Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem als eerste naar Holland Series
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem werd zondag de eerste ploeg die zich plaatste voor de Holland Series na tweemaal winst vs. Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels. Sparks Haarlem won nipt met 1-0 van Terrasvogels in de opener en scoorde het enige punt in de eerste inning, waarna Game 2 met 10-0 werd gewonnen in een Perfect Game van Rebecca Soumeru, met als hoogtepunt een grand slam homerun van Karin Tuk.

Regerend landskampioen Alcmaria Victrix, dat een aantal basisspeelsters mist, verraste door tweemaal met 3-1 te winnen van FysioExpert Olympia Haarlem. Hierdoor werd Olympia Haarlem uitgeschakeld, terwijl Acmaria Victrix het nu komend weekeinde moet opnemen tegen Terrasvogels in de volgende ronde van de Play-Offs.

De winnaar van die best-of-three reeks wordt de tweede finalist voor de Holland Series. Deze reeks gaat zaterdag in Santpoort van start met een double-header. Als een derde wedstrijd nodig is wordt die zondag in Alkmaar gespeeld.

Op een koude en winderige middag op het Noordersportpark in Haarlem boekte de thuisploeg twee shutout-overwinningen om zich als eerste te plaatsen voor de best-of-five Holland Series, die op zaterdag 28 september moet beginnen.

In de opener was het Terrasvogels dat het meest op de honken kwam, maar verzuimde te scoren, terwijl Sparks Haarlem het enige punt scoorde in de eerste slagbeurt. Terrasvogels creëerde echter de meeste scoringskansen, maar de beslissende honkslagen bleven achterwege.

In de eerste slagbeurt kreeg Terrasvogels twee loopsters op de honken met twee uit toen Robyn Draper werd geraakt door een worp en Kate Gentile vier wijd kreeg, maar beiden strandden. In de tweede helft van de eerste inning opende Chantal Versluis voor Sparks Haarlem met een tweehonkslag. Met één uit kon ze niet verder komen dan het derde honk toen ook Leigh Godfrey een tweehonkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan toen Karin Tuk hierna werd geraakt door een worp. Even later scoorde Versluis wat het enige punt zou blijken te zijn op een opofferingsslag van Virginie Anneveld. De overige twee loopsters schoven hierop ook een honk op, maar zij bleven achter op het tweede en derde honk, omdat een vangbal de inning afsloot.

In de volgende vier innings kreeg Sparks Haarlem nog vijf loopster op de honken op Monica Perry, waarvan er drie in scoringspositie kwamen. In de tweede slagbeurt begonnen Shannah van der Kaaij en Michelle van Driel met honkslagen, maar hierna ging de eerste gedwongen uit op een grounder van Manoa Weijgertse Een opofferingsstootslag van Chantal Verluis bracht de loopsters naar het tweede en derde honk, maar hierna schakelde Perry Nathalie Gosewehr met drie slag uit om de inning af te sluiten.


...Virginie Anneveld steelt het 3e honk in de 6e inning...
...In Game 1 sloeg ze 2-uit-2, sloeg het enige punt binnen en maakte een 'unassisted double play'...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de derde inning sloeg Virginie Anneveld een honkslag met twee uit, maar bleef achter op het eerste honk. In de vierde opende Shannah van de Kaaij met een honkslag, maar draaide Terrasvogels vervolgens een dubbelspel. Perry zorgde voor drie nullen op rij in de vijfde beurt, waaronder twee strikeouts.

In de eerste vijf innings kreeg Terrasvogels verschillende loopsters op de honken, maar liet er acht achter, waaronder vier in scoringspositie. Na er twee te hebben achtergelaten in de eerste inning kreeg Terrasvogels de eerste twee slagvrouwen op het honk in de volgende slagbeurt. Anouk van den Heuvel opende met een honkslag en Lisa Waasdorp kreeg vier wijd. Maar na een vangbal en een strikeout maakte een gedwongen nul een einde aan de inning.

In de derde inning had Terrasvogels de honken vol met nul uit. Petra van Heijst begon met een honkslag en Robyn Draper volgde met een stootslag-honkslag. Hierna dreunde Kate Gentile de bal het linksveld en die leek het veld te gaan verlaten. Maar de bal bleef in het veld en ging over linksveldster Nathalie Gosewehr heen, die de bal niet kon vangen. En zo had Terrasvogels de honken vol met nul uit. Hierna maakte Sparks' derde honkvrouw Virginie Anneveld een fraai 'unassisted double play'. Yonina Sint Jago sloeg de bal richting Anneveld die Van Heijst wist uit te tikken en daarna terugdook naar het honk om ook Draper gedwongen uit te schakelen en het dubbelspel te completeren. Een grounder sloot hierna de inning af.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde inning door werpster Kirsten Scheele kreeg Terrasvogels weer twee loopsters in de vijfde slagbeurt. Met twee uit sloegen Robyn Draper en Kate Gentile een honkslag, maar bleven opnieuw achter.

Sparks Haarlem kreeg nog een kans om een 'insurance run' te scoren in de zesde inning. Met één uit sloegen Virginie Anneveld en Debby Connor een honkslag. Nadat Beau van Gelder was ingezet als pinch-runner voor Connor werd een 'double steal' uitgevoerd terwijl Shannah van der Kaaij drie slag kreeg. Maar hierna sloot een pop-fly de beurt af.

Kirsten Scheele schakelde de laatste zeven slagvrouwen op rij uit om de winst veilig te stellen.

Was Game 1 een spannende ontmoeting met verschillende scoringsmogelijkheden, Game 2 was eenzijdig, want Sparks Haarlem won met 10-0 en had daar slechts 3 1/2 inning voor nodig. Hoogtepunt van de wedstrijd was een grand slam homerun van Karin Tuk, terwijl Rebecca Soumeru een Perfect Game gooide. De ervaren rechtshander schakelde alle 12 slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uit in dit 'mercy-rule' duel.

Sparks Haarlem sloeg toe met vier onverdiende punten in de eerste inning op Ginger de Weert. De eerste drie acties eindigden in fouten. Chantal Versluis opende als slagvrouw en bereikte het tweede honk na een foute aangooi, stal het derde honk en scoorde toen opnieuw een foute aangooi volgde. Hierna bereikte Nathalie Gosewehr het honk na een gemiste vangbal. Ze stal het tweede honk met één uit en scoorde vervolgens op een honkslag van Karin Tuk. Virginie Anneveld volgde met een nieuwe honkslag, waarna twee punten werden gescoord op RBI-singles van Debby Connor en Shannah van der Kaaij die Sparks Haarlem een snelle 4-0 voorsprong opleverden.

Vijf runs werden toegevoegd in de tweede inning. Lead-off hitter Beau van Gelder werd geraakt door een worp en stal het tweede honk, waarna ze werd uitgeschakeld op een grounder van Chantal Versluis. Nadat de laatste ook het tweede honk had gestolen kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd en zorgde Leigh Godfrey met een honkslag voor volle honken. Hierna haalde Karin Tuk en sloeg een grand slam homerun op de eerste worp die ze zag. Tuk voerde de reguliere competitie aan met 10 homeruns, goed voor een nieuw seizoensrecord. Met twee uit sloeg Debby Connor een honkslag en scoorde even later helemaal vanaf het eerste honk toen Shannah van der Kaaij volgde met een driehonkslag om de stand op 9-0 te brengen.

Het tiende punt dat nodig was voor een mercy-rule winst werd gescoord in de derde inning op nieuwe werpster Malou van Dusschoten. Beau van Gelder opende met een honkslaag en scoorde daarna op een tweehonkslag van Chantal Versluis.

(15 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.