Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


UVV wint tweemaal vs. Pirates in Promotie/Degradatie Play-Off
English
VLEUTEN - UVV versloeg Amsterdam Pirates vandaag (zaterdag 28 september) tweemaal in de openings double-header van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. Op eigen veld won UVV met 7-0 en 9-1 en heeft nu nog één overwinning nodig om zich te handhaven in de Hoofdklasse voor volgend seizoen. De reeks wordt aanstaande zaterdag voortgezet met een double-header in Amsterdam die om 14:00 uur begint.

UVV bleek vandaag te sterk voor Pirates, dat het moest doen zonder de Australische werpster Monique Faul. Vorige week speelde Pirates een sterke double-header tegen DSS om zich te plaatsen voor de Promotie/Degradatie Play-Off. Maar in Game 2 van die double-header moest Faul het duel verlaten vanwege een blessure en werd vandaag niet ingezet. Bovendien moet de ploeg het doen zonder een andere werpster, Ilona Andringa. De rechtshander, ook een werpster van het Jong Oranje Team, vertrok een paar weken geleden om te beginnen aan haar studie en seizoen op een universiteit in Florida (USA).



Game One
In de opener bleek de Canadese werpster Lacey Dinney een moeilijk obstakel voor de Amsterdamse slagploeg, die tot slechts twee honkslagen kwam.

Echter, Pirates bereikte wel onmiddellijk de honken in de eerste inning toen Lizzie Clarijs begon met vier wijd. Maar, na een strikeout, ging ze uit bij een steelpoging, waarna een strikeout de inning afsloot.

UVV opende hierna de score met twee runs op starter Anna-Bé Bartels. Lead-off hitter Laura Arp bereikte het honk na een fout, schoof op na een opofferingsstootslag van Mirjam Boode en bereikte het derde honk op een velderskeus-grounder van Stephanie Reid. Even later stal de snelle Reid het tweede honk en toen daar een foute aangooi op volgde kon Arp scoren. Een hierna volgende driehonkslag van Edith Riemsdijk maakte er 2-0 van.

Bartels zorgde voor drie nullen op rij in de tweede inning, inclusief twee strikeouts, maar moest toen weer een punt toestaan in de derde slagbeurt. Laura Arp bereikt het honk opnieuw na een fout, schoof op na een honkslag van Mirjam Boode en scoorde op een one-out single van Sanne Bolhuis. Een dubbelspel maakte een einde aan de inning.

In de derde inning sloeg Jeske Meewisse de eerste honkslag voor Pirates, maar bleef achter. Michelle van Waveren opende de vijfde slagbeurt met de tweede Amsterdamse honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Amsterdam wist in dit duel het tweede honk niet te bereiken.

In de tweede helft van de vijfde inning kwam UVV tot een rally van vier punten om het duel via de mercy-rule af te sluiten. En het begon opnieuw met Laura Arp, die dit keer opende met een driehonklslag. Ze scoorde op een honkslag van Mirjam Boode, die werd gevolgd door een RBI-triple van Stephanie Reid. Hierna nam Maja Kouwenhoven de pitching over. Met één uit werd vervolgens een punt gescoord op een fout, waarna Kirsten Vierdag een 'walk-off, runscoring single' sloeg om de stand op 7-0 te brengen.


...Amsterdam-starter Anna-Bé Bartels...

...Laura Arp bereikt het 3e honk in de 1e inning...

...Edith Riemsdijk slaat een RBI-triple in de 1e inning...
...3B Annemiek de Rover wacht op de bal...

...Veel toeschouwers woonden het duel bij...
...Hier rent Michelle van Waveren richting 1e honk...
(© Foto's: Gerard Koeman)



Game Two
De tweede wedstrijd van vandaag eindigde eveneens via de mercy-rule en UVV 'outhit' Amsterdam met 12-4.

Maar opnieuw bereikte Amsterdam gelijk het honk in de eerste slagbeurt en nam dit keer zelfs een 1-0 voorsprong op starter Melissa Burger. De voorsprong ha zelfs nog wat groter kunnen zijn, maar er bleven drie loopsters achter.


...Laura Arp...
...5 Runs Gescoord...
(© F: Marco Stoovelaar)
Lead-off hitter Lizzie Clarijs bereikte het honk na een fout en schoof op na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk en een honkslag van Annemiek de Rover. Even later zette ze Amsterdam op een 1-0 voorsprong toen ook Denice van Dijk een honkslag sloeg. Nadat Van Dijk het tweede honk had gestolen werd De Rover op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder in de buurt van de plaat door Suzanne Poelgeest. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Michelle van Waveren vier wijd kreeg, maar de drie loopsters bleven achter toen een grounder de inning afsloot.

In de eigen eerste slagbeurt antwoordde UVV met twee runs met twee uit op Maja Kouwenhoven. Laura Arp begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Mirjam Boode en een grounder. Met twee uit brachten een honkslag van Sanne Bolhuis en een tweehonkslag van Edith Riemsdijk de stand op 2-1.

UVV liet twee loopsters achter in de tweede inning, maar voegde een punt toe in de derde. Stephanie Reid opende met een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Riemsdijk. Maar later in de slagbeurt strandde ook de thuisploeg twee loopsters.

In de vierde inning kreeg Amsterdam weer een scoringskans, omdat de eerste twee slagvrouwen het honk bereikten. Michelle van Waveren begon met een honkslag en Kelly Koeman bereikte het honk na een fout, waardoor de eerste kon opschuiven naar het derde honk. Hierna kreeg pinch-hitter Shanna van Vegten drie slag en dat leidde tot een dubbelspel, omdat Koeman uitging bij een steelpoging. Bij haar duik richting tweede honk kwam Koeman ongelukkig met haar vingers tegen het honk en viel uit. Een grounder sloot de slagbeurt af.

In de 2e4 nam UVV een mercy-rule voorsprong door zes punten te scoren op nieuwe werpster Anna-Bé Bartels. Drie van de punten waren onverdiend, want de Amsterdamse verdediging maakte drie fouten. Mirjam Boode, Sanne Bolhuis en Cintia de Groodt droegen bij met RBI-singles, terwijl Natalie van der Wijst een RBI-double toevoegde die de rally afsloot en de stand op 9-1 bracht.

In de 1e5 zorgde Melissa Burger voor drie nullen op rij om de wedstrijd te beëindigen.

Laura Arp scoorde in dit duel tweemaal voor UVV en dat bracht haar totaal op vijf voor deze dag. Stephanie Reid scoorde vandaag viermaal.


...Annemiek de Rover wordt uitgeschakeld in de 1e inning...

...Amsterdam-starter Maja Kouwenhoven...

...Pinch-runner Felicity Pique gaat uit bij stelen in de 2e inning...
...Lizzie Clarijs tikt haar; Naomi Andringa dekt...

...Stephanie Reid steelt het 2e honk in de 3e inning...


...Coaches Rob en Johan Korpel begeleiden Kelly Koeman...
...nadat ze haar vingers verboog bij een steelpoging...
...Rechts staat Michelle van Waveren...

...Laura Arp bereikt het 3e honk na een doorgeschoten bal...
...die volgt op haar gestolen honk in de 4e inning...


(© Foto's: Gerard Koeman)

(28 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.