Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Wereldkampioenschap Softbal begint over 300 dagen in Haarlem!
English
HAARLEM - Over precies 300 dagen zal de eerste pitch worden afgeleverd van het 14e ISF Wereldkampioenschap Softbal Dames. De locatie voor het mondiale evenement is het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem.

Nederland heeft een lange historie als het gaat om het organiseren van internationale evenementen, zoals een Europees Kampioenschap of Europa Cup Toernooien. In het verleden was de tweejaarlijkse Haarlemse Softbal Week een internationaal hoogtepunt. In 1986 en 2005 was Nederland gastheer van het Wereldkampioenschap Honkbal en in 2009 werd ťťn van de groepsrondes van het WK Honkbal in ons land verspeeld toen het evenement werd georganiseerd in acht Europese landen. Het Wereldkampioenschap Softbal 2014 wordt veruit het meest ambitieuze softbal-evenement ooit in Nederland.

Het is voor het eerst dat het WK Softbal in Europa wordt georganiseerd. Hiermee wordt Nederland het eerste Europese land dat zowel een WK Honkbal als een WK Softbal heeft georganiseerd.

Het evenement begint op 15 augustus 2014, 300 dagen vanaf vandaag. De finale staat op het programma voor 24 augustus.

In de afgelopen jaren klom het Nederlands Softbal Team op de wereldranglijst. De ploeg klom van de twaalfde naar de achtste plaats op het Wereldkampioenschap van 2010 in Venezuela, waarna een zesde plaats volgde op het WK van 2012 in Canada. Daarnaast veroverde Oranje in juli van dit jaar voor de keerde op rij ongeslagen de Europese Kampioenstitel.

,,Het is geweldig dat Nederland dit mag organiseren'', stelt bondscoach Craig Montvidas. ,,Voor onze sport is het belangrijk om de media-aandacht naar ons toe te trekken.''

In 2014 hoopt het Nederlands Team weer een plekje hoger te eindigen. Montvidas: ,,Ik hou mij niet bezig met vooruitblikken op uitslagen of eindstanden. Wij spelen altijd van dag naar dag, wedstrijd voor wedstrijd, inning voor inning. Als wij spelen met zelfvertrouwen en overtuiging zijn wij in staat om een goede prestatie af te leveren.''

Naast het organiserende Nederland hebben AustraliŽ, Canada, Cuba, de Dominicaanse Republiek, ItaliŽ, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Rusland, TsjechiŽ en de Verenigde Staten zich reeds geplaatst voor deelname.

(20 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.