Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 december 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Areke Spel & Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem Sportploeg van het Jaar; prijzen voor Halderman, Kinheim's groundcrew
English
HAARLEM - Het softbalteam van Oolders Omaco Sparks Haarlem is vanavond (2 december) gekozen tot Sportploeg van het Jaar tijdens de Huldiging Topsportkampioenen Kennemerland.


...Het stadhuis van Haarlem...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Even leek het er deze zomer op dat er in Haarlem geen sporthuldigingen zouden zijn dit jaar. Door het wegvallen van sponsoren kwam het jaarlijkse Topsport Gala Kennemerland te vervallen. Echter, omdat de Gemeente Haarlem en de Stichting Topsport Kennemerland trots zijn op de prestaties van hun topsporters werd bekeken naar mogelijkheden en uiteindelijk besloten gezamenlijk toch de sporters te eren. Dat gebeurde niet tijdens een groot gala, maar de Huldiging Topsportkampioenen Kennemerland bracht wel de sporters samen en de jaarlijkse Pim Mulier-beeldjes konden worden uitgereikt aan de winnaars.

Sparks Haarlem is de opvolgster van Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels, de softbal-kampioen en winnaar van de Europese Cup Winners Cup van vorig jaar. Het evenement vond toen plaats in de circustent van Kerstcircus Renz, nadat het Gala in voorgaande jaren was gehouden in de Philharmonie in Haarlem. In 2012 werd het honkbalteam van Corendon Kinheim gekroond tot Sportploeg van het Jaar.

Vanavond vond de jaarlijkse verkiezing van de beste sporters in Kennemerland (Haarlem en omgeving) plaats in de Gravenzaal van het Stadhuis in Haarlem.

Dit seizoen zorgde het damesteam van Sparks Haarlem voor een unieke prestatie en werd de eerste ploeg in de historie die ongeslagen bleef. De ploeg won niet alleen alle 30 wedstrijden in de reguliere competitie, maar daarna werd ook tweemaal gewonnen in de eerste ronde van de Play-Offs, gevolgd door drie overwinningen op rij in de Holland Series om de kampioenstitel te pakken. In september veroverde het team de Europese Cup Winners Cup in ItaliŽ.


...De door Sparks Haarlem gewonnen prijs...
...Het beeldje is vernoemd naar...
...sportpionier Pim Mulier...
(© Foto: Areke Spel)
Sparks Haarlem stond onder leiding van Juni Francisca en Marcel Schippers. Na afloop van het seizoen nam het duo afscheid na de ploeg sinds 2008 te hebben gecoached. In die succesvolle periode werd zesmaal de Holland Series bereikt en driemaal de kampioenstitel gepakt. De ploeg speelde jaarlijks in een Europees bekertoernooi en won vier keer een trofee.

Ook genomineerd voor Sportploeg van het Jaar waren Koninklijke HFC (voetbal) en Kenamju (judo).

De 15-jarige honkballer Koen Halderman werd gekozen tot Sporttalent van het Jaar bij de jongens. Halderman speelt voor de Rabbits Baseball Academy Kennemerland met wie hij dit jaar landskampioen werd (junioren). Ook maakte hij deel uit van het Nederlands AA Team, wat Europees kampioen werd in Duitsland. Halderman werd toen gekozen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi. Ook genomineerd voor deze prijs waren Olivier de Jong (schermen) en Ties van der Lecq (badminton). Het Sporttalent van het Jaar bij de meisjes werd Tessa Dijksman (wielrenne), terwijl Esmee Visser (schaatsen) en Puck Veeze (skieŽn) waren genomineerd.

De prijs voor Sportman van het Jaar ging naar Dex Elmont (judo), terwijl Birgit Ente (judo) werd gekozen tot Sportvrouw van het Jaar en Maarten Arens (judo) tot Coach van het Jaar.

Er was vanavond nog meer succes voor onze sporten, want Sjaak Beljaards, Hans de Nieuwe en Herman Muller werden gehuldigd tot Vrijwilligers van het Jaar. De drie vormen samen de groundscrew van Corendon Kinheim en onderhouden het honkbalveld in het Pim Mulier Stadion voor alle wedstrijden van het team. Ze maken ook deel uit van de groundscrew van de tweejaarlijkse Haarlemse Honkbal Week, die dit jaar weer werd gehouden in juli.

(2 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.