Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


WK Softbal Promo Tour begint op 30 november
English
NIEUWEGEIN - Voor het eerst zal in de komende wintermaanden een Indoor Holland Tour Softbal plaatsvinden. Sinds 2008 reist het Nederlands Dames Softbal Team door het land om op verschillende plaatsen wedstrijden te spelen of clinics te geven voor verenigingen of op scholen. In de komende maanden is er voor het eerst een Indoor Tour en dat is de WK Softbal Promo Tour 2014.

Op vier zaterdagen in november, december, januari en februari worden op vier verschillende locaties in Nederland indoor-softbaltoernooien georganiseerd. De WK Softbal Promo Tour begint in het zuiden van het land, gevolgd door oost, noord en west. Op de vierde speeldag staan de finales op de agenda. De eerste speeldag is zaterdag 30 november en Sporthal T-kwadraat in Tilburg is dan de locatie.

De doelstelling van de WK Softbal Promo Tour is niet alleen promotie maken voor softbal in Nederland, maar is er ook voor ledenwerving voor clubs en het genereren van sponsoropbrengsten voor Oranje Softbal. De Tour zorgt voor aandacht voor het Nederlands Softbal Team en het Wereldkampioenschap van volgend jaar in eigen land.

2014 wordt een belangrijk softbaljaar voor de nationale softbalploeg(en) en het softbal in het algemeen. Het Wereldkampioenschap, dat van 15 tot en met 24 augustus 2014 op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem wordt georganiseerd, moet een absoluut hoogtepunt worden in de 70-jarige softbalgeschiedenis in ons land. Voor het eerst is er een Wereldkampioenschap in Europa en Nederland mag dat organiseren!

Het Nederlands Softbal Team is op weg naar een uniek evenement: het Wereldkampioenschap in Haarlem. Het Nederlandse softbal draait al enige jaren mee in de top van Europa. De nationale ploeg is sinds 2009 driemaal op rij ongeslagen Europees kampioen geworden en sluit aan bij de top-6 van de wereld. De jeugdteams behoren eveneens tot de Europese top. Jong Oranje Rood werd Europees Junioren Kampioen 2012 en Jong Oranje Wit Europees Cadetten-kampioen in 2011 en won het brons op het Cadetten EK 2013. Maar ook op clubniveau behoort het Nederlandse softbal tot de top: Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels veroverde tweemaal goud op rij op het Europese Cup Winners Cup-toernooi in 2012 en 2013 en Oolders Omaco Sparks Haarlem won dit jaar zilver in het toernooi om de Europa Cup na goud een jaar eerder. Ondanks al deze aansprekende resultaten blijft de sport (nog) relatief onbekend bij het grote publiek. Daar wil de WK Softbal Promo Tour veranderen met de top softbal indoor-toernooien met de slogan Be part of the challenge.

Op de vier toernooidagen tijdens de WK Promo Tour zijn via het Nederlands Softbal Team dagkaarten te bestellen voor het Wereldkampioenschap 2014 in Haarlem.

Aan de WK Softbal Promo Tour wordt deelgenomen door zes teams met een regionale samenstelling. De speelsters van het Nederlands Softbal Team worden over deze teams verdeeld. De teams nemen telkens in dezelfde samenstelling aan de toernooireeks deel. Op elke speeldag worden vanaf 11.05 uur zes wedstrijden gespeeld.

De toernooidagen beginnen met een clinic voor basisscholen tussen 9 en 10 uur, gevolgd door een Beeball-toernooi voor teams uit de directe omgeving van 10-11 uur. Ook zijn er verschillende workshops over bijvoorbeeld 'sporten en gezond eten' en 'sport en fysiotherapie', maar ook 'wat is softbal' voor bijvoorbeeld bedrijven. Rondom het toernooi zullen er promostands zijn van het WK 2014 en het Nederlands Softbal Team.

De toernooien staan op de agenda voor zaterdag 30 november (Tilburg), zaterdag 21 december (Enschede), zaterdag 25 januari (Veendam) en zaterdag 22 februari (Amsterdam).

(19 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.