Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Sparks Haarlem, Terrasvogels blijven ongeslagen; Eerste verlies Olympia Haarlem
English
HAARLEM / SANTPOORT / DE BILT / ROSMALEN - Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem won zaterdag (3 mei) de negende en tiende wedstrijd van het seizoen door tweemaal te winnen van Alcmaria Victrix. De eerste wedstrijd, waarin Sparks Haarlem de Canadese werpster Ashley Lanz trof, was een flinke klus. De Haarlemse ploeg keek in de eerste inning tegen een 2-0 achterstand aan, maar won uiteindelijk met 3-2 dankzij twee runs in de vierde inning. Game 2 ging een stuk makkelijker en eindigde in een 10-0 zege met als hoogtepunt een homerun van Saskia Kosterink.

Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels bleef eveneens ongeslagen en staat nu op 8-0. De ploeg won met 3-2 en 5-2 vs. FysioExpert Olympia Haarlem, dat hiermee de eerste nederlagen van het seizoen moest incasseren. In de opener stond Terrasvogels met 2-1 achter in de 2e7, maar won toen op een 'one-out, walk-off, 2-run single' van Lisa Waasdorp. In Game 2 stond Terrasvogels aanvankelijk met 2-0 achter, bracht de stand in balans en kwam tot een rally van drie runs in de zesde slagbeurt met als hoogtepunt een 2-run triple van Waasdorp.

Centrals en DSS deelden hun double-header. Centrals won de opener met 9-2, waarna DSS Game 2 won met 13-3. In de eerste wedstrijd stond Centrals met 2-0 achter in de zesde inning, maar kwam toen tot een rally van negen punten op 10 hits in de 2e6 om via de mercy-rule te winnen. In de tweede wedstrijd was DSS vanaf de tweede inning productief en sloeg 12 honkslagen, waaronder drie van Anouk Sassen en Puck van der Kolk, die beiden ook drie RBI's hadden.

UVV won de eerste twee wedstrijden van het seizoen en dat waren overwinningen van 1-0 en 12-8 bij Gryphons, dat nu vijfmaal op rij heeft verloren en de laatste plaats inneemt. In de opener werd het enige punt gescoord in de zesde inning via vier wijd met volle honken. Game 2 werd vervolgens beslist in de eerste inning, dankzij een 7-run rally op zes hits, waaronder een 3-run triple van Chelsey Schoenfeldt.

(3 mei)

(complete verslagen en foto's komen later)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.