Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Eerste competitiezege voor Jong Oranje
English
DE BILT - Jong Oranje boekte op zondag de eerste zege van het seizoen door met een overtuigende 7-1 score te winnen in Game 2 van de double-header bij Centrals. De opener eindigde in een 5-3 winst voor Centrals, dat tweemaal achterstond. Dit is het vierde seizoen, waarin Jong Oranje als team deelneemt aan de Hoofdklasse-competitie.

In de eerste wedstrijd waren er ook winstkansen voor Jong Oranje. De ploeg stond na één inning met 0-2 voor en in de derde slagbeurt met 2-3. Maar beide keren wist tegenstander Centrals de achterstand weg te werken en besliste het duel in de vijfde inning.

In de eerste inning scoorde Jong Oranje tweemaal. Met één uit werd Wies Ligtvoet geraakt door een worp en kreeg Manoa Weijgertse vier wijd. Dominique Sprengers volgde met een driehonkslag en zette Jong Oranje op een 2-0 voorsprong.

Centrals kwam in de 2e2 langszij. Met één uit bereikte Kayleigh Adelina het honk na een fout, waarna Nicolette van Reem met twee uit werd geraakt door een worp. Een vrije loop voor Puck van der Kolk zorgde voor volle honken, waarna een honkslag van Laura van Essen voor een gelijke stand zorgde.

Jong Oranje hernam de leiding in de derde inning. Wies Ligtvoet (velderskeus) scoorde toen na een tweehonkslag van Dominique Sprengers. In de 2e3 wist Centrals de stand voor de tweede keer in balans te brengen na een honkslag van Nikki Harte, waarna het team uit de De Bilt in de vijfde inning tweemaal scoorde en de voorsprong vasthield. Een klap van Richelle van Gennip en een wilde worp zorgden toen voor de punten en de winst.

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Jong Oranje werkte vanaf de tweede inning een 1-0 achterstand weg en speelde een solide wedstrijd.

Centrals opende de score in de eerste inning na een driehonkslag van Richelle van Gennip, maar Jong Oranje kwam langszij in de tweede slagbeurt. Dominique Sprengers opende met een honkslag en bereikte het derde honk na een wilde worp, waarna ze de gelijkmaker scoorde toen Lizzie Clarijs volgde met een driehonkslag.

In de derde inning nam Jong Oranje de leiding. Brenda Beers opende met een honkslag en wist het rondje langs de honken te completeren toen er een foute aangooi volgde die in het rechtsveld terecht kwam.

Centrals liet de honken vol achter in de 2e3, waarna Jong Oranje weer een punt toevoegde in de vierde slagbeurt. Gabi Obia begon met vier wijd en Denice van Dijk volgde met een honkslag, die een werpsterwissel tot gevolg had. Richelle van Gennip nam het werpen over, begon met een strikeout, maar zag toen dat er een fout werd gemaakt op een klap van Rachel van Veen. Hierop probeerde Obia te scoren, maar werd uitgeschakeld op de plaat. Even later wist Van Dijk wel tot scoren te komen na een wilde worp.

In de vijfde inning sloeg Dominique Sprengers haar tweede triple van de dag, maar bleef achter. In de zevende inning trok Jong Oranje het duel definitief naar zich toe door viermaal te scoren op vijf honkslagen. Rachel van Veen kwam via een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers, die zelf ook veilig het honk bereikte. Een opofferingsstootslag van Jessica Waasdorp bracht de loopsters even later in scoringspositie, waarna een infield-hit van Manoa Weijgertse voor volle honken zorgde. Dominique Sprengers volgde met een honkslag, die goed was voor twee punten, en even later deed Gabi Obia hetzelfde, want ook haar honkslag leverde twee runs op.

Centrals kwam in het tweede duel tot slechts zes honkslagen. Drie daarvan werd geslagen op Quincey Catsburg, die de eerste twee innings gooide. Ilona Andringa nam de pitching in de derde inning over, gooide driemaal drie slag, stond drie hits toe en werd de eerste winnende werpster dit seizoen voor Jong Oranje.


...Dominique Sprengers sloeg vandaag 2 triples en 1 double...

...Brenda Beers scoort op een fout in Game 2...

...Winnende werpster Ilona Andringa...

...Lachende high fives voor Ilona Andringa en Gabi Obia...
(© Alle foto's: Paul Boonstra)

Game 1
Centrals - Jong Oranje 5-3
RHE
Jong Oranje2010000-332
Centrals021020X-541
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Gini Ketelaars2-112-
Quincey Catsburg232111
Dominique Sprengers, L (0-2)231222
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Richelle van Gennip, W (2-2)7101332
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Rick Tuk.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:46 hr.

Game 2
Centrals - Jong Oranje 1-7
RHE
Jong Oranje0111004-7100
Centrals1000000-164
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg22-311
Ilona Andringa, W (1-1)5233--
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Sara Pesonen, L (0-2)3 (*)-2431
Richelle van Gennip46-641
(*) - Pesonen gooit op twee slagvrouwen in de vierde inning
Umpires: HP-Sander Bootsman, 1B-Patrick Reus.
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:51 uur.

(21 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.