Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


ISF wijst twee Softbal Wereldkampioenschappen toe aan Canada
English
CARTAGENA (Colombia) - De International Softball Federation (ISF) heeft de organisatie van twee toekomstige Wereldkampioenschappen toegewezen aan Canada en een ander aan de USA. De bekendmaking werd gedaan op vrijdag (25 oktober) tijdens het Congres van de ISF in Cartagena (Colombia).

Tijdens het Cogres, dat zaterdag wordt afgesloten, volgde de Canadees Dale McMann de Amerikaan Don Porter op als President van de ISF.

Het 15e ISF Dames Wereldkampioenschap van 2015 is toegewezen aan Surrey, British Columbia (Canada). En dat betekent dat het WK na vier jaar weer terugkeert naar Canada. Vorig jaar vond het WK plaats in Whitehorse, Yukon en werd toen gewonnen door Japan. Het volgende WK wordt volgend jaar (15-24 augustus) gehouden in Haarlem (Nederland), de eerste keer dat het evenement in Europa wordt gehouden. Surrey heeft een lange historie op het gebied van organiseren van internationale softbal-evenementen. Het is de thuishaven van de jaarlijkse Canada Cup, dat in 2010 werd omgedoopt in Canadian Open Fastpitch International Championship.

Het 15e Heren Wereldkampioenschap van 2017 zal eveneens plaatsvinden in Canada met Whitehorse, Yukon als speellocatie. Behalve de organisatie van het Dames WK van vorig jaar was Whitehorse ook het decor voor de 2008-editoe van het Wereldkampioenschap Junioren Mannen. Volgend jaar zal het Jongens-WK opnieuw plaatsvinden in Whitehorse. Dit jaar vond het Heren Softbal WK plaats in Auckland (Nieuw-Zeeland) en werd gewonnen door het organiserende Nieuw-Zeeland. Het volgende WK wordt gehouden in 2015 in Saskatoon, Saskatchewan (Canada) (26 juni-5 juli).

De ISF wees de organisatie van het 11e ISF Junioren Heren Wereldkampioenschap voor 2016 toe aan Midland, Michigan (USA). In 1996 was Midland de locatie voor het WK Heren Softbal. Vorig jaar werd het Junioren WK gehouden in Parana (ArgentiniŽ) en gewonnen door ArgentiniŽ. De volgende editie is volgend jaar in Whitehorse (Canada) van 11-20 juli.

Inschrijvingen voor de organisatie van het 12e Junior Dames Wereldkampioenschap voor 2017 zijn nog niet ontvangen door de ISF. Dit jaar vond het WK plaats in Brampton (Canada) en gewonnen door Japan. Het volgende WK wordt georganiseerd van 7-16 augustus 2015 in Oklahoma City, Oklahoma (USA).

Sinds een aantal jaar worden alle ISF Wereldkampioenschappen om de twee jaar georganiseerd.

(25 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.