foute aangooi werd gemaakt naar het derde honk op een 'force play-grounder' van Suzanne Meiring. Alcmaria liet twee loopster achter, maar had de voorsprong verhoogd naar 3-0.

Olympia Haarlem bereikte elke inning het honk op Femke van Dusschoten, maar wist alleen in de zevende inning tot scoren te komen. In de eerste inning sloeg Courtney Bures een honkslag met één uit en schoof op na een OSS van Lindsey Meadows, maar strandde op het tweede honk. In de tweede tot en met zesde inning kreeg Olympia telkens een loopster op het honk, maar niemand van hen kwam voorbij het eerste honk.

In de zevende slagbeurt scoorde Olympia een punt, maar liet ook drie loopsters achter. Lisanne van den Berg begon met een honkslag, waarna Marit Molenaar een honkslag sloeg met één uit. Hierna bracht Merel Oosterveld een punt binnen met een tweehonkslag en zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. De honken kwamen vol te staan toen Courtney Bures vier wijd kreeg, maar Van Dusschoten volgde met drie slag voor Meadows en sloot het duel af toen Dinet Oosting een 'force play-grounder' sloeg, waardoor de honken vol achter bleven.

In Game 2 nam Olympia Haarlem een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar dat zou hun enige punt zijn, terwijl Alcmaria Victrix er weer drie ging scoren.

Alcmaria-pitcher Jessie van Aalst begon met een strikeout, kreeg toen een honkslag tegen van Courtney Bures en raakte Lindsey Meadows met een worp. Nadat Dinet Oosting een vangbal had geslagen zorgde Dominique Sprengers met een honkslag voor 1-0, maar een groundout sloot de inning af.

Olympia sloeg twee honkslagen in deze inning en dat waren de enige die Van Aalst zou toestaan, want ze gooide hierna zes hitloze innings. Van de volgende 21 slagvrouwen bereikten er maar vier het honk. In de derde gooide ze vier wijd met twee uit, maar die loopster ging uit op een velderskeus-klap. Ze raakte een slagvrouw met een worp met twee uit in de vierde slagbeurt en gooide vier wijd met één uit in de zesde. Met een 3-1 voorsprong zorgde Van Aalst voor drie nullen op rij in de zevende om de winst te bezegelen.

Met een 1-0 achterstand scoorde Alcmaria tweemaal in de eerste helft van de tweede inning op Rosanne de Vries. De linkshander was een verrassende starter, want het was verwacht dat Lindsey Meadows ook Game 2 zou beginnen. In de tweede beurt opende Laura Treurniet met vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Desiree Adriaansz, die opschoof na een OSS van Suzanne Meiring. De honken kwamen vol te staan toen Sophie Bugter een honkslag sloeg en Brenda Beers vier wijd kreeg. Een honkslag van Annemarie van de Kamer zorgde hierna voor twee punten en zette Alcmaria op voorsprong.

Alcmaria voegde nog een punt toe in de vierde inning. Suzanne Meiring begon met een driehonkslag en scoorde op hierna volgende honkslag van Sophie Bugter. Nadat de volgende slagvrouw drie slag had gekregen nam Lindsey Meadows de pitching weer over en stond geen extra punten meer toe. Maar Alcmaria had een beslissende 3-1 voorsprong genomen en werpster Jessie van Aalst domineerde.

(15 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.