Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Andrť van Overbeek herkozen als ESF-voorzitter
English
BLED (SloveniŽ) - Andrť van Overbeek is vandaag (zaterdag 16 februari) herkozen als Voorzitter van de European Softball Federation (ESF) tijdens het Congres in de Sloveense stad Bled. Tijdens de verkiezing van het uitvoerend bestuur waren er verschillende wijzigingen. Later op de dag werd de Nederlander Jan Esselman tot Voorzitter gekozen van de European Baseball Confederation (CEB).


...Andrť van Overbeek...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Van Overbeek (die in februari 2009 tot voorzitter werd gekozen) was aanvankelijk ťťn van de zes kandidaten voor de functie van President, samen met (oud-voorzitter) Mike Jennings (Groot-BrittanniŽ), Şahin KŲmŁrcŁ (Turkije), (voormalig 1e vice-voorzitter) Jacques Reinenbergh (BelgiŽ), Giovanni 'Totoni' Sanna (ItaliŽ) en Viatcheslav Smagin (Rusland). Alle kandidaten hadden zo hun eigen plannen en ideeŽn. Sanna stelde dat het noodzakelijk is om nauwer samen te werken met honkbal, maar ook dat commissies technische problemen moeten oplossen en dat uitvoerende taken duidelijker moeten zijn, waarbij hij opteerde voor de instelling van een commissie om de statuten te herzien. Voordat de stemming over het voorzitterschap begon trokken Jennings, KŲmŁrcŁ, Reinenbergh en Smagin zich allen terug en dat betekende dat Van Overbeek en Sanna de enige kandidaten waren. 17 stemmen gingen naar Van Overbeek, 11 naar Sanna en dat betekende dat de Nederlander was herkozen.

Na de herverkiezing van Van Overbeek trok Francesca Fabretto haar kandidatuur voor herverkiezing als Secretary-General in. Omdat Metin Ejder (Turkije) zich ook had teruggetrokken voor deze positie was Ami Baran (IsraŽl) de enige kandidaat en werd gekozen. Baran prijsde het vele werk van Francesca Fabretto in de voorgaande jaren.

Er was uiteindelijk ook maar ťťn kandidaat voor de positie van Penningmeester, want Michael Jennings (Groot-BrittanniŽ) en Mustafa Keles (Turkije) trokken zich terug. Eddy Van Straelen (BelgiŽ) was hierdoor de enige kandidaat en werd herkozen.

ESF Voorzitterrs
PeriodeVoorzitter (land)
1976 - Maart 1985Bruno Beneck (ItaliŽ)
Maart 1985 - Augustus 1991Theo Vleeshhouwer (Nederland)
Augustus 1991 - Maart 1993Enrico Bertirotti (ItaliŽ) (interim)
Maart 1993 - April 1994Annie Reinenbergh (BelgiŽ)
April 1994 - Maart 1995Enrico Bertirotti (ItaliŽ) (interim)
Maart 1995 - Maart 2003Jos Gieskens (Nederland)
Maart 2003 - Februari 2009Mike Jennings (Groot-BrittanniŽ)
Februari 2009 - huidigAndrť van Overbeek (Nederland)
Voor de zes resterende posities van Vice-Voorzitter (waaronder die van 1e Vice-Voorzitter) in het Bestuur waren voor aanvang van het Congres aanvankelijk 13 kandidaten. Deze kandidaten waren Youri Alkalay (Bulgarije), John Austin (Ierland), Ami Baran (IsraŽl), JŁrgen Elsishans (Duitsland), Dejan Jesic (ServiŽ), Koray Kartal (Turkije), Mette Niessen-Jakobsen (Denemarken), Kristian Pšlviš (Zweden), Giovanni Sanna (ItaliŽ), Michael Schmidt (Oostenrijk), Viatcheslav Smagin (Rusland), Gilbert Tobback (BelgiŽ) en Gabriel Waage (TsjechiŽ).

Na de verkiezing van Voorzitter, Secretaris-Generaal en Penningmeester stond de verkiezing van de zes Vice-Voorzitters op de agenda. Bij het begin van het Congres trokken de vier Turkse kandidaten zich allen terug. Ami Baran was niet meer beschikbaar voor deze functie, omdat hij kort ervoor was gekozen tot Secretary-General. Na de voorzittersverkiezing trok Totoni Sanna, die Van Overbeek feliciteerde met zijn herverkiezing, zijn kandidatuur voor het Vice-Voorzitterschap in, net als Pšlviš, Schmidt en Elsishans. Hierdoor bleven er zeven kandidaten over voor de zes posities van vice-voorzitter, die allen hun gedachten deelden met de aanwezigen waarom zij gekozen zouden moeten worden. Uiteindelijk werd Gabriel Waage gekozen tot 1ste Vice-Voorzitter. Alkalay, Austin, Jesic, Niessen-Jakobsen en Tobback werden benoemd tot de overige vijf Vice-Presidents.

Nu er een nieuwe bestuur is geÔnstalleerd zal ťťn van hun eerste opdrachten in de komende weken zijn een beslissing te nemen in de toewijzing van de organisatie van het Europa Cup-toernooi. Eerder waren Alkmaar (Nederland) en Praag (TsjechiŽ) genoemd als kandidaten voor het evenement. Er ontstond echter een dispuut over de stemming en vandaag eindigde een nieuwe stemming in 5-5. Besloten werd de procedure te heropenen en dat betekent dat ook nieuwe kandidaten zich nog kunnen aanmelden voor het einde van deze maand. Het bestuur zal dan de organiserende stad aanwijzen.

(16 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.