Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Nieuw team in National Pro Fastpitch
English
NASHVILLE, Tennessee (USA) - National Pro Fastpitch (NPF) maakte dinsdag (19 november) bekend dat er komend seizoen een nieuw team zal deelnemen aan de competitie. Pennsylvania Rebellion wordt de nieuwste aanwinst in de professionele softbalcompetitie. National Pro Fastpitch is voor het vrouwensoftbal hetzelfde wat Major League is voor honkbal, de hoogst haalbare profcompetitie.

,,Western Pennsylvania staat bekend als sport 'powerhouse' en er is een grote gemeenschap van fastpitch-speelsters en -fans op jeugd, high school en college-niveaus'', zegt Francine W. Williams, de team-eigenaar en managing partner van de Rebellion. ,,Er zijn 797 high schools in Pennsylvania met meisjes-softbal en 2500 geregistreerde jeugdteams in dit gebied. Wanneer je daar de college-teams en jeugd-organisaties bij optelt is het gebied van west-Pennsylvania, noord-West Virginia en zuidoost-Ohio het derde grootste gebied van vrouwensoftbal in het land. Het is een gedreven gemeenschap die nu de sport op het hoogste niveau kan aanschouwen.''

Pennsylvania Rebellion gaat de thuiswedstrijden spelen in CONSOL Energy Park in de stad Washington, dat gelegen is binnen de Pittsburgh Metro Area. Ter verduidelijking, het gaat hier niet om de Amerikaanse hoofdstad met dezelfde naam. Het stadion is ook de thuishaven van de Washington Wild Things, een professioneel honkbalteam dat speelt in de independent Frontier League.

Pennsylvania Rebellion neemt de plaats in van NY/NJ Comets, dat er niet in slaagde een vaste plaats te verwerven in de regio New York-New Jersey. Het roster van de Comets gaat over naar de Rebellion, dat ook de draft-posities van de Comets krijgt in de 2014 College Draft.

,,Dit is de eerste keer dat een NPF-team full time gesitueerd zal zijn in een gedreven minor league-honkbalmarkt'', zegt NPF-Commissioner Cheri Kempf. ,,Western Pennsylvania is legendarisch als het gaat om sport en hun immer groeiende fan-basis, dus we zijn 'thrilled' dat dit de nieuwste locatie is voor de snelle NFP-actie.''

Pennsylvania Rebellion wordt het tweede NPF-team dat zal spelen in de staat Pennsylvania. Van 2006 tot en met 2009 maakte Philadelphia Force deel uit van de NPF en had Allentown als speelstad. In mei 2008 trainde het Nederlands Dames Softbal Team in Allentown en speelde wedstrijden tegen de Force. Tijdens dit trip speelde Oranje ook nog acht wedstrijden tegen twee andere NPF-teams. De wedstrijden maakten toen deel uit van de officiŽle NPF-competitie van dat jaar. De trip was onderdeel van de voorbereidingen van het Nederlands Team op de Olympische Spelen in Peking (China) later in het jaar.

In 2014 bestaat de NPF opnieuw uit vier ploegen. De Rebellion krijgt gezelschap van Akron Racers, Chicago Bandits en USSSA Pride.

De vier ploegen spelen een competitie van 48 wedstrijden van juni tot en met augustus. Dit seizoen eindigde Chicago Bandits op de eerste plaats met een 36-12 'record'.

Topspeelsters als Monica Abbott, Andrea Duran, Jennie Finch, Kelly Kretschman, Caitlin Lowe, Jessica Mendoza, Cat Osterman, Keilani Ricketts en Natasha Watley spelen of hebben gespeeld in de National Pro Fastpitch.

De NPF maakt ook bekend dat het hun Championship Series voor 2014, 2015 en 2016 zijn toegewezen aan Southern Sports Group, een management-bureau in Birmingham, Alabama. Het bureau zal de evenementen managen voor de komende drie jaar.

De Championship Series zullen worden gespeeld in Hoover Metropolitan Stadium in Hoover, de grootste voorstad van Birmingham. De 2014 Championship Series, een evenement van vier dagen, staat op de agenda voor 20-23 augustus met deelname van alle vier de teams uit de league.

Dit seizoen won USSSA Pride het NPF-kampioenschap en versloeg Chicago Bandits met 2-1 in een best-of-three finale. De Championship Series vond toen plaats in Rosemont (Illinois).

(21 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.